02 mei 2017 
1 min. leestijd

De eerste BH

De bh, een noodzakelijk kwaad, sexy, pijnlijk, gewild, kant, kleurig, onding, vrouwelijk. En zo zijn er nog veel woorden te bedenken die ik associeer met de bh. Toch is het wel een mijlpaal in je leven, de eerste keer dat je een bh koopt/aantrekt. Het betekent dat je lijf verandert is van meisje naar jonge vrouw. Wanneer die mijlpaal er is, daar heb je geen inspraak in. Dat die mijlpaal komt dat staat vast. En daarom vandaag een blog over mijn eerste bh, en die van een ander.

Mijn eerste

Ik weet het nog goed. Ik kocht hem samen met mijn moeder. Het kopen vond ik beschamend. Ik was niet zo vrij toendertijd in het praten hierover. In mijn omgeving waren meisje die al veel verder ontwikkeld waren dan ik en ik was dus niet de eerste die een bh begon te dragen, sterker nog, ik was waarschijnlijk een van de laatste. Toch heeft mijn eerste bh een onuitwisbare indruk achter gelaten.

Ik weet dan ook nog goed hoe hij eruit zag. Hij was cremekleurig, met hele kleine bloemetjes in de stof. Kleine blauwe bloemetjes. Ook zat er een blauw lintje door de bandjes en had het een klein blauw strikje, daar waar strikjes zitten op een bh. Of er beugels in zaten, dat weet ik niet meer. Ik weet wel dat hij op een gegeven moment te klein en vreselijk versleten was mara dta ik het toch moeilijk vond hem weg te doen.

Haat/liefde

Sindsdien heb ik een haat/liefde verhouding gekregen met mijn bh’s. Ik vind het vaak pijnlijke rotdingen, die knellen, schuren en snijden. Tegelijkertijd zorgen ze wel voor een mooier postuur en houden ze de boel prettig op hun plaats. Dat laatste vooral tijdens activiteiten zoals rennen.

BH

Samen gekocht

Nu is A ook al toe aan haar eerste bh. Ze is 12 en we zijn van de week op zoek gegaan naar passende bh’s voor haar. En net zoals ik dat samen met mijn moeder deed, gingen wij ook samen.

Maat je 70A is het geworden, al heb ik wel het idee dat ze heel klein vallen. En ze zitten als gegoten. Mijn dochter lijkt die schroom die ik had tegenover bh’s en mijn moeder trouwens helemaal niet te hebben. Ze vond het heel normaal om even te gaan passen en daarna te laten kijken of het goed zat. En ik heb natuurlijk ook aan haar gevraagd of ik er over mocht schrijven.

Ik hoop heel erg dat mijn meisje later ook terug kan kijken op haar eerste bh, vooral als ze ooit, misschien, met haar dochter haar eerste bh gaat kopen.

Vlijtig Liesje
Door

Vlijtig Liesje

op 02 May 2017

Ik vond dat ook een bijzonder moment: een eerste bh kopen met mijn dochters. Maar ook wel superleuk!

m
Door

m

op 23 Jul 2017

mijn eerste bh was vrij gemakkelijk , ik vind en vond het namelijk mooi en fijn om een bh te dragen wat nu al oma bhs worden genoemd , bh met een hoop steun en brede bandjes tegenwoordig draag ik alleen nog maar lange bhs met steunfunctie en die vind ik heerlijk

panty
Door

panty

op 15 Mar 2019

ik ben nog maar 14 maar ik draag al bh met brede bandjes

moeder
Door

moeder

op 16 Mar 2019

mijn dochter is bijna 14 en heeft nu al precies dezelfde bh maat dan ik heb ! maar ik denk dat dat niet zo lang gaat duren, want dan haalt ze mij in . ze geeft alleen niets om ""leuke"" bhs met kleurtjes en kantjes . ze wilt simpele huidkleurige bhs met brede bandjes

andere moeder
Door

andere moeder

op 24 Oct 2020

mijn dochter is pas 15 , maar die heeft nu al volwassenen borsten , want ze heeft nu al maat 90 e, ze draagt het liefst stevige bh s met brede schouderbandjes

Marijke
Door

Marijke

op 04 Nov 2020

Dat kan ik me voorstellen. Is ook wel nodig denk ik voor het draagcomfort en de ondersteuning.

moeder
Door

moeder

op 15 Nov 2020

ze draagt nu al alleen nog maar bh-s die normaal alleen maar door oudere dames worden gedragen . dus met brede schouder bandjes , en ze heb ook zelfs al een long-line bh

moeder
Door

moeder

op 01 Nov 2020

mijn dochter is nu 15 en heeft bh maat 90 d

andere moeder
Door

andere moeder

op 03 Jan 2021

marijkeze heeft echt al grote borsten voor haar leeftijd en ze heeft nu al een paar van die grote steun bhs met van die brede bandjes en dat heeft ze echt nodig en dat vind ze fijn ook

emmy
Door

emmy

op 30 May 2022

mijn dochter geeft om een 1 of andere manier niks om van die moderne bhs met kantjes en versiersels zoals de meeste vrouwen dat willen ze wil vooral huidkleurige bhs dragen en vooral met brede schouderbandjes

10neke
Door

10neke

op 26 Aug 2022

ze is 14 en dus nog echt een meisje , maar ze heeft al enorm grote borsten voor een meisje van haar leeftijd , ze draagd momenteel al volwassen vrouwen bhs . ik heb een glamorise bh voor haar gekocht met brede bandjes en die vind ze heel fijn

pantygirl
Door

pantygirl

op 27 Aug 2022

ik draag het liefste bhs die hier op internet oma bhs worden genoemd , huidkleurige en brede bandjes

10neke
Door

10neke

op 27 Dec 2022

het zijn dure bhs , maar ze vind het heerlijk om op haar leeftijd al met die echte grote stevige dames bhs te mogen dragen , en daarom wil ik ze haar ook niet onhouden .

10neke
Door

10neke

op 20 Mar 2023

met die mooie grote bhs begint ze echt een dame te worden

woman
Door

woman

op 05 Jul 2023

mijn tienerdochter wil alleen van die huidkleurige oma bhs dragen ,met van die brede schouderbandjes

Reactie plaatsen