Nieuws
Marijke Mulder- de Leur
Nieuws
03/27/2015
1 min
12

Het is stil zonder stroom

03/27/2015
1 min
12

Vrijdagochtend. Ik zat achter de laptop, blogje schrijven, solliciteren. Lekker met het foute uur van Q-music op de achtergrond. En ineens, plof, een oorverdovende stilte.

Primaire reactie: Geen stroom. Snel keek ik uit het raam om er buiten ook geen stroom was. Geen idee, hoe ik dat zou moeten zien hoor….

Naar buiten dan maar, ik zie de overbuurman zijn meterkast inspecteren. Die zit bij ons buiten inderdaad. Ook geen stroom. Er komt nog een buurvrouw buiten. Check, niemand heeft stroom, gelukkig…..geen spannende kortsluiting.

En dan? Gelukkig had het water voor de thee net gekookt. Wel thee dus.

Dan maar eens Twitter en Facebook bekijken. Bizar, iedereen in Noord-Holland, en zelfs tot aan Amersfoort zit zonder stroom, maar wel allemaal op Twitter en Facebook. Tot de batterij van de telefoon leeg is. O ja, oeps….. Zuinig dus met die batterij, want hoe lang gaat het duren?

Op de bank, kopje thee erbij. Wat is het stil…. Het is echt heel stil. Alle stroom verslindende apparaten staan uit. De koelkast, vriezer, televisie, recorder etc. Allemaal maken ze toch de hele dag door geluid. Niet veel maar ongemerkt, maken ze dus echt veel geluid. Zo stil was het hier nog nooit. (Oké bij de vorige stroomstoring)

Zo dus nu de telefoon aan de kant, genieten van deze onverwachte stilte!

En heb ik spontaan eindelijk weer eens tijd voor de studie!

Geniet allemaal even van de periode zonder stroom! En hopelijk duurt het niet te lang, want de vriezer ligt vol en dan wordt het uiteindelijk best koud in huis.

Wat hebben jullie gedaan in de uurtjes zonder stroom?

Reacties
Categorieën