22 augustus 2014 
3 min. leestijd

#1 weekoverzicht: De eerste schoolweek

Vorige week maakte ik de vergissing om toch weer over de vrijdag te schrijven terwijl deze nog bezig was. Verwarrend als de blogweek anders loopt dan de gewone week.

Nog even beginnend met vrijdag dus. Mijn zus kwam langs met nicht. Neef was er niet bij, die was bij een vriendje spelen. Hij zag het niet zitten om met die twee meiden te spelen. De meiden hebben heerlijk gespeeld en gezwommen, al was dat van korte duur. De dames hadden het snel koud in het water.

Zaterdag was bieb en boodschappendag. Zit ik de hele week thuis, moeten er nog op zaterdagboodschappen gedaan worden. Dat ritme wil ik nog aangepast hebben, maar ivm de bieb was het nu niet zo erg.

In de avond gegeten bij vrienden en daarna een spelletje Hotel gedaan, met het oude nog net niet uit elkaar gevallen spel Hotel van de vriend. T heeft heerlijk bij hun op bed geslapen, anders was dit niet mogelijk geweest. Ik heb nog wel even naast hem gelegen tot hij sliep. Hij vond het wel gezellig en kroop zo dicht tegen me aan dat ik bang was dat ik niet meer weg zou komen. A heeft meegespeeld met hulp van mama. Maar samen konden we ook niet van papa winnen. Gelukkig werden we nog wel tweede, hoewel dat voor onze slechte verliezer net zo erg was als vierde worden. Op de fiets weer naar huis van H naar N om half 12 met twee kinderen ging ook heel goed. Mogelijkheden voor herhaling dus.

Zondag moesten we alleen weer erg vroeg op hoor. Wennen hoor weer de wekker moeten zetten. A moest om 9:0 uur tennissen in B. Ze had er dan ook niet veel zin in. Wrat op haar hand deed zeer, ze was moe en op sommige momenten was dat ook echt terug te zien op de baan. Op andere momenten stond ze wel weer hele leuke ralley’s te slaan.

Daarna door naar de verjaardag van mijn zus, lekker gekleurde taart gegeten. Groen met blauw. Die kleurstof vinden we nog wel terug op de een ander moment als de rest van de taart zeg maar niet meer herkenbaar is. Om de vakantie dan echt af te sluiten, pannenkoeken gegeten. A ging op tijd naar bed, want ze heeft heel veel zin in het nieuw schooljaar.

Wederom de wekker. Daar moeten we nog wel een beetje aan wennen, maar A was er snel uit omdat ze zoveel zin heeft om weer naar school te gaan. Wat een harmonieuze ochtend. Heel even zijn we dan een modelgezin uit zo’n reclame. Iedereen vrolijk in de ochtend en op tijd klaar om naar school te vertrekken. Heel even van genieten, de ochtenden lopen hier gemiddeld toch anders met zoveel avondmensen in 1 huis. A vond het leuk op school, maar nog wel te veel geklets. Ze hoopt dat er morgen meer gewerkt zal worden. Ik neem aan dat dit alleen de eerste week is. ‘S middags ook weer de eerste tennisles.

Dinsdag en woensdag is er gym op school. Dus de schooltas en de gymtas gepakt. Woensdag een ongelukje met de beker, natte handdoek en kleren voor de gym. Groot voordeel, hoefde ze een keer niet te douchen na de gym. Tenminste dat vonden wij vroeger altijd. A heeft zich er niet over uit gelaten. Dinsdag uit school vriendinnetje E mee naar huis. Veel te snel was het afspraakje weer voorbij en stond haar vader voor de deur. Gelukkig zien ze elkaar elke dag op school.

T mocht ook nog even langs bij het consultatiebureau voor de check van 18 maanden. 82 cm en 10 kg. Een dunnetje nog steeds. Wij hebben een hele fijne arts en verpleegkundige deze keer, die maken er geen probleem van. Ik heb echt met A erger meegemaakt en ook bij anderen. Hij is keurig op zijn eigen groeilijn en dat is goed genoeg. Kort bezoekje dus.

Donderdag waren we al weer wat later met opstaan. Vandaag was haasten dus, geen tijd voor mooie haren. Gisteren hebben we op Facebook een nieuw soort vlecht gezien die we graag hadden willen uitproberen, maar dat moet nu nog een dagje wachten. Dus dan maar weer snel naar school, en ook T naar het kdv. T was vandaag wel een hele grote jongen. Voor het eerst bij de dreumesen zonder huilen afscheid genomen van mama. Hij went eraan! Doordat ik thuis zit gaat hij na de vakantie nog maar 1,5 dag en voorheen 4 dagen. Merkbaar dus dat hij langer nodig heeft om weer te wennen. A had dat ook heel erg bij de dreumesen, maar die was er wel 4 dagen en dat scheelt… Van een van de leidsters ’s avonds ook gehoord dat hij het zo naar zijn zin heeft op de dreumesgroep. Heerlijk om te horen! En wat een lieve leidsters zijn het toch ook bij Q

Reactie plaatsen