03 oktober 2014 
3 min. leestijd

#7 weekoverzicht: Goodbye en Hello

Daar waar deuren sluiten, gaan vanzelf weer nieuwe deuren open. Zo stond mijn week in het teken van deuren die sluiten en deuren die opengaan. En dat letterlijk en figuurlijk. Lees mee wat wij deze week hebben gedaan.

Vrijdag eerst lekker naar de moestuin. Aardbeien geplukt. Gelukkig was het nu droog, woensdag spontaan in de regen geholpen. Na het aardebeien oogsten, lekker boontjes gedopt, dan kunnen die volgend jaar weer de grond in, of misschien nog worden opgegeten door de liefhebber. Wieringerbonen. Ooit van gehoord?
De boswachter kwam ook even langs. De moestuin is immers gevestigd op een stuk grond dat valt onder Staatsbosbeheer. Inmiddels was het een beetje aan het motregenen, dus verkleumd naar huis om de kinderen te halen.
A wilde ’s middags heel graag zelf ook naar de tuin, omdat T nog sliep en ik vroeg weg moest in de avond, is ze zelf gegaan. Na een uurtje heb ik haar weer opgehaald. Groot wordt ze dan!

Ik naar Leiden, de laatste keer, computer, telefoon en andere bedrijfseigendommen ingeleverd en nog een afscheidsetentje. Gezellig en lekker gegeten bij De La Soul. Een aanrader met een grotere groep. Allemaal gerechtjes om te proberen.

Het weekend, eerst maar weer eens naar de bieb. Altijd een fijn moment. Gelukkig zijn de kinderen net zulke enthousiaste lezers als ik. Ik hoop echt dat dat blijft. Daarna met de bus naar de stad. Voor A vast laarzen gekocht. Voor als het weer echt slechter wordt. Verder nog lekker een paar cadeaubonnen uitgegeven. Gratis winkelen voor mijn gevoel.
En even naar de Applestore. Even de IPhone 6 voelen. Wordt dit de nieuwe telefoon? Hij is wel groot…. Wat vinden jullie?
Op de terugweg eerder uit de bus gestapt, even bij opa en oma langs. Spontaan om etenstijd, ze hadden zelf al gegeten dus kwamen er voor ons nog patatjes op tafel.
Hoogtepunt van het weekend was de zondagmiddag. Proeverij bij De Groenste tuin. Een groot deel van de vrijwilligers had lekkere gerechten gemaakt, van producten uit de tuin. Bij de kinderen waren de Courgette/chocolade koekjes favoriet. Het recept zal ik nog wel eens in een blog plaatsen binnenkort.
Een andere topper waren de toastjes met eetbare bloemen. Zien er ook zo gezellig uit.
proeverij groenste tuin

Maandag met mams en zus bij de Action geshopt. Zij geshopt en ik hen van deskundig advies voorzien. We waren alvast bezig met kerst. Een verrassing nog voor de kinderen, dus hetgeen ik kreeg van mijn moeder nu veilig weggestopt op zolder, buiten het zicht. Met deze temperaturen denk ik liever nog niet aan kerst.
Dinsdag kwam zus met de kinderen langs uit school. Alle grote kinderen met de toet-toet auto’s spelen en een dreumes eromheen hangend. Wat doen ze toch met mijn speelgoed? #7 weekoverzicht_Goodbeye_Hello
’s Avonds heerlijk getennist met vriendin. De eerste set waren we zo goed, dat we onze tegenstanders het vervolg maar hebben laten bepalen, en heel vriendelijk geen bal meer geslagen hebben. Maar het was gezellig op de baan.

Woensdag: Hallo Jumbo en Hallo WW dag. Geen dienstverband meer, maar ww. Het begint al te wennen. De nieuwe Jumbo nog nog niet. Dat wordt voorlopig nog even zoeken naar alle producten.

Hallo Jumbo
Jumbo van Vliet heeft een filmpje geplaatst van de opening. Heel leuk, maar jee wat was het druk. En wat was ik naïef. Ik dacht wel gewoon boodschappen te kunnen doen, zo direct na de opening. Interne memo gemaakt, niet meer doen!!!
Maar het eten met de boodschappen van de Jumbo en het recept van Linda van www.mamaliefde.nl was heerlijk. Wij hadden wel de vegetarische versie. Na de maaltijd misten we ineens de kip, die lag nog in de koelkast.

Donderdag het EHBO seizoen geopend met de traditionele jaarvergadering van de vereniging. Heeft weinig met oefenen en geldig houden van het EHBO diploma te maken, maar als je lid bent van een vereniging, hoort zo’n vergadering er ook wel een beetje bij. Was wel een lange zit met weinig mensen. Verenigingsleven leeft dat nog wel?

Pff je zou naast dit allemaal toch ook nog fulltime moeten werken. Hoe deed ik dat nou een paar maanden geleden ook alweer? Ik wen eraan om veel thuis te zijn merk ik. Soms toch best een beetje lekker…..

Huisvlijt
Door

Huisvlijt

op 03 Oct 2014

Ik ga ook graag naar de bibliotheek. Elke zaterdag! Je hebt een volle, drukke week inderdaad.

Groente koekjes | MMopvrijdag
Door

Groente koekjes | MMopvrijdag

op 13 Oct 2014

[…] mijn Weekoverzicht van afgelopen week vertelde ik al over de proeverij in de Biologische buurtmoestuin. Een aantal van […]

Reactie plaatsen