08 maart 2016 
in Review
3 min. leestijd

Theefeestje

Thee is voor ons altijd een reden voor een feestje. Dat betekent dat wij zo’n 10 keer op een dag minimaal een feestje hebben. Aangezien dat toch wel de minimale hoeveelheid thee is die wij drinken op een dag, per persoon hè. Natuurlijk willen we het plezier van thee drinken ook graag overbrengen op onze kinderen. Waarom eigenlijk?

Thee is gezond

Al snel nadat de kinderen niet meer alleen melk dronken, hebben we thee aangeboden. Met wisselend succes. De flessen met diksap en limonade werden meestal beter gedronken dan de flesjes met thee. Maar die flesjes en later bekers, zijn toch minder gezond dan thee. Dus vandaar dat we gewoon door zijn gegaan met het aanbieden van thee.Thee
Om theedrinken aantrekkelijker te maken voor de kinderen, is het leuk om er ook af en toe een echt feestje van te maken. Speciale thee, wat lekkers erbij en wedden dat je een gezond en toch gezellig momentje creert met je kinderen.

Cupkes

In onze zoektocht naar thee, lekkere smaken, gezonde, biologische thee, maar ook wat lekkers bij je thee, vonden we de site van Cupkes.

Cupkes staat voor dingen voor jezelf doen. In onze maatschappij krijgen we het allemaal steeds drukker, met name de moeders. Vrouwen van nu hebben een drukke baan, sporten, staan midden in het verenigingsleven, hebben een waardevolle vriendkring, doen veel op social media en daarnaast willen ze ook voldoende tijd om met hun partner en gezin te kunnen delen. Het is dus belangrijk dat je de dingen combineert en vooral ook dat je jezelf niet vergeet.

Cupkes een theefeestje

Oké met die drukke baan zit het bij ons niet altijd goed, iets met WW en thuisblijfmama’s, maar sporten, verenigingsleven en natuurlijk het gezin is voor ons meer dan herkenbaar. En wij vergeten ons zelf niet, heerlijk die genietmomentjes tijdens een kopje thee.
Van Cupkes kregen we een paar soorten thee opgestuurd om te proberen. De thee van Cupkes zijn bijna allemaal biologisch. En de hoeveelheid theïne die in thee zit, de cafeïne van de thee, is helemaal niet zo groot dat je kind het niet veilig kan drinken. Een Engels blad, zo lezen we op de site van Cupkes, heeft dit helemaal uitgezocht en één of twee kopjes thee per dag kan zelfs positieve effecten hebben op het hersengebruik en sportprestaties.

Mugcakes

Ter voorbereiding op ons theefeestje hebben we de waterkoker gevuld met water en vast aangezet. Ook een paar goede mokken uitgezocht voor de mugcakes. Immers een feestje is niet compleet als er niet wat lekkers bij de thee is. De ene dag kan dat prima een gewoon koekje, biscuitje zijn, maar op een vakantiedag moet je er toch ook gewoon iets lekker bij bakken. En wat is er nu makkelijker dan een mugcake? Nee niets.. De jongedames hebben helemaal zelf in de keuken gestaan om iedereen van een lekkere mugcake te voorzien.Mugcakes van cupkes
Van cupkes kregen we de Speculaasjes mug cake mix en de muddy mug cake mix om te proberen. Mix in de mok, 4 à 5 eetlepels water erbij, goed roeren en dan in de magnetron. Ondertussen heeft het water gekookt en zoeken we allemaal een lekkere thee uit.

Kekke kinderthee

Speciaal voor kinderen heeft Cupkes Kekke Kinderthee. De dames kozen tussen de smaken “rooibos met sinaasappel” en “aardbeien met slagroom thee” unaniem voor de laatste. En Q is dol op rooibosthee, dus hij probeerde deze uit. Wat ze er van vonden, dat laten we je in een apart blog ook nog weten.

Speciaal voor de mama’s

Speciaal voor de mama’s heeft cupkes ook heerlijke thee. De keuze voor de mama’s uit de More than a cuppa thee ging tussen “Pink Passion” thee en “Kiss the girls”. Pink Passion smaakt naar perzik, framboos en acerola bes en is met zwarte darjeeling thee. Kiss the girls is op basis van een groene thee met cranberries en aardbei. En beiden zijn natuurlijk helemaal biologisch! Wij hebben inmiddels ook van beiden genoten, maar hoe lekker ze waren, dat hoor je ook in een volgend blog.

Ons eigen theefeestje

Samen thee drinken is een feestje

Wij maakten dus op een middag in de voorjaarsvakantie ons eigen theefeestje met de thee van Cupkes. De twee dames hoefden we niet te overtuigen van het drinken van thee. Maar de jongens zijn (nog) minder fan van thee, maar dankzij cupkes was de oudste snel overtuigd. Rooibos. En als iedereen aan de thee zit, doet de jongste toch gezellig mee. Goed voorbeeld doet goed volgen hè! Met de mugcakes en de gezelligheid van de neven en nichtjes bij elkaar werd het een knus theefeestje.

Zijn jullie kinderen ook dol op thee?

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking

Nicole Orriëns
Door

Nicole Orriëns

op 08 Mar 2016

Mijn dochters houden wel van thee, maar de rest van het gezin eigenlijk niet zo.

Marijke
Door

Marijke

op 08 Mar 2016

Toch wat meer een vrouwendrankje dan thee?

DreamerKirsten
Door

DreamerKirsten

op 08 Mar 2016

Ik hou ook van thee :) Goed om te weten dat dit ook voor kinderen veilig is als er zo weinig theïne inzit. Ga ik onthouden voor later :)

Testpanel Kinderthee – Mama's met thee
Door

Testpanel Kinderthee – Mama's met thee

op 16 Jan 2017

[…] te drinken. En kekke kinderthee van Cupkes is dan wel zo leuk. Dan maak je er gewoon nog meer een theefeestje van. Dus als Cupkes dan zoekt naar uitbreiding van het kinder thee panel, dan is het alleen nog […]

Reactie plaatsen