17 november 2022 
3 min. leestijd

Video van Sint als je niet meer gelooft?

De afgelopen jaren hebben wij regelmatig de Video van Sint in huis gehad. Een hit als schoencadeau elke keer opnieuw. Nu de kinderen niet meer geloven in Sinterklaas leek me dat ook voorbij. Want waarom zou je dan nog de Video van Sint bestellen?

Ik geef je 3 redenen om toch als de kinderen groter zijn, misschien al volwassen nog steeds de Video van Sint te bestellen. 

1. Video van Sint groeit met je mee

Elk jaar verbetert Video van Sint. Ze groeien letterlijk met ons mee. Ieder jaar worden de onderwerpen uitgebreid en dit jaar hebben ze extra veel onderwerpen geschreven voor deze niet meer in Sinterklaas gelovende doelgroep. Hierdoor kun je meer variëren met oudere kinderen en volwassenen met de onderwerpen. Video van Sint blijft je dus verrassen.

Wat denk je bijvoorbeeld van Netflix, of een bezoek aan de kroeg bij de hobby's. Die laatste is voor mijn kinderen nog niet geschikt, dat duurt nog een paar jaar, maar je ziet dat je dus voorlopig nog een paar jaar door kunt met de Video van Sint. Ook voor de kinderen kun je op een gegeven moment uit de onderwerpen voor volwassenen gaan kiezen.

Maar ook bij persoonlijke gebeurtenissen zijn er dingen toegevoegd. Ook zwaardere onderwerpen zoals het verlies van een dierbare worden niet vermeden. Kan heel mooi zijn om hier ook terug te laten komen.

Video van Sint

Maar schroom ook niet om die dure bekeuring in te zetten, of vaker de fiets te pakken in plaats van de auto. Geschikt voor volwassenen, maar ook voor de hele grote kinderen. En vergeet ook vooral jezelf niet met een tikkeltje zelfspot. Hier is het Sinterklaasfeest ook zeer geschikt voor.

2. Video van Sint als start van een gezellige avond

Wij hebben de video altijd alleen als schoencadeau ingezet. Maar hij kan ook prima dienen als de start van pakjesavond. Al dan niet met surprises. Eerst samen de Video kijken en daarna geeft hij ook nog aan waar je de cadeaus gaat vinden. Mochten wij nu toch een Sinterklaasavond gaan houden, is dat wel een heel leuk idee. Ook al hebben ze de cadeautjes dan dit jaar zelf gekocht. Er is dan toch een verrassingselement aan de avond. En met een beperkt aantal pakjes, hebben we dan toch net nog even tijd voor een extra mok chocolademelk met een banketletter.

Ook leuk om toe te voegen is de pakjespuzzel speurtocht. Zoek rond en in het huis naar puzzelstukjes om te ontdekken waar de pakjes zijn verstopt. Wel snel bestellen, want hierbij staat op = op.

3. Toch een klein beetje Sinterklaas

De kinderen voelen er ook wel wat voor om dit jaar geen Sinterklaas te vieren, maar cadeaus onder de kerstboom. Ik vind het zelf erg jammer om een Nederlandse traditie te laten gaan. En daarbij voor mij staat Kerst voor iets anders als cadeautjes. Met een Video van Sint op pakjesavond, vieren we dan toch nog een beetje Sinterklaas. En is de hele familie verrast. Ze weten immers al dat we door lootjes trekken allemaal voor een van de anderen een cadeau hebben gekocht, voor een klein bedrag. En misschien dat ik er dan toch nog een klein cadeau voor iedereen bij doe. Heb ik ook een beetje mijn zin, met een echte pakjesavond met echte verrassingen. En natuurlijk ook de liedjes erbij. Elke keer maakt Video van Sint daar weer een feestje van. 

Video van Sint

Video van Sint

Inmiddels heb ik mezelf overtuigd. Video van Sint komt er dit jaar ook weer. Maar dan met een andere insteek. Natuurlijk bestel ik ook de DVD. Ook al hebben we geen DVD speler meer staan en kijken we hem met elkaar via de download link. De DVD wil ik er toch nog bij hebben. Voor de verzameling DVD's van alle jaren. Een mooie herinnering. Het blijft leuk om terug te blijven kijken en te zien welke onderwerpen Sinterklaas door de jaren heen besproken heeft en hoe de kinderen gegroeid zijn in deze jaren. 

Winnen?

Wil jij ook een Video van Sint? Dat kan wij mogen er ook 1 weggeven. Als je kans wilt maken op een Video van Sint, laat dan een reactie achter onder dit bericht, of onder het Facebook bericht.  Vertel ons of je kinderen nog geloven in Sinterklaas en op welke manier jij Video van Sint dit jaar wil gebruiken.

Je kunt meedoen tot en met woensdag 23 november. Daarna loten wij de winnaar uit alle reacties en krijgt de winnaar persoonlijk bericht.

NB. Dit artikel is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking. Op Social Media is dat herkenbaar aan #mmtad

Jacqueline
Door

Jacqueline

op 17 Nov 2022

Zou toch te gek zijn om te winnen. Mijn dochter van 9 gelooft nu echt niet meer maar zet gewoon nog haar schoen. “Mama deze appel voor oh zo snel ligt straks gewoon weer in de fruitmand toch.” 😂😂 ze vind het gewoon nog fantastisch en ik ook

Berendina
Door

Berendina

op 17 Nov 2022

Ik heb 3 kleinkinderen van 4 , 5 en 6 en ze geloven nog in Sinterklaas. Deze dvd lijkt mij erg leuk om samen met ze te kijken op pakjesavond ik verheug mij al op de blije gezichtjes!

Barbara Gelens
Door

Barbara Gelens

op 17 Nov 2022

Die van 9 weet tot zijn eigen opluchting hoe het zit, maar volgt nog wel alles en doet mee voor zijn broertje. Dus op 5-12 komen de (zelfgebakken!) Sinterklaas-tompoezen weer op tafel, schuiven opa’s en oma aan en kijken we lekker naar Video van Sint!

Marit
Door

Marit

op 18 Nov 2022

Mijn kinderen zijn klein en geloven nog, zo gezellig deze periode van het jaar. De Sint video kennen wij nog n iet ik maak ze er graag blij mee en dan kijken met de opa's en oma's dat wordt genieten!

Marijke Mulder- de Leur
Door

Marijke Mulder- de Leur

op 24 Nov 2022

Gefeliciteerd, je mag een video van Sint bestellen. Wij hebben je een mail gestuurd.

Lena
Door

Lena

op 21 Nov 2022

Ik doe graag mee :) mijn dochter geloofd helaas niet meer maar doet gewoon nog mee haha maar mijn neefje is bij ons in pleegzorg en dit is zijn eerste bewuste sinterklaas, lijkt me een super verrassing:)

Marijke Mulder- de Leur
Door

Marijke Mulder- de Leur

op 24 Nov 2022

Gefeliciteerd! Ik heb je een mail gestuurd om een Video van Sint te kunnen samenstellen.

Manon
Door

Manon

op 22 Nov 2022

bij ons thuis is de magie weg, maar bij opa en oma doen we nog heerlijk mee met alle neefjes en nichtjes. die zouden we leuk kunnen verrassen met een video van de sint!

Dian van Langen
Door

Dian van Langen

op 22 Nov 2022

Ik zou een boodschap willen maken voor mijn zoontje en de twee kinderen van mijn zus waarmee wij samen sinterklaas vieren, alle kinderen geloven nog.

Sabrina van Veggel
Door

Sabrina van Veggel

op 22 Nov 2022

Jaa, ontzettend leuk. Een aantal jaren onze tantezeggers dit gegeven toen we nog geen kinderen hadden. En nu we zelf 2 hebben (bijna 4 en 1 jaar + 8 maanden), wil ik dit zo graag voor hun. Dus hier zou ik heeeel blij mee zijn :D

Reactie plaatsen