28 november 2016 
2 min. leestijd

Bevallende giraf

Seksuele voorlichting en bevallingsverhalen door middel van dierenfilmpjes?

Een baby-giraf

Misschien heb je hem wel voorbij zien komen. De bevalling van het jonge girafje in Artis. Alhoewel ik zelf twee bevallingen heb gedaan moest ik bij de beelden even slikken. Vooral toen die kleine twee meter naar beneden viel en in het stro landde met een iets wat onzachte plof. Het filmpje werd massaal op Facebook gedeeld en kwam dus ook in beeld bij mijn dochter van bijna 12.

Wow, er steekt een giraf uit de kont van die andere giraf!

Ehm zo iets ja. Die giraf is aan het bevallen, dat is haar baby. En ehm ja dat is dus niet de kont van de giraf. En misschien wil je het niet weten maar ooit……. jij ook dus!

Indrukwekkend

Dan is het even stil achter de computer. Het filmpje wordt intensief bestudeerd en ineens hoor ik.

Gelukkig hij leeft! Ik zag hem bewegen!

Stiekem moet ik lachen.

Als snel valt de kleine giraf op de grond en is hij echt geboren. Het geboren worden gaat niet rustig. Niemand vangt hem op en hij valt van behoorlijke hoogte. Ik vond het wat sneu voor de kleine om zo de wereld in geslingerd te worden maar een giraf weet niet beter, denk ik.

Jemig, kon ze niet even bukken! Ademt hij wel? Oh hij beweegt! Hij leeft!

giraffen

Vol spanning

Ik moet eerlijk zeggen dat ik ook in spanning zat. Nadat de kleine in het stro is geland en de bloedspetters op de muur terecht kwamen zoomt de camera in. Heel even lijkt de kleine giraf niks te doen maar dan gaat het hoofdje omhoog. Opgelucht adem ik door, ik wist niet eens dat ik hem in had gehouden. Gelukkig bleef de nageboorte buiten beeld want dat was misschien wat te veel geweest voor mijn tiener.

Evaluatie

Nadat ze het filmpje heeft gezien heb ik toch maar even met A gesproken. Bij mensen gaat het gelukkig wel iets anders. Om te beginnen ben je niet alleen tenzij jij daar voor kiest. En wij vangen, al dan niet zelf, de baby wel op. Dat vlies, ja dat hebben wij ook. Dat houdt het vruchtwater in de buik van de mama en dus de baby veilig. Het bloed, was maar een klein beetje. Je kan niet bevallen zonder een beetje bloed.

Helaas is dit girafje overleden. Niet door de geboorte maar omdat er daarna iets tussen jong en moeder niet lekker liep. Ondanks alle pogingen van de verzorgers heeft de kleine het niet gered. Dat is heel jammer maar van dat nieuws hou ik mijn dochter nog wel even weg, als dat lukt. De wereld is niet perfect maar laten we hem ook niet erger maken.

Had je het filmpje nog niet gezien! Dan kan je via deze link nog even kijken.

Rob Alberts
Door

Rob Alberts

op 28 Nov 2016

De natuur is niet altijd even vriendelijk.Herfstige groet,

Hanneke
Door

Hanneke

op 29 Nov 2016

Dat is absoluut een feit!

Reactie plaatsen