16 september 2017 
in Thee
2 min. leestijd

Favoriete theemomentje van Benthe

De wind en de regen slaan ons inmiddels weer om de oren. En dat is toch een teken dat de herfst begint en de zomer (helaas) weer voorbij is. Maar dat geeft ook weer mooie momenten. Kaarsjes aan, kop thee erbij en natuurlijk de gordijnen weer dicht. Dat past perfect bij het favoriete theemoment van Benthe. Die tijd komt er weer helemaal aan!

Wie ben je?

Mijn naam is Benthe en ik blog op benthebemelman.com over mijn dagelijkse struggles als young professional. Ook deel ik veel handige tips over online personal branding en persoonlijke ontwikkeling. Ik woon samen met mijn vriend in Utrecht.

Wanneer drink je thee?

Eigenlijk drink ik de hele dag door thee. Zodra ik op kantoor aankom, drink ik thee uit mijn Blond-mok die ik van mijn vriendinnen voor mijn afstuderen kreeg. Mijn naam staat er zelfs op ?. Na werk en na het avondeten drink ik ook graag thee. Thuis hebben we heerlijke 0,5 literpullen van de studievereniging van mijn vriend. Mijn favoriete pul om thee uit te drinken, omdat er zo veel in past.

Losse thee of in een thee zakje?

Voornamelijk uit zakjes, zowel van Lipton als Pickwick.

Wat is je favoriete thee?

Mijn all-time-favourite is eigenlijk Rooibos. Lekker saai, haha. Na het eten (lunch en diner) drink ik graag thee met een wat zoetere smaak, zoals Bosvruchten, Tropische Vruchten of Mango.

Wat is je favoriete merk thee?

Van Lipton vind ik de Green Tea Sencha heel erg lekker. Van Pickwick de Rooibos en de vruchtenthees. Verder hou ik heel erg van de ochtend- en avondthee van het huismerk van Albert Heijn.

Waar drink jij je thee uit?

Op kantoor uit mijn gepersonaliseerde Blond-mok, thuis uit een pul.

Wat snack jij het liefst bij de thee?

Het liefst iets van chocola. Mijn all-time-favourite thee snack zijn eigenlijk chocoladepepernoten. Jammer dat ze niet het hele jaar verkocht worden ?

Ben je de enige theeliefhebber in huis?

Nee, mijn vriend drinkt ook thee. Maar niet zo veel als ik. We drinken allebei überhaupt geen koffie, dus onze ouders zijn al maanden bezig om een koffieapparaat bij ons achter te laten, zodat ze koffie kunnen drinken als ze langskomen. Maar we wonen in een klein appartementje dus het is eigenlijk zonde van de ruimte om zo’n groot apparaat neer te zetten terwijl we hem zelf niet gebruiken. In ons nieuwe huis (die wordt op het moment gebouwd) krijgen we een Quooker, daar kijk ik nu al naar uit!

Met wie BN’er zou je ooit nog een kopje thee willen drinken?

Met Koningin Maxima! Ik vind haar een topvrouw en zou graag eens met haar kletsen over van alles en nog wat. Ze lijkt me een hele inspirerende gesprekspartner.

Wat is je meest favoriete theemoment?

In het weekend, rond sinterklaastijd, wanneer het buiten aan het stormen en regenen is en ik lekker nergens heen hoef. Heerlijk op de bank ploffen met mijn pul thee en natuurlijk chocoladepepernoten.
Favoriet theemoment_Benthe
De uitgelichte afbeelding is gemaakt van een kaart van Margontwerp. De thee die je ziet is afkomstig van Cupkes.
De andere beelden zijn eigendom van Benthe

Reactie plaatsen