08 november 2017 
1 min. leestijd

Squishy! De nieuwste speelgoedhype?

We zijn als ouders net een beetje bijgekomen van de fidgetspinner-hype en de volgende dient zich alweer aan. Heb je er al van gehoord? Het is de squishy! En wat kan het? Nou helemaal niks eigenlijk, net zoals alle voorgaande speelgoedhypes. En toch zijn ze hartstikke leuk.

Wat is een squishy?

Squishies zijn schuimbeestje met een schattig gezichtje. Ze zijn afkomstig uit Japan en dus helemaal kawaii! Je kan ze indeuken en ze komen vanzelf weer terug in hun eigen vorm, een soort traagschuim dus maar dan superzacht. Squishies zijn namelijk wel heel zacht ook al zien ze er niet altijd zo uit. Als je ze induwt dan voelt het als of je met je hand tegen een broodje bapao aankomt maar dan minder plakkerig. Best aangenaam dus.

panda squishy

Doordat de squishy zo schattig is zijn ze leuk om te hebben en er zijn oneindig veel soorten. Hier in huis heeft een pandabeertje zijn intrede gedaan maar er bestaan nog veel meer soorten.

Waar koop je een squishy?

En dit het enige dat ik erg jammer vind. Ze zijn in Nederland nog niet in de speelgoedwinkels te koop. Ze zijn wel te bestellen via het internet en met name via de bekende site van aliexpress.com maar ook via Nederlands websites. Een kleine zoektocht via de bekende zoekmachine levert al snel een aantal webwinkels waar ze zijn te bestellen.

Maar de goedkoopste heb ik via de bekende chinese importeur website aliexpres gevonden. Ze zijn er al vanaf €0,70 tot een €1,- en de prijs is afhankelijk van hoe groot de squishy is. Ze zijn er van mini-formaat als sleutelhanger en mega-groot dat ze nog net in een volwassen hand passen. Heel wat keuze dus. Wel even opletten dat je niet meteen een hele zak van die dingen besteld natuurlijk.

Verschillende soorten

De squishy is er echt in elke gewenste vorm. Wat denk je van de schattige pandabeertjes, wit wordt overigens wel snel vies hebben wij gemerkt. Een stukje fruit, een koffiebeker, een melkpak, een eenhoorn of misschien een hele taart in verschillende kleuren. Je kan het zo gek niet bedenken of er is wel een schattige squishy van.

De meest bizare vind ik deze van een tand. Ik vind tanden leuk maar wel graag in mijn mond. Ik zou er nooit een tekening van maken laat staan een knuffelachtig-object van kopen.

En mocht dat je nog niet gek genoeg zijn dan zijn ze er ook nog met een lekker luchtje. Al kan ik niet zo snel bedenken waar een blauwe spacedrol naar zou kunnen/moeten ruiken.

Hebben jullie kinderen de squishies al ontdekt?

Saskia
Door

Saskia

op 08 Nov 2017

Wat een schattig en grappig speelgoed. Hier in huis kennen we het nog niet.

Hanneke
Door

Hanneke

op 08 Nov 2017

Ik heb begrepen dat veel mensen ze nog niet kennen. Maar ze zijn echt grappig.

Willem
Door

Willem

op 25 Feb 2018

Fantastisch artikel, zelf ben ik leraar op een basisschool. Bijna alle kinderen uit mijn klas hebben er wel minstens 2. Uit nieuwsgierigheid ben ik zelf ook maar gaan kijken via www.squishygoedkoop.nl en heb ik een nieuwe verslaving ontwikkeld. Ga zo door!

Esther
Door

Esther

op 22 Mar 2018

Goed stuk! Als ouder van 3 kinderen van 7, 8 en 10 liep ik tegen hetzelfde probleem aan. Uiteindelijk vond ik de prijzen relatief hoog. Ben toen met mijn kinderen op zoek gegaan naar een groothandel en toen kwam de oudste met het idee om zelf squishies te gaan verkopen. Als ouder wil ik ondernemersdrift stimuleren en ben dus samen met haar een website gaan bouwen, nar dagen zwoegen is het resultaat daar: Ik heb wel vanaf het begin één voorwaarde gehad, we gaan faire prijzen hanteren, dus onze duurste squishies zijn dan ook maar € 6,50. (terwijl deze op andere site’s veel duurder zijn).

Hanneke
Door

Hanneke

op 24 Mar 2018

Mooi initatief

Reactie plaatsen