02 oktober 2014 
1 min. leestijd

Help, hoe krijg ik mijn dreumes aan het spelen?

Help, ik heb een dreumes die zichzelf niet kan vermaken! Nee wacht, ik denk dat het anders is.
Help! Ik ben opeens een thuisblijfmama en ik weet niet hoe dat moet!
Of……. Even met de handen in het haar. Hoe krijg ik mijn dreumes aan het spelen?

Bij A werkte ik fulltime, dat wil zeggen 36 uur verdeeld over 4 dagen. Op onze vrije maandag gingen we zwemmen, boodschappen doen, eten, slapen en in de middag lekker samen spelen. Buiten of binnen. Maakte niet zoveel uit. Wij vermaakten ons wel, we hadden tijd tekort samen.

Hoe anders is dat nu met T. In plaats van 1 dag thuis ben ik 3! hele dagen met hem thuis.
Verder gaat hij nog 1,5 dag naar het kinderdagverblijf.

Begrijp me niet verkeerd hoor. Het is natuurlijk heerlijk om met hem thuis te zijn en te genieten van alles wat hij bijleert. Dat gaat zo snel in deze fase. En ik vind hem als dreumes ook echt net zo leuk als ik zijn zus vond.
Maar ik weet gewoonweg niet onze dagen goed en gezellig te vullen.

Van het kinderdagverblijf hoor ik altijd dat hij zo leuk en lief zelf kan spelen. Thuis kan hij dat dus niet. 3 dagen lang loopt er een dreumes (letterlijk) achter me aan.

– Schoonmaken? Met een dreumes aan mijn benen.
– Koken? Dreumes duwt net zo lang aan mijn benen tot hij tussen mij en het aanrecht staat.
– Samen spelen. Ja hoor, maar wel letterlijk vanaf mijn schoot. Voor sommige spelletjes prima, liedjes zingen oke. Maar een bal over rollen lukt niet.

Van alles geprobeerd, meer speelgoed, minder speelgoed, zelf hem negeren (vrijwel onmogelijk), op gang helpen met spelen (zodra ik al denk aan… Hangt hij al weer aan me)

IMG_3826.JPG
Opvallend detail. Als er iemand anders is, dan kan hij ineens wel zelf spelen.
Van de week was mijn zus er, en toen kwam hij mama niet claimen. Maar als ik alleen ben……

Help! Hoe gaat mijn dreumes ook thuis, als we samen zijn gezellig met zijn eigen speelgoed spelen?
Dat hoeft geen uren, dat snap ik ook wel. Maar gewoon eens 5 minuten ofzo.
Hoe help ik mijn dreumes, en mijzelf?
Of maak ik me druk om niets en gaat deze “fase” vanzelf weer over?

Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen.

Marianne
Door

Marianne

op 02 Oct 2014

Ik ervaar hier precies hetzelfde! Ik ben dan wel een bewuste thuisblijfmoeder – ik nam ontslag tijdens m’n zwangerschapsverlof – maar heb hier ook een heel aanhankelijk mannetje dat heel graag 24/7 bij z’n moeder is. Vind ik heel gezellig, maar ik heb ook nog een huishouden en een hardwerkende man die ‘s avonds lekker eten wil. Ik zet Mathéo gewoon af en toe neer met een pollepel en dan is hij 5 minuten zoet. Verder draag ik hem veel en vaak in de buikdrager zodat ik ondertussen kan stofzuigen etc etc. Dan valt hij vaak ook in slaap. En tja, veel spelen met ‘m inderdaad…. Er zit geloof ik niets anders op…. Ik heb het in ieder geval ook nog niet gevonden! Tijdens het koken zet ik hem trouwens in de kinderstoel vlak bij me, zodat hij ziet wat ik doe. Ondertussen geef ik hem dan weer die pollepel of ik laat hem wat dingetjes proeven, of ik zing voor hem!

Mama Marijke
Door

Mama Marijke

op 02 Oct 2014

Dan je voor je leuke reactie. Het doet altijd goed te horen dat je niet de enige bent!

Reactie plaatsen