23 april 2015 
2 min. leestijd

Houtdieven

Al zo’n 13 jaar geleden hebben wij een open haard laten inbouwen in ons huis. Heerlijk met name in de herfst en de winter. Gezellig en lekker warm. Af en toe bestellen we daarom een grote stapel oven gedroogd hout. Dat scheelt steeds slepen met zakjes hout en hebben we altijd hout op voorraad. Onder onze carport hebben we dan ook een mooi hok laten bouwen voor het hout.
Natuurlijk was het in het begin heel spannend. Zou dat hout niet gestolen worden? Moeten we dat hok niet dichtmaken met een deur? Maar tot onze verbazing was dat helemaal niet nodig. Nou ja, helemaal niet, tot vorig jaar dan…..

Dieven

Ineens valt het dan op. De houtstapel slinkt. In de zomer! Wij gebruiken dan veel minder hout, dus je kijkt niet elke dag. Maar er komt een moment dat je denkt…. hmmm de stapel hout was toch nog groter. In de laatste mooie weekenden van de vorige zomer werd er af en toe een blokje meegenomen. Bij ons om de hoek begint direct het park. Op mooie zomerse avonden maken jongeren hier dus een gezellig kampvuur met ons hout.
Ach zoveel is er niet doen in ons dorp, dus als dit de jongeren weerhoudt van rotzooi trappen en maken, dan vind ik het prima. Een paar blokjes hout kan ik echt wel missen.

Zo begon de winter en bleef het rustig onder de carport. Zelfs voor een vuurtje was het te koud buiten…..
Maar het kampvuur seizoen is weer begonnen. Wederom een blokje hout verdwenen, de dag erna, meerdere blokken hout verdwenen. En ze werden wat overmoedig. Er viel een blok, dus de hond van de buren blaffen, maar ze kwamen er mee weg. Naast veel hout namen ze ook de kastjes van de buren mee, die klaar stonden voor het grof huisvuil. Daar konden ze de blokken ook lekker in stapelen, dus we begrepen wel dat ze er nu meer hadden meegenomen.
Zondag tot en met donderdag bleef het stil. Ze kwamen niet. Duidelijk een gevalletje van weekend vieren.

Van de buren begrepen we dat er naast het maken van een gezellig vuur er ook flink gedronken wordt. Prima, in dat park kunnen ze niet veel kwaad denk ik dan. Alleen jammer dat het park nu een gevaar wordt voor de honden en spelende kinderen. De flessen worden namelijk daarna gewoon kapot gesmeten op de grond. Het park wordt dus direct ook vervuild….

Wie zijn het dan toch?

Inmiddels is de buurt ook wel nieuwsgierig. Diverse buren hinten al er al op. Gewoon wakker blijven. Ze komen meestal toch voor 1 uur. En dan betrappen we ze op heterdaad. Maar dan zijn wij toch wat voorzichtig. Ik heb geen behoefte aan een dronken opgeschoten puber midden in de nacht die stennis gaat lopen schoppen. Weet jij veel wat ze nog meer bij zich dragen…
Vrijdagavond, ja hoor, de heren zijn weer langs geweest. Duidelijk te zien. Er is een blok gevallen, ligt op de grond. En ze zijn wederom met handenvol weggegaan. Ik denk echt tussen de 10 en 20 blokken. Dat wordt ons toch echt teveel. Een beetje knappe jongen, legt dan ook even een bijdrage neer. Maar zoals wij dat vroeger ook niet gebeurde, hoeven wij dat ook niet te verwachten.
Zaterdagavond, ze zijn vroeg vandaag. Ik heb ze niet gehoord, maar de buurvrouw heeft ze bijna betrapt. De hond ging nog even snel voor de deur een plas doen. Stiekem hoop ik dat ze enorm geschrokken zijn. De buurvrouw heeft ze wel zien weglopen. Twee jongens, geschat een jaar of 19. En dus weer met de armen vol.

De oplossing

De mooiste ideeën kwamen voorbij. Stroomdraad ervoor, op wacht gaan staan en ze betrappen. Maar deze zijn het toch maar niet geworden. Afgelopen week, hebben we dan uiteindelijk, na dik 10 jaar het houthok afgemaakt.Houthok Er zitten nu 2 stevige deuren voor met een slot. Sorry mannen, jullie zullen het nu wel koud hebben van het weekend. Maar dan had je toch maar bescheiden moeten blijven, en af en toe een blokje moeten komen vragen……

Wat zou jij gedaan hebben?

Nicole
Door

Nicole

op 23 Apr 2015

Sowieso een hok inderdaad met deuren en sloten. En wellicht de politie ingelicht hebben zodat zij misschien extra surveilleren?

Mama Marijke
Door

Mama Marijke

op 23 Apr 2015

Ze komen na zonsondergang niet meer in het park, de politie. En voor extra surveillance wonen wij ongunstig, ze zien ze zo de straat in rijden en hop verdwijnen ongezien het park in. Grrrr. Maar het zit nu veilig achter slot en grendel

Lin
Door

Lin

op 23 Apr 2015

Hou(d)t de dief!!!

Mama Marijke
Door

Mama Marijke

op 23 Apr 2015

Hahaha die had ik echt zelf moeten bedenken! Thanks

Reactie plaatsen