21 januari 2015 
3 min. leestijd

Welk speelgoed is in en welk speelgoed is uit?

Met Sinterklaas en Kerst zijn beide kinderen weer flink verwend. Weer veel nieuw speelgoed is erbij gekomen. En dan is T straks ook nog jarig. Tijd om eens goed te kijken waar hij nu graag mee speelt. En welk speelgoed kan al dan niet tijdelijk worden opgeborgen.

Zijn meest favoriete speelgoed op dit moment is de keuken.

De keuken is ooit gekocht voor de tweede verjaardag van A. T is nu ook bijna 2, dus de leeftijd waarop de keuken erg interessant is ligt bij beide kinderen gelijk.
T heeft zich inmiddels ontpopt tot een ware chefkok. Hele dagen is hij in de keuken bezig. Aan het slepen met pannen en bekers.Welk speelgoed is in_keuken
Met een fluitketel, de waterkraan en een beker, voorziet hij iedereen van een drankje. Heerlijke bezigheid. Eerst mama drinken, dan T ook drinken. De beker weer naar papa brengen en af en toe op nieuw vullen onder zijn kraan.
De pannen vult hij het liefst met droge pasta. Zijn eigen lievelingseten. Na het overgooien van de pasta in verschillende pannen, neemt hij dan toch ook een hap. Het is inmiddels gekookt toch? Nee dus, BAH, droge pasta bevalt hem niet. Maar er mee spelen is geweldig.
En wat hoort er bij koken, een koksmuts en een schort natuurlijk. Bij de keuken hadden we die van A bewaard. Mooi roze. En voor T nog een beetje lang. Hele dagen loopt hij erin rond. Fantastisch. En zo mooi dat de kleur deze kleintjes helemaal niet boeit!

Naast de keuken, vindt hij puzzels ook fantastisch. Hij zit in de houten puzzelfase. Puzzels met stukjes die niet aan elkaar passen, maar waar de stukjes in het geheel moeten passen.
Hij heeft alleen niet altijd evenveel geduld om de stukjes goed erin te laten passen. Hij weet wel altijd waar de stukjes in moeten passen, maar hoe ze dan goed passen, daar kijkt hij niet naar. Ondersteboven of op zijn kant zou toch ook moeten werken? Hard duwen en slaan op de puzzels die niet snel genoeg meewerken is het resultaat. Maar uiteindelijk lukt het hem toch.

Toet Toet auto’s blijven ook leuk. Hij begint inmiddels ook door te krijgen dat de auto’s Welk speelgoed is in_toettoetrijden. Voorheen vlogen alle auto’s door de kamer, nu beginnen de auto’s te rijden door de kamer. De aan- en uitknoppen van de auto’s heeft hij ook al een tijdje door. Gedaan met de rust dus. Want als hij met de auto’s speelt, moeten alle auto’s aan. En al die leuke melodieën door elkaar……
Inmiddels hebben we al een mooie verzameling weten op te bouwen. Garage, vliegveld en een autoambulance, stoplicht en wegdelen horen ook tot de verzameling, die grotendeels op zijn eerste verjaardag tot stand is gekomen.

Welk speelgoed is in_boekenBoeken zijn ook altijd een schot in de roos. Van A hadden we al een hele verzameling, van Nijntje, Dikkie Dik, Teletubbies en heel veel dierenboeken. Heerlijk om samen te lezen, en heerlijk om zelf alle boeken van en uit de kast te trekken. Boeken met flapjes waren heel lang absoluut favoriet. Deze vindt hij nog steeds erg leuk, maar ook andere boeken pakt hij graag.

En misschien is dit dan toch het allermooiste speelgoed dat hij heeft. De telefoon. De Welk speelgoed is in_telefoonbabysmartphone of een andere speelgoedtelefoon. Maakt allemaal niet uit, als je er maar mee kan bellen. Hij heeft zelf ook maar liefst 4 telefoons tot zijn beschikking, maar het liefst belt hij met de telefoon van papa of mama, maar gek genoeg mag hij die niet pakken. Dan toch maar met zijn eigen telefoon. En wie wordt er zoal gebeld door T? Papa, papa en nog eens papa. Mama belt altijd met papa, dus hij belt ook met papa.

Deze items mogen dus zeker blijven in de speelgoedkast. De andere spullen, die ga ik kritisch bekijken. Welke mogen nog blijven en welke gaan er weg. En nog belangrijker misschien wel. Wat komt er op de wensenlijst voor zijn 2e verjaardag?

Wat heb jij voor een tweede verjaardag gegeven?

 

 

 

buttydaantje
Door

buttydaantje

op 12 Aug 2015

Leuk, wij geven voor Yara haar tweede verjaardag ook een keukentje. Daarnaast nog de Ark van Noach van Playmobil, houten puzzeltjes van Sesamstraat, klei, autootjes, krijtjes en een opbergrek van Nijntje. Dat vonden we wel genoeg. Haha.

Marijke
Door

Marijke

op 12 Aug 2015

Haha Yara kan voorlopig ook weer even vooruit! Maar dat mag ook he! Ze wordt maar 1x 2 ?

Reactie plaatsen