12 april 2021 
2 min. leestijd

Duurzaam de keuken vernieuwen

Een aantal jaren geleden namen wij een keuken van iemand over, onze keuken was echt aan vervanging toe. En deze keuken zou perfect passen in onze keuken, op een aantal bovenkastjes na. Die hebben we toen ook gewoon weggelaten. Nu een aantal jaren later, is de keuken eigenlijk nog steeds helemaal goed, maar je merkt dat hij wat ouder wordt, en her en der toch ook wel wat dingetjes heeft, waar ik niet blij van wordt.

Nieuwe keuken?

Ja natuurlijk. Super leuk! Alles wat nieuw is uitzoeken is leuk. Maar de wensenlijst is lang. En de keuken heeft niet direct prioriteit hier. En aangezien de basis van de keuken nog goed is, vind ik het ergens ook helemaal niet nodig om deze ook echt te gaan vervangen. Maar ik heb wel een keer iets laten vallen, en daar is een kastje toch wel echt beschadigd. En ook op andere plekken, zien de kastdeurtjes en de deurgrepen er door het vele gebruik niet zo mooi meer uit.
Het folie laat wat los op de kastjes, en de deurgrepen zijn op sommige plekken dof en ook soms wat beschadigt.

Keuken

Bron: StockSnap from Pixabay

Geen nieuwe keuken

Eigenlijk vind ik een nieuwe keuken dus helemaal geen goede optie. Behalve dat we andere prioriteiten hebben, vind ik het oprecht zonde om iets te vervangen wat nog uitstekend is. Past ook helemaal niet bij ons om dat te doen. Wij proberen toch wel op een wat meer duurzame manier met onze spullen om te gaan.
Maar omdat ik toch steeds naar de beschadigde kastjes zit te kijken, was ik op zoek gegaan naar een andere oplossing.

En zo kwam ik op het idee om de keukenkastjes opnieuw te laten bekleden. En dan nieuwe deurgrepen te plaatsen. Zo hebben we dan toch dezelfde keuken, duurzaam, maar wel weer netjes. Geen beschadigde deurtjes meer. Ja sorry, mijn oog wil ook wat.

Deurgrepen

Wat betreft de deurgrepen had ik al snel de deurgrepenwinkel gevonden. Naast het assortiment aan deurgrepen leggen ze ook helder uit, hoe je opmeet hoe groot de deurgreep die jij wil moet zijn. Handig aangezien wij ze op bestaande keukenkastjes willen plaatsen. Je kunt ze dan snel bevestigen en hoef je niet ook nog nieuwe gaatjes te maken. En aangezien wij beiden niet hele handige klussers zijn, is dat wel fijn.

Nu moeten we nog een bijpassende folie vinden, en budget om onze keuken een andere look te geven. Hij moet in elk geval passen bij het bestaande granieten aanrechtblad met de kleuren wit zwart en bruin. Dus mijn voorkeur gaat uit naar een lichte folie en dan met een stoere handgreep erbij. Zoals bijvoorbeeld deurgreep Joost en dan in het zwart. Geeft direct een hele andere uitstraling aan de keuken.

Deurgreeo Joost

En natuurlijk zijn ze er ook als ladegreep, zodat je alle kastjes en lades exact dezelfde uitstraling kunt geven.

Op deze manier is het eigenlijk heel gemakkelijk om duurzaam je keuken te vernieuwen.
Heb jij je keuken zo wel eens een andere look gegeven?

NB. Dit artikel is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking
Op social media zie je dit terug als #mmtad

Reactie plaatsen