Kinderkleding
Marijke Mulder- de Leur
Kinderkleding
06/22/2016
3 min
5

Lastig nieuwe broeken!

06/22/2016
3 min
5

Ja het was weer zover, er moesten nu echt nieuwe broeken komen. Een maat groter. Maar ik vind dat lastig. Het shoppen van leuke broeken op zich niet hoor. Echt er is genoeg te vinden. Maar in dit geval is het toch lastig. Ik zal het je uitleggen.

Tweede hands

Naast nieuwe kleding, ligt er in de kast van de kinderen ook altijd genoeg 2e hands kleding. Gedragen door neven, nicht of door de kinderen van vrienden. Vaak als er dan echt een maat groter nodig is, put ik dan ook altijd eerst uit die voorraad. Handig, en net even wat meer tijd om aan te vullen wat er aangevuld moest worden. Natuurlijk dacht ik dat nu ook te doen. Maar al met opzoeken en sorteren van de grotere maat, zag ik dat er 1 kledingstuk niet in grote getalen aanwezig was. Lange broeken! Spijkerbroeken, of andere broeken, allemaal prima hoor, maar ze zaten er niet veel tussen.

Gaten in de knieën en hoog water

Niet gek, als je zag hoe de broeken in de vorige maat er inmiddels uitzagen, gaten in de knieën. Tja dat hoort erbij als je 3 bent. Dus die worden ook niet meer doorgegeven. Goed zo mama, dat had je zelf ook kunnen bedenken.
En omdat ik het uitzoeken van de grotere maat al had uitgesteld, liep T eigenlijk al echt met hoog water. En ik kwam er voor mezelf niet mee weg, dat dit 7/8 of 3/4 broeken waren, voor de zomer. En ook al liggen er genoeg korte broeken in de kast, het weer werkt niet mee.

Hobbezakken?

Vervelend, dat wordt dus shoppen. Maar daar is het dilemma waarmee ik dit artikel begon. Ik vind het lastig. T is zo smal dat hij lang niet alle broeken past. Er zijn uit de tweede hands voorraad broeken ongedragen doorgegeven omdat ze gewoon van zijn billen afzakten, zelfs broeken met zo’n aansnoer elastiek erin.
Wil iedereen die zichzelf te dik vindt even opletten! Dun is dus ook niet altijd fijn hè!

Yes nieuwe broeken

Maar ik moet zeggen, het is me gelukt om fantastische broeken te vinden. Geen hobbezakken die van zijn billen afglijden, maar fijne goed zittende spijkerbroeken (oké het elastiek moet wel wat aangesnoerd worden, maar prima, daar zijn ze voor) die er ook nog eens heel leuk uit zien. En voor de portemonnee, voor een zacht prijsje.

We kochten drie verschillende broeken. Natuurlijk hebben we wel even gepast in de winkel. Ja hoor, gewoon midden in de Zeeman, even kijken hoe de broeken vallen.

De eerste vond T het mooiste. Een simpele spijkerbroek, maar met een riem. T koos zelf als eerste de oranje variant uit. Prima, er liggen ook een aantal oranje shirts in zijn kast en ook met andere shirts kan dit prima matchen. Moet je kijken hoe trots hij poseert om zijn nieuwe broek te laten zien.Broek met riem_Zeeman

De tweede broek vond mama vooral heel mooi. De sterretjes in de omslag, de zak en op de achterzak zijn echt te leuk.
Het voordeel van deze omslag is, dat T de broek ook als hij wat langer groeit, maar in de breedte nog verzuipt in de volgende maat, hij deze dus nog langer kan dragen, maar dan zonder omslag. Wel bij elke wasbeurt even aan denken, de omslag terug te vouwen, want dan blijft hij netter.Broek met sterren_Zeeman

En de derde is een gekleurde broek. Een groene. Hij valt wat breder, maar met aansnoer elastiek valt hij goed genoeg. En hij is ook wat langer. Dus ook deze broek kan hij nog langer doordragen. En nu slaan we hem gewoon ook nog even om. Groene broek_Zeeman

Prima geslaagd dus. En hij heeft nu weer voldoende lange broeken in de kast.

Welk kledingstuk vinden jullie lastig te kopen voor je kinderen?

Reacties
Categorieën