05 januari 2017 
in DIY
1 min. leestijd

Een doos vol herinneringen

Onze ouders waren in december 40 jaar getrouwd. Een hele prestatie dus dat moest uitgebreid gevierd worden. Samen met onze broer besloten we een pot vol herinneringen te maken. Niet alleen wij leverden herinneringen aan maar ook onze partners, tante, oom, vrienden van mijn ouders en natuurlijk de kleinkinderen.

Hoewel we begonnen met het idee van een jampotje, werd dat al snel een grote weckpot en uiteindelijk een doos, anders paste het gewoon weg niet. Maar zo een grote doos die er ook nog leuk uit ziet, staat bij mij meestal niet in huis. Dus fröbeltijd voor mama! Het wordt een soort grabbelton zodat ze niet zien wat ze pakken.

Men neme:

Een hele grote doos
Mes en schaar
Stuk stof, bijvoorkeur een die niet rafelt
Nietmachine
Lijm
Mooi pakpapier

Werkwijze

Maak een gat op gewenste grote in de bovenkant van de doos. Maak het stuk stof op maat en knip in het midden een gleuf, net als bij een grabbelton. Voor een chique effect heb ik met een perforator gaatjes in de stof gemaakt en er een lint door heen geregen. Zet met een nietmachine de stof strak aan de doos vast. Plak de flappen van de doos er over heen vast zodat de stof wegvalt en de nietjes niet meer zichtbaar zijn.

Pak daarna de doos in met het pakpapier. Voor een strak en stevig resultaat heb ik het papier wel op de doos vast gelijmd.

memorybox

Nu maak je een leuk etiket waarop je verteld wat het is. In dit geval dus 40 jaar huwelijk, 40 jaar herinneringen. Ook deze bevestig je op de doos. De opgerolde, opgevouwen, in envelopjes gestopte of wat je dan ook bedenkt, herinneringen kunnen er nu in. Stuk voor stuk kunnen ze eruit gehaald worden en bekeken worden.

Wij vinden het een erg leuk cadeautje geworden.

Marguerita
Door

Marguerita

op 05 Jan 2017

Wat een origineel idee! Leuk gedaan!

Hanneke
Door

Hanneke

op 05 Jan 2017

Dank je wel

Diapersandheels
Door

Diapersandheels

op 05 Jan 2017

Wat leuk!

Hanneke
Door

Hanneke

op 05 Jan 2017

Gelukkig vonden onze ouders dat ook.

Martine
Door

Martine

op 05 Jan 2017

Heerl erg leuk! En zo waardevol! Mijn ouders zijn bijna ook 40 jaar getrouwd, dus goede tip hihi

Hanneke
Door

Hanneke

op 05 Jan 2017

Begin op tijd, het verzamelen en schrijven is nog best wat werk. Alvast veel plezier met het maken.

Zusje Knus
Door

Zusje Knus

op 06 Jan 2017

Prachtig! 40 jaar, zo mooi als mensen lang (en gelukkig!!) samen zijn! Komend jaar zijn mijn ouders ook 40 jaar getrouwd <3 Heel leuk gedaan zo! Groetjes Marijke zusjeknus.blogspot.nl

Hanneke
Door

Hanneke

op 06 Jan 2017

Alvast gefeliciteerd met jouw ouders. 40 is inderdaad een hele prestatie. Zeker als het gepaard gaat met gelukt en gezondheid.

Reactie plaatsen