20 april 2016 
1 min. leestijd

Lijstjes, lijstjes en nog eens lijstjes

Ik ben er dol op! Ze helpen mij met het ordenen en onthouden. Ze houden mijn leven overzichtelijk en geven mij houvast. Ik heb het natuurlijk over lijstjes. Het grootste lijstje is mijn agenda, die helpt mij door het leven van elke dag en heeft een vaste plek. Handig want dan raak ik hem nooit kwijt, als ik hem opruim natuurlijk.

Waarom en hoe van mijn lijstjes

Ik maak regelmatig lijstje. Niet alleen voor de boodschappen maar ook voor verjaardagen (cadeautjes, wie komen er, wat gaan we doen, tijdsplanning van een feestje), vakanties (paklijsten, kleding, eten, toiletartikelen), schoonmaakschema’s, tijdsplanning voor werk, spreekbeurt of school.

Ik maak de lijstjes negen van de tien keer op een los velletje. En je raad het al ik raak ze regelmatig kwijt en dan maak ik hem dus nog een keer. Ik heb ook al een eens een digitaal cadeaulijstje gemaakt maar vervolgens het wachtwoord vergeten.  Ook niet handig dus. Dat moet toch anders kunnen?

wishlisty

Digitaal

En gelukkig kan het anders. Op Wishlisty vond ik een digitale lijstjes website waar je kan inloggen met bijvoorbeeld je Facebook account. Handig want dat wachtwoord weet ik wel! Ook kunnen eventueel gemaakte lijstjes op je social media kanalen gedeeld worden zodat je in een klap iedereen bereikt met je wensenlijst voor je kinderverjaardag. Nou ja ze moeten wel ook lid zijn van het medium waar je het deelt.

Je kan je lijstje in verschillende thema’s maken. Bijvoorbeeld reizen, of kinderfeestje maar ook welke films of misschien series wil ik nog zien. Een makkelijk manier om alles bij elkaar te houden en toch lekker een lijstje te maken. Je kan het item dat je graag hebben wil linken naar een webshop of naar een productpagina. Denk bijvoorbeeld aan een Wikipedia pagina over de serie of een webshop voor dat ene cadeautje dat je graag wilt hebben.

En je hebt ze altijd bij de hand want je kan je lijstjes openen op de computer maar ook op je telefoon. Het enige dat ik eigenlijk mis is het lekker kunnen doorstrepen!

Ben jij een lijstjes fan?

marjons
Door

marjons

op 22 Apr 2016

Ohja lijstjes fan.... maar wel echt op papier. Dat mee kan in mijn tas en ik makkelijk kan strepen. Maar voor bv een verjaardag is zo'n digitaal lijstje wel handig, zeker wanneer je het kan delen.

Reactie plaatsen