14 april 2015 
2 min. leestijd

Dagje Olmenhorst

Stom eigenlijk. De leukste uitjes liggen soms gewoon om de hoek. Wij vergeten soms gewoon dat er zoveel te doen is in de buurt. Met Pasen hadden we mede door het mooie weer ook zin om er op uit te trekken. Maar waarheen? We besloten gewoon eens op de fiets naar de Olmenhorst te gaan. Letterlijk bij ons om de hoek.

Landgoed De Olmenhorst

Het landgoed is een familiebedrijf van ruim 150 jaar oud. Al snel na de drooglegging van de polder ontstaan dus. Gestart als akkerbouw bedrijf, zoals er velen waren in de polder, maar als fruitboomgaard uniek. Inmiddels is er geen akkerbouw meer, maar de fruitbomen zijn in de omgeving zeer bekend. Inmiddels is het uitgebreid met een landgoedwinkel vol met biologische producten, zijn er evenementen en kun je ook locaties huren voor een feest. Een zeer gevarieerd bedrijf dus.Olmenhorst

Landgoed de Olmenhorst is tussen zonsopgang en -ondergang vrij toegankelijk voor het publiek, en de winkel is in de zomer ook 7 dagen per week geopend.
Naast wandelen tussen de appelbomen zijn er in de weekenden en op feestdagen (denk aan Pasen, Pinksteren, Moederdag etc.) ook allerlei activiteiten.
En als de pluktijd begint, kun je ook zelf je appels komen plukken in de boomgaard.

Ook voor scholen

Ook voor scholen, de BSO kun je op het Landgoed terecht. Met A ben ik een paar jaar geleden zelfs met de peuters van het kinderdagverblijf gaan appelsplukken. Dat was voor hen voldoende. Maar in de appelpluktijd is het voor grotere kinderen ook heel leuk om een rondleiding te krijgen en meer te horen over de appels.

Genoeg te doen

Tja hoe beschrijf je in een notendop wat er allemaal te doen is op het landgoed. Eigenlijk niet. Neem gewoon eens een kijkje op de site, of ga het op een mooie zonnige dag zelf eens ervaren.

Op onze lijst van activiteiten die we zeker nog een keer willen doen op het landgoed staan in elk geval:

  • Appels plukken in de herfst
  • Picknicken tussen de appelbomen
  • High tea of BBQ met bijvoorbeeld Moederdag of Vaderdag
  • Pompoenlantaarns maken rond Halloween
  • Natuurspeurtocht of bomenspeurtochtAppels plukken Olmenhorst

Daarnaast hebben wij de wandelroutes op en rond landgoed De Olmenhorst eigenlijk ook nog nooit goed verkend. Dus daar gaan we ook zeker nog gebruik van maken.
Geen inspiratie voor een kinderfeestje? Op het landgoed zijn ook allerlei leuke dingen te doen voor een kinderfeestje.

Gewoon lekker naar buiten

Met Pasen hadden wij niets geregeld. En vanwege het lekkere weer besloten we er toch op uit te trekken. Daarom hebben we toen alleen gebruik gemaakt van de speeltuin en het mooie landgoed. Spelen bij de OlmenhorstNatuurlijk mocht een klein glaasje Olmenhorst Appelsap niet ontbreken. Dit was al genoeg voor ons deze dag. Hoewel we eigenlijk voor het eerst ook de speurtocht ontdekte en A direct heel enthousiast werd, hebben we deze op de wensenlijst gezet. T had die dag niet geslapen en het leek ons wel teveel van het goede om dan de speurtocht nog te doen.

Landgoed de Olmenhorst is dus een leuk uitje, voor jong en oud. En je kan er lowbudget terecht, maar ook als je wat meer geld wilt besteden zijn er leuke activiteiten te doen.

Ik ben benieuwd wat er bij jou in de buurt te doen is. Wie weet komen wij daar dan ook eens langs. Laat je het me weten?

Dag vrije dagen | MMopvrijdag
Door

Dag vrije dagen | MMopvrijdag

op 26 May 2015

[…] dag om met het gezin door te brengen. Wij brachten een bezoek aan de appelparade van de Olmenhorst. De Olmenhorst ligt hier om de hoek en we komen er dus vaker. En het was druk. Uit het hele land komen er mensen […]

Reactie plaatsen