23 mei 2016 
3 min. leestijd

New York met kinderen?

Het blijft een van mijn droombestemmingen. New York. 8 jaar geleden ben ik er voor het eerst geweest en deze stad heeft echt indruk op mij gemaakt. En niet alleen op mij, want manlief was er al eerder geweest en nam ons heel graag mee naar deze stad. A was 1!

Met een klein kind naar een hele grote stad

Het was zomer 2008. Met een meisje van net 1 jaar waagden wij de lange vlucht over de Atlantische Oceaan om een krappe week neer te strijken in een hele grote stad. Een bijzondere ervaring. Een die wij nooit meer vergeten, maar waar A helemaal geen herinneringen meer aan heeft. Een goede reden om nog een keer terug te gaan wat mij betreft. Ik vermoed dat het terugkeren naar deze stad nog wel even op zich laat wachten, maar tot die tijd hebben wij de fijne herinneringen.

Wij vertrokken eind augustus. En we troffen een warm New York. Ideaal weer om met een dreumes de stad te verkennen. A in de Bugaboo en lopen maar. We hadden een hotel om de hoek bij het Empire State Building en zaten dus op loopafstand van Times Square en ook Central Park was prima te belopen. Natuurlijk hebben we de belangrijkste bezienswaardigheden bezocht. Naast Times Square en het Empire State Building, natuurlijk ook Wall Street, Ground Zero (toen een enorme bouwput) en Staten Island met het vrijheidsbeeld. Maar veel van onze tijd hebben we doorgebracht in de mooie parken van de stad. Met name Central Park, picknicken, spelen, wandelen, eendjes en eekhoorns kijken. A vond het prachtig. En het bracht ons de rust die we met de dreumes nodig hadden. New YorkVerder sliep ze veel in de Bugaboo. En ’s avonds aten we wat in de stad, met pyjama in de Bugaboo en slapen maar. Konden wij op ons gemak winkelen met een slapende dreumes.

New York familie stad

Wij hebben ons dus goed vermaakt in de stad. Maar misschien waren we er een jaar te vroeg. Nou te vroeg voor het Family Ambassador Program dan in elk geval.
Sinds de lancering van het Family Ambassador Program in 2009 zijn de familiebezoeken aan New York gestegen met 32,6 procent en vormen tegenwoordig 30 procent van het totaal aantal bezoeken aan de stad. Zo meldt het persbericht dat wij ontvingen.
Dat New York heel gastvrij is voor kinderen hadden wij dus al ontdekt. Met de Bugaboo werden we overal geholpen en vaak zelfs uit de rij wachtenden gehaald om voor te mogen. En na 8 jaar kan dat alleen nog maar verbetert zijn.

Teenage Mutant Ninja Turtles

Wat hebben de Turtles en New York met elkaar te maken? NYC & Company, New York City’s officiële marketing- en toerismebureau en Nickelodeon hebben bekend gemaakt dat de Teenage Mutant Ninja Turtles zijn verkozen tot de nieuwe, officiële NYC Family Ambassadors. Deze schildpadhelden – met namen uit de geschiedenis als Leonardo en Michaelangelo – promoten een  jaar lang New York als een familiebestemming. Ze delen het komende jaar de leukste en meest avontuurlijke activiteiten in de stad.

Speciaal voor families met kinderen zijn er leuke tips, gidsen en routes van de Teenage Mutant Ninja Turtles te vinden via de website (www.nycgo.com/family). Tijdens de zomer kunnen zij speciale, zonnige evenementen bezoeken zoals SummerStage Kids, de Big Apple Barbecue Block Party, Macy’s Fourth of July Fireworks, de US Open Tennis Championships en meer. Daarbij zijn er allerlei goedkope buiten activiteiten in de parken en langs de waterkanten van de stad te vinden.

NYC_Go_BusShelter_TMNT_Manhattan

Credits foto: www.nycgo.com/.

Zeker voor fans van de Teenage Mutant Ninja Turtles wordt New York nu een nog mooiere vakantiebestemming dan het altijd al was. Immers de Turtles op hun eigen terrein (in de serie op Nickelodeon bestrijden zij immers het kwaad in New York.
Maar met of zonder de Teenage Mutant Ninja Turtles is New York met kinderen zeker wel aan te raden. Het is alleen jammer dat het zover vliegen is, en daardoor best duur. Anders zouden we er vast vaker komen.

Ben jij wel eens met kinderen naar New York geweest?

Birgit
Door

Birgit

op 23 May 2016

Oh, ik wil zo graag een keer naar New York. Dit is echt wel een droom van mij.

Marijke
Door

Marijke

op 24 May 2016

Ja dat snap ik! Echt een geweldige stad!

Nicole Orriëns
Door

Nicole Orriëns

op 23 May 2016

Nee, en ik zelf ook niet. Ik zou New York best wel eens willen zien!

lodi
Door

lodi

op 23 May 2016

Fantastisch he! Zo wie zo vind ik Amerika heel fijn om met kinderen te reizen. New York is een van de weinige plekken waar ze nog niet geweest zijn. Gaat vast nog wel gebeuren.

Marijke
Door

Marijke

op 24 May 2016

Oh en wat is nog meer een aanrader?

Facebook bucketlist tag – Mama's met thee
Door

Facebook bucketlist tag – Mama's met thee

op 10 Jul 2016

[…] M:❤️, met oma, toen ze haar heup had gebroken. H: ?? Naar de VS geweest M:❤️, New York, en Florida. H: ?? Naar Azië geweest M:❤️, Indonesië en Maleisië H: ?? Naar […]

Reactie plaatsen