23 september 2019 
2 min. leestijd

Chateau Grimaldi in Cagnes-sur-Mer

Een stukje hoger dan de zee, achter de snelweg ligt Hautes-de-Cagnes. Een bezoek aan dit stukje van Cagnes mag dan ook niet ontbreken tijdens ons verblijf hier. Tijdens de busritjes door het dorp van het strand naar de camping hadden we het kasteel al en paar keer zien liggen. Tijd om het dus ook eens van dichterbij te bekijken.

Met de auto

Vanaf de camping is het toch nog wel zo’n 10 minuten met de auto naar boven. Hautes-de Cagnes is gebouwd boven op een rots en de slingerweggetjes door het dichtbebouwde dorp zijn smal en steil. Een uitdaging voor een auto met een kleine motor. Je auto parkeren kan op een plein beneden. Vanaf daar vertrekken busjes die je naar Hautes-de-Cagnes vervoeren. Wij moesten toch al met de auto en kozen dus voor een parkeergarage in de rots. Parc Auto Planastel. In deze garage rijd je je auto naar binnen, maar parkeer je niet zelf je auto. Even de spiegels inklappen en de antenne eraf en hij wordt automatisch voor je geparkeerd en weer opgehaald als je weg wilt. Een vriendelijke medewerker legt het behulpzaam uit in het engels. Want ik moet zeggen het was even verwarrend voor ons. We hadden gewoon even niet verwacht zo’n garage te vinden. Efficiënt met parkeren wel. Als het druk is, kan het wel zorgen voor wat vertraging, want er kan maar 1 auto tegelijk in of uit.

Middeleeuws stadje

Vanaf de garage loop je gemakkelijk met de trap door een parkje omhoog. De straat oversteken en je staat zo op een pleintje met al een prachtig uitzicht over zee en Cagnes-sur-Mer. Hautes-de-CagnesZo dwaalden we rustig wat door het stadje, genietend van mooie straatjes voorzien van trappetjes bijzondere huisjes en natuurlijk mooie uitzichten. Al snel kom je dan boven bij het kasteel uit.Hautes-de-Cagnes

Château Grimaldi

Château Grimaldi stamt uit 1309 in opdracht van Rainier Grimaldi, de vorst van Monaco en heer van Cagnes. Ja de beroemde familie Grimaldi. In eerste instantie als versterkte gevangenis. In de 17e eeuw werden er verbeteringen aangebracht. Het kasteel is daardoor ook een mengeling van Middeleeuwse en latere toevoegingen. Tegenwoordig zijn er verschillende musea in het kasteel gevestigd. Je kunt gemakkelijk een combinatie ticket kopen met het Musée Renoir dat verderop in Cagnes is gevestigd.Hautes-de-Cagnes

Wij zijn niet het kasteel in gegaan, omdat we geen behoefte hadden aan musea. Wel genoten we van het uitzicht, het stadje en op het plein voor het kasteel van een kop thee en koffie.
Natuurlijk moesten er wel souvernirs gekocht worden. T is dol op souvenirs, dus van elke plek moest er wel iets worden meegenomen.

Als je de musea niet bezoekt is het geen dagvullend programma, maar als je in Cagnes-sur-Mer op vakantie bent, dan is het wel zeker wel de moeite waard om even een kijkje te nemen.

Reactie plaatsen