01 april 2019 
2 min. leestijd

Bloesempark Amsterdamse bos

Met deze prachtige dagen is het extra mooi in het voorjaar. Tulpen, narcissen en andere bollen staan in de regio vol op in bloei. En de toeristen vinden hun weg naar de Keukenhof. Maar in deze zelfde periode staan ook de bomen in bloei. Waar een aantal bomen, zoals de els, berk en hazelaar hier in huis vooral hooikoorts opleveren, zochten we van het weekend een aantal andere bloeiende bomen op. Namelijk het bloesempark in het Amsterdamse bos.

Bloesempark Amsterdamse bos

Ingeklemd tussen Amsterdam, Amstelveen en Aalsmeer, naast de A9 en onder de rook van Schiphol ligt het Amsterdamse bos. Naast de populaire geitenboerderij vind je hier ook het bloesempark. Het bloesempark is aangelegd in 2000. De Japan Women’s Club (JWC) schonk toen 400 kersenbomen aan Amstelveen. Iedere boom heeft een naam: 200 bomen hebben een Japanse vrouwennaam, 200 bomen hebben een Nederlandse vrouwennaam.
Na een aantal keer op Social Media te hebben gezien van deze prachtige bomen in deze periode besloten we zelf ook eens een kijkje te gaan nemen. Dus vertrokken we begin van de zondagmiddag naar het Amsterdamse bos. En we waren niet de enige.

Parkeren

Kom op de fiets! Goede tip, maar wij kwamen toch met de auto. A heeft een grotere fiets nodig, T fietst zelf echt nog niet goed genoeg. Dus we vonden fietsen niet helemaal een goed idee. Zeker niet omdat R ook op tijd terug wilde zijn voor de belangrijkste wedstrijd van het jaar, Ajax-PSV.
Parkeren is inderdaad wel een dingetje. De parkeerplaatsen die wij vonden, keurig aangegeven met gele borden om het verkeer de goede kant op de leiden waren vol. Even wachten op een plekje, want gelukkig gaan er ook weer menen weg. Maar er is echt weinig plek om te parkeren.
Daarna een klein stukje wandelen en je wordt direct meegenomen in de lange stoet met mensen die allemaal naar dezelfde plek proberen te komen. Massa toerisme…..

Adembenemend

Via een, wij denken, speciaal opgezette brug voor deze periode worden we in de stroom mensen richting de bloesembomen geduwd. Met als beloning een adembenemend uitzicht op de bloesembomen.Bloesempark_Amsterdamse bos
Als we eenmaal tussen de bloesembomen lopen, valt op dat ondanks dat het heel erg druk is, de sfeer heel gemoedelijk is. Relaxad en gezellig. Een stadspark op een mooie dag. Feitelijk is dat natuurlijk ook zo.Bloesempark_Amsterdamse bosEr zitten hele groepen te picknicken op het gras, er worden heel veel foto’s gemaakt. Maar er lijkt niemand geïrriteerd omdat er weer mensen voor hen doorlopen en de foto opnieuw moet. Ook viel me op dat het ondanks de drukte, de afwezigheid van veel vuilnisbakken, en de hoeveelheid picknickende mensen heel netjes was. Bijna geen rondslingerend afval. Wat een verademing.

Foto’s

Verder liepen we rustig tussen de 400 bomen door, maakten veel foto’s en genoten van de prachtige lichtroze bloemetjes en de relaxte sfeer. Een selectie van de foto’s vind je hieronder.Bloesempark_Amsterdamse bos

Bloesempark_Amsterdamse bos

Bloesempark_Amsterdamse bos

Wil je hier ook naar toe? Dan moet je snel zijn. De bomen staan natuurlijk maar een korte periode zo mooi en vol in bloei.  En als het gaat regenen of waaien, dan zijn de bloemen helaas nog sneller verdwenen.
Meer informatie en de precieze locatie vindt je hier

Kende jij het bloesempark?

Reactie plaatsen