14 februari 2019 
in DIY
2 min. leestijd

Valentijn

Net als elk jaar zijn we ook dit jaar weer aan het knutselen geslagen voor Valentijnsdag. Alleen dit jaar moeten de knutsels verstopt worden in de tas van papa. Want hij gaat een paar dagen skieen. En net met Valentijnsdag. Een grondige voorbereiding dus….

T was er natuurlijk al dagen mee bezig. Op school en thuis had hij al allerlei knutsels gemaakt. Dus de koffer van papa zit aardig vol dit jaar. En niet met kleding. Hoewel wintersportkleding ook veel ruimte inneemt natuurlijk.
Uiteindelijk gingen we pas woensdagmiddag aan het knutselen. Mijn planning was eigenlijk zaterdag, maar na de bruiloft kwam het er niet van, en waren we ook (met name T) erg moe. Ik koos dit jaar dan ook weer voor een simpel ontwerp op Pinterest, wat we dacht ik redelijk snel in elkaar konden zetten.

Pinterest

Pinterest blijft wat dat betreft natuurlijk ideaal om wat leuks uit te zoeken. Ik heb dan ook weer uren gebladerd tussen alle mooie hartjes, en andere liefdesuitingen die er te vinden zijn. Maar niet alles is nog even geschikt voor een bijna 6 jarige om te maken.

Zo staat deze nog op mijn lijstje om later eens te maken, maar vind ik nu met T nog net te ingewikkeld wat hij wel en niet moet knippen.

Weven of vlechten met papier

Daarom koos ik voor een hart dat aansloot bij wat hij op school ook recent heeft geoefend. Weven of vlechten met papier. Ging hem op school makkelijk af zei hij, maar ik legde wel uit, dat deze net iets moeilijker was dan werken met losse stroken.

Ik had het model niet geprint, maar besloot het zelf te tekenen. En dat is redelijk simpel te doen. Zo kon ik ook zelf goed de grootte bepalen. T koos voor zijn favoriete kleuren rood en groen en het moest op blauw papier geplakt worden.
Nadat ik de vorm voor hem had getekend, heeft hij hem zelf keurig uitgeknipt. Twee vormen op elkaar, vast gezet met paperclips, dat was nog best lastig om niet te gaan schuiven. Maar ging prima.

Daarna vlechten.
T vond het nog best lastig. Een enkele strook weven is makkelijker. Bij deze moest de bovenste ook nog netjes blijven liggen. Maar met een beetje hulp ging het prima. Waarschijnlijk was het het meest lastig omdat ik dunner papier heb gebruikt. Een beetje vouwkarton maakt het weven makkelijker.

Het resultaat

En dan is dit het resultaat. 2 prachtige harten. Die van T op een mooie papier geplakt met nog allerlei stickers erbij. Valentijnskaart T

En op die van mij nog net een lieve boodschap geschreven, want T had hem al verstopt voor papa voor ik het door had. Ik ga ervan uit dat papa het wel begrijpt als hij hem verstopt tussen alle andere knutsels in zijn koffer vindt.Valentijn_hart vlechten

Meer uitdaging

Er zijn ook leukere en ietwat ingewikkeldere versies van te vinden. Maar die bewaren wij ook nog even voor een volgende keer. Dan is een model wellicht wel handig.

Reactie plaatsen