16 oktober 2018 
in Review
4 min. leestijd

Vakantiefoto's

Een enorme achterstand heb ik. En stapel foto’s. Met inplakken en maken van fotoboeken ben ik blijven hangen in 2005. Ook voor de kinderen heb ik eigenlijk nog geen mooie fotoboeken gemaakt. Ooit maakte ik een enorme inhaalslag en ik kwam dus tot 2005, maar dat ligt nu al jaren weer te wachten tot ik het af maak. En dat zijn nog geprinte foto’s. Ik dacht dat het met het digitale tijdperk wel beter zou gaan. Helaas niet dus….. De achterstand is alleen maar gegroeid omdat het aantal foto’s in de loop der jaren is toegenomen. Dus toen ik voor de vakantie het verzoek kreeg of ik een fotoboek wilde maken, nam ik de uitdaging met beide handen aan.

Fotoboek maken?

Direct na de vakantie begon ik met het plaatsen van foto’s op Instagram en Facebook. Ik deed dit heel bewust niet tijdens de vakantie. Omdat ik het achteraf deed, koos ik steeds een thema. En zo is ook direct de opzet voor het fotoboek geboren. Alleen moest ik mezelf er nog steeds toe zetten om er dan een fotoboek van te maken.
En van uitstel komt dus meestal afstel…..
Maar deze keer niet. Ik heb gewoon echt een fotoboek gemaakt. Een mooie herinnering om af en toe door heen te kunnen bladeren.

Maar het had nog best wat voeten in de aarde voor ik het fotoboek in handen had.

Aan de slag

Een fotoboek maken is toch ook weer niet zo makkelijk als ik dacht. Ja, ik dacht dat doe ik even in een gestolen uurtje. Maar niets is minder waar. Via HetFotoAlbum.nl downloadde ik de software. En met een computer met een beetje weinig geheugen was dat wel een gok. Het had ook online gekund, maar ik had ergens toch wel in mijn achterhoofd dat een uurtje niet genoeg zou zijn.
Gelukkig ging het downloaden goed, is de software gemakkelijk in gebruik en had ik het juiste idee in mijn hoofd om het boek in elkaar te zetten. Ik koos voor een fotoboek XL. Zodat de foto’s ook mooi en groot te zien zouden zijn, ook als je veel foto’s per pagina wil gebruiken. En ik heb een harde kaft gekozen omdat ik nu al weet dat er veel met dit boek gesleept gaat worden. En dan blijft zo’n harde kaft toch mooier.Vakantiefoto's HetFotoAlbum.nl

Toch was 20 pagina’s vullen met foto’s meer werk dan ik altijd denk. Zeker omdat de foto’s nog niet op mijn computer stonden en ik deze eerst in een verkeerde map op de computer zette waardoor ik ze even niet meer kon vinden. Beetje zonde van de tijd zeg maar.

Al met al een avondje lekker bezig geweest met puzzelen hoe de foto’s het beste tot zijn recht kwamen en in welke volgorde ik ze wilde hebben.
De heenreis, het hotel, zwemmen in de zee, het zwembad, eten en drinken, Vrsar, zonsondergang, dieren, planeten zijn de thema’s die ik in ons geval heb aangehouden.
Een beetje schuiven met de verschillende bladen en aantallen foto’s leverde uiteindelijk een mooi resultaat op met veel afwisseling.Vakantiefoto's HetFotoAlbum.nlVakantiefoto's HetFotoAlbum.nlVakantiefoto's HetFotoAlbum.nl

Bestellen

Daarna hup het fotoboek in het winkelmandje en afrekenen. Natuurlijk moet je even een account aanmaken. En eigenlijk verliep dit hele proces iets te soepel. Ik ging natuurlijk soepel door het betalingsscherm en ik klapte tevreden de computer dicht. Ik had een fotoboek gemaakt en nu was het wachten op de post.
Tot ik maandag op kantoor kwam, de mail opende en zag dat ik iets niet goed had gedaan…..
Ze hadden het product, mijn met zorg samengestelde fotoboek niet ontvangen. Wel de betaling, maar niet het boek dat afgedrukt moet worden. Dat is balen. 2 dagen vertraging…..
Snel open ik de software weer en door de heldere uitleg in de mail heb ik de upload zo aangezet. Duurt wel even een tijdje met al die grote foto’s natuurlijk. Toch slordig dat ik het over het hoofd heb gezien, want ik snap heus wel dat als je offline werkt je het moet uploaden, maar ik zag dus duidelijk niet waar en ging er in mijn eigen opluchting en triomf van het maken aan voorbij. Helaas gaf de software pas later een mail.. Voor een fotboekenleek als ik, had dat dan wel iets duidelijker gemogen. Maar nogmaals, ik kan het niet helemaal terughalen, ik was zo trots op mijzelf dat ik er gewoon ook overheen heb gekeken…..

Het resultaat

Gelukkig kwam daarna toch wel vlot het boek binnen met de post. Een keurige mail over de verzendstatus, zodat ik precies wist wanneer ik hem zou ontvangen. Gelukkig paste hij ook door de brievenbus, want op het door de post gekozen tijdstip was ik niet thuis.
T ook helemaal blij, want hij mocht het pakje open maken. Kreeg hij het gevoel van dat de post voor hem was.
Hij was de enige die het fotoboek ook nog helemaal niet had gezien. Want A en R had ik de preview in de software al laten bekijken en feedback laten geven op mijn keuze van de foto’s. Overigens vonden ze die helemaal prima, dus dat kostte mij geen extra tijd.
En inmiddels hebben we het fotoboek bijna een week binnen en is hij nog niet opgeruimd in de kast. Vakantiefoto's HetFotoAlbum.nlT vindt elke dag wel een plekje om weer even door het album te bladeren. Zijn favoriete pagina die die van het vliegtuig. Hij laat het boek daarna dan ook weer graag liggen om vervolgens in de huiskamer een vliegtuig te gaan bouwen en samen met mij op vakantie te gaan.

Een blijvertje

Met het succes van dit fotoboek in mijn hoofd denk ik toch wel weer dat het ook leuk is om van de overige miljoenen foto’s binnenkort fotoboeken te maken. 1 klein probleem dat me rest. Tijd! Maar de software blijft als reminder op mijn computer staan, HetFotoalbum.nl is wat mij betreft een blijvertje.

Maken jullie altijd fotoboeken na iedere vakantie?

NB. Dit artikel is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking

Reactie plaatsen