23 september 2015 
2 min. leestijd

Cursus "Hoe irriteer ik mijn omgeving in 5 minuten"

In het kader van de week tegen het pesten vandaag iets bijzonders. Een cursus: “Hoe irriteer ik mijn omgeving in 5 minuten”. Het cursuspakket bestaat vooral uit zelfstudie en het op doen van omgevingskennis. De aspecten die in de cursus aan bod komen zijn; geluiden, bewegingen en andere vormen om irritatie op te wekken.
De cursus hoeft niet in een bepaalde tijd behaald te worden. Er is geen sprake van een leeftijdsgrens en er zijn geen kosten aan verbonden. Meedoen? Stap hier direct in.

Cursus stap 1

Zoek een slachtoffer om te irriteren. Het liefst iemand die je na staat zoals een broer/zus of ouder. Maar ook voor de volwassenen zijn er genoeg mogelijkheden, een partner of de kinderen zijn geschikte slachtoffers.
Het irriteren werkt het best als je slachtoffer niet uit de ruimte weg kan of toch al niet helemaal blij is. Ook een slachtoffer dat zich ergens op probeert te concentreren is een weg naar succes.

Stap 2

Bedenk de manier van irriteren. Deze stap is heel belangrijk want die manier moet goed aansluiten bij de situatie. Hieronder enkele voorbeelden voor als je zelf even zonder inspiratie zit.

Geluiden:
Zich steeds herhalende geluiden doen het altijd goed vooral als het geluid op zichzelf  al irriterend is. Denk aan fluiten, piepen, kraken en de vieze geluiden zoals boeren en winden. Door de frequente herhaling stijgt het irritatie-level het snelst en heb je het beste resultaat. Een groot pluspunt om je tijdslimiet niet te overschrijden is een slachtoffer dat iets probeert te verstaan. Bijvoorbeeld je vader die het nieuws tracht te volgen, is makkelijk en snel geïrriteerd door de bovenstaande geluiden.

image

Bron: pixabay.com

Bewegingen:
Naast de geluiden zijn ook bewegingen zeer effectief. Net als bij de geluiden zijn ook deze het meest effectief als ze zeer frequent worden herhaald. Succesverzekerde bewegingen zijn bewegingen die andere net aanraken, zoals met je benen wiebelen onder de tafel en net steeds de schenen van je overbuurman raken. Of de bewegingen die een ander in zijn blikveld beperken, denk dan steeds is moeten pakken van de tafel en dan voor je partner langs moeten terwijl deze televisie kijkt.

Andere vormen:
De andere vormen om snel irritatie op te wekken zijn nogal divers. De meeste zijn non-verbaal (voor de jongere lezers: dat betekent zonder woorden). Goed werkende non-verbale acties zijn: het niet reageren op aanspreken, heel boos kijken naar alles en iedereen, iets afpakken van een ander (deze heeft een succes garantie van 100% op alle leeftijden), iets stuk maken van een ander of spullen verstoppen die je slachtoffer op dat moment nodig heeft.

Stap 3

De uitvoering:
Nadat je het slachtoffer en de manier van irriteren hebt gekozen is het tijd voor het toepassen. Let tijdens het irriteren goed op je slachtoffer. Het is de bedoeling dat je slachtoffer regelmatig naar je kijkt en vraagt om op te houden met je irritatiepoging. Mocht dit niet gebeuren dan dient er overgeschakeld te worden naar een andere irritatie manier anders zal het beoogde resultaat niet gehaald gaan worden.

Stap 4

De afronding:
Is het gelukt om het slachtoffer in de vijf minuten volledig geïrriteerd te krijgen? Gefeliciteerd! Je kunt jezelf nu uit dezelfde ruimte als het slachtoffer verwijderen om op zoek te gaan naar een volgend slachtoffer.

Ik weet 100% zeker dat mijn kinderen deze cursus met hoge cijfers hebben afgerond.

Hebben jouw kinderen deze cursus ook al eens gevolgd?

Vlijtig Liesje
Door

Vlijtig Liesje

op 23 Sep 2015

Mijn kinderen kunnen ook zo hun diploma halen...

Reactie plaatsen