27 maart 2015 
in Nieuws
1 min. leestijd

Het is stil zonder stroom

Vrijdagochtend. Ik zat achter de laptop, blogje schrijven, solliciteren. Lekker met het foute uur van Q-music op de achtergrond. En ineens, plof, een oorverdovende stilte.

Primaire reactie: Geen stroom. Snel keek ik uit het raam om er buiten ook geen stroom was. Geen idee, hoe ik dat zou moeten zien hoor….

Naar buiten dan maar, ik zie de overbuurman zijn meterkast inspecteren. Die zit bij ons buiten inderdaad. Ook geen stroom. Er komt nog een buurvrouw buiten. Check, niemand heeft stroom, gelukkig…..geen spannende kortsluiting.

En dan? Gelukkig had het water voor de thee net gekookt. Wel thee dus.

Dan maar eens Twitter en Facebook bekijken. Bizar, iedereen in Noord-Holland, en zelfs tot aan Amersfoort zit zonder stroom, maar wel allemaal op Twitter en Facebook. Tot de batterij van de telefoon leeg is. O ja, oeps….. Zuinig dus met die batterij, want hoe lang gaat het duren?

Op de bank, kopje thee erbij. Wat is het stil…. Het is echt heel stil. Alle stroom verslindende apparaten staan uit. De koelkast, vriezer, televisie, recorder etc. Allemaal maken ze toch de hele dag door geluid. Niet veel maar ongemerkt, maken ze dus echt veel geluid. Zo stil was het hier nog nooit. (Oké bij de vorige stroomstoring)

Zo dus nu de telefoon aan de kant, genieten van deze onverwachte stilte!

En heb ik spontaan eindelijk weer eens tijd voor de studie!

Geniet allemaal even van de periode zonder stroom! En hopelijk duurt het niet te lang, want de vriezer ligt vol en dan wordt het uiteindelijk best koud in huis.

Wat hebben jullie gedaan in de uurtjes zonder stroom?

Het Sushimeisje
Door

Het Sushimeisje

op 27 Mar 2015

Ik ben blij want mijn tentamen gaat niet door, hoera! Maar eigenlijk vind ik dit wel zorgelijk, blijkbaar zijn er dus geen extra voorzieningen (naast ziekenhuizen etc). En zeker nu hackers zo bezig zijn met voorzieningen te kraken kan dit wel heel gevaarlijk zijn.

Mama Marijke
Door

Mama Marijke

op 27 Mar 2015

Wel jammer dat je je nu opnieuw moet voorbereiden op het tentamen..... We zijn denk ik ook wel wat te afhankelijk geworden van stroom en wifi enzo. Dat is inderdaad wel zorgwekkend

Het Sushimeisje
Door

Het Sushimeisje

op 27 Mar 2015

Ik vind het eigenlijk niet erg. Heel slecht geslapen wegens de zenuwen en was ook vanochtend niet bepaald in een lekkere stemming. Dus voor mij alleen maar goed;) Ja, gelijk chaos in het land als de stroom uitvalt. Maarja, de overheid is ook wel op de hoogte van dit probleem en werkt eraan. En helemaal voorkomen doe je natuurlijk nooit.

Mama Marijke
Door

Mama Marijke

op 27 Mar 2015

Nee en ik moet zeggen. Vind niet dat de stroom vaak uitvalt. Was vroeger veel vaker (toen ik klein was)

Het Sushimeisje
Door

Het Sushimeisje

op 27 Mar 2015

Nee, de energiebedrijven en alles eromheen hebben alles goed op orde. Ik doelde eerder op een hackaanval. Wat steeds vaker gebeurt, voornamelijk in het buitenland maar laatst ook hier met Digid en een ander bedrijf hier.

Mama Marijke
Door

Mama Marijke

op 27 Mar 2015

Ja, daar worden we steeds kwetsbaarder voor inderdaad.... Best eng

Vlijtig Liesje
Door

Vlijtig Liesje

op 27 Mar 2015

Ik was op een begrafenis, maar hier in de Achterhoek was er nog gewoon stroom. Mijn man zit daarentegen vast in Amsterdam.

Mama Marijke
Door

Mama Marijke

op 27 Mar 2015

Gecondoleerd! En hopelijk komt je man toch snel thuis voor het weekend

Linda
Door

Linda

op 28 Mar 2015

Wow, lijkt me een hele ervaring. Ik hoorde het pas 's-avonds op het nieuws. Zo actief geb ik op social media ;-) lijkt me echt bizar om mee te maken.

Mama Marijke
Door

Mama Marijke

op 28 Mar 2015

Het was best even lekker! Maar vond het toch ook fijn dat mijn volle vriezer het weer ging doen

henrike74
Door

henrike74

op 30 Mar 2015

Ik heb er niks van gemerkt hier in Amsterdam. Op mijn werk en ook thuis en bij Dunya op school was er gewoon stroom. Heel gek!

Mama Marijke
Door

Mama Marijke

op 30 Mar 2015

Wat gek inderdaad! Je zat toch midden in het stroomloze gebied, volgens de berichten

Reactie plaatsen