22 september 2016 
1 min. leestijd

Biologieles

Hoe leuk is het als je de lessen in de natuur kan krijgen? Lekker gluren op je buik naar een colonne mieren of met een spiegeltje kijken of de paddenstoel die je hebt gevonden plaatjes of buisjes heeft. A vindt het geweldig om biologieles te krijgen maar biologieles in de praktijk is natuurlijk nog veel leuker. Lekker buiten, gezellig en dan dingen natekenen!

Blaadjes van verschillende bomen verzamelen, nootjes zoeken, bloemetjes tekenen allemaal heel leuk en leerzaam. Helaas voor A ging de vorige les biologie niet over bloemetjes, bijtjes of blaadjes maar over spinnen.

spin

Het begon gezellig in de klas met een youtubefilmpje en daarna een fotopresentatie over de meest voorkomende spinnen in Nederland. Ik zie A al helemaal zitten. Die gaat bij de suggestie spin al op de loop laat staan als er ineens een spin van twee meter op het digi-bord verschijnt! A heeft de presentatie dan ook van achter haar handen bekeken en heeft het gedaan met het commentaar van haar buurman.

“Nee, kijk maar niet, deze is wel heel eng!”

Maar daarna dus nog de praktijkles. Het was heerlijk weer dus hup naar buiten en een spinnenweb zoeken om na te tekenen, inclusief spin! Ik denk dat A het voor het eerst niet zo een leuke les vond. De tekening is wel gemaakt hoor maar dan alleen van het web. De spin zat er niet in aldus A, die zat onder een blaadje te wachten op een vlieg! Ja ook dat is de natuur ?.

Rob Alberts
Reactie plaatsen