24 september 2014 
2 min. leestijd

Babyzwemmen

In diverse zwembaden bij ons in de buurt wordt BPKzwemmen aangeboden. Baby-Peuter-Kleuter zwemmen. Vraag me niet hoe ze aan de naam zijn gekomen hoor, want in mijn ogen is een kleuter 4 jaar en gaat hij of zij naar school. Daarnaast worden de lesjes tijdens de babyzwemuren veelal aangeboden tot 4 jaar.

Bij de zwembaden bij mij in de buurt is de waterspeeltuin, en/of het recreatiebad open voor de kleintjes met hun begeleiders, vaak een mama of een oma is mijn ervaring.
Daarnaast wordt er in het zogenoemde doelgroepenbad een lesje gegeven. In vier groepjes. Kinderen van 0-1, 1-2, 2-3 en 3-4 jaar. Tijdens deze lesjes worden er veel liedjes gezongen en bewegen de kinderen lekker met mama door het water. Springen van de kant en ook onderwater zwemmen zijn terugkerende items. Een leuke activiteit met je kind dus en ook nog eens een goede voorbereiding op de zwemles, want de meeste kinderen zijn als je regelmatig gaat best wel watervrij.

Met A ging ik elke week op mijn vrije dag, toen de maandag, naar het zwembad. Al snel hadden we een groepje met fanatieke moeders en oma’s en even fanatieke kinderen die er vrijwel elke maandag waren. Kon je een keer niet, dan werd je ook direct gemist.
Verjaardagen vierden we in het zwembad, vaak gewoon na afloop van het zwemmen, in de hal van het zwembad, of bij de kinderen thuis. Heel gezellig en met een aantal mama’s/oma’s hebben we nog af en toe contact, ook al hebben de kinderen inmiddels allemaal ABC en zijn ze 7 jaar.
Babyzwemmen
A met oma aan het zwemmen

Met T begon ik iets later. Hij is van februari, dus toen hij drie maanden was het bijna juni en werd het eindelijk mooi weer en had ik geen zin om in een binnenzwembad te zitten met hem. Na de zomervakantie wel gestart. Niet meer op de maandag, want sinds A naar school gaat, was de woensdag praktischer. Van de bekende mama’s en oma’s zwommen er nog wel een paar op de maandag, met kind/ kleinkind nummer next. Dus ik moest helemaal op nieuw beginnen, letterlijk. Geen probleem. De hechte groep die ik vorige keer had was wel uitzonderlijk, maar tijdens het zwemmen was het wel gezellig.
Nu overgestapt naar de dinsdag. Ander zwembad, op fietsafstand, voorheen kon dat niet omdat zij alleen op dinsdag en donderdag babyzwemmen aanbieden. Weer nieuwe mensen. We zijn nu 2x geweest. De eerste keer was het heel rustig. Maar afgelopen week heel druk. Alleen vond ik toch erg slecht aansluiting. Ik merkte dat ik hier wel door verrast was. Ik kende dat niet uit het andere zwembad. Misschien ligt het aan mij, maar het leken wel kliekjes. In mijn herinnering sloten we nieuwkomers altijd in de armen om ze zich welkom te laten voelen. Hier was het meer ieder voor zich en hé kijk een vreemde…
Natuurlijk kom in eerste instantie om met mijn eigen kind lekker samen qualtity time te hebben. Maar een beetje aanspraak is wel gezellig…Volgende keer dus maar wat actiever zelf op mensen afstappen met een kindje van dezelfde leeftijd.
Wat zijn jullie ervaringen? Zouden moeders zich anders naar elkaar moeten opstellen op zo’n moment?

Linda
Door

Linda

op 25 Sep 2014

Hier wordt het drie ochtenden per week gegeven. Eerst een half uur met baby's en dan voor peuters die al kunnen lopen. Dreumesen zijn afhankelijkvsn de vaardigheden. Bij onze dochter ging ik vanaf vier weken iedere week zwemmen. Met onze zoon ligt dat anders. Die is nu tien maanden en neem ik mee op vriijdagochtend als ik vrij ben en peuter naar de peuterspeelzaal. Het ligt aan de groep en aanwezigen hoe het gaat. Tijdens 'er les' is het toch ieder voor zich. Na afloop mag je in het peuterbadje en dan zijn er een paar die goed met elkaar kunnen opschieten en een paar die alleen met hun kind bezig zijn. Vaak duurt het een paar keer voor je 'opgenomen' bent, er zijn er regelmatig bij die maar een keer komen.

#6 weekoverzicht quality time | MMopvrijdag
Door

#6 weekoverzicht quality time | MMopvrijdag

op 26 Sep 2014

[…] op het verlanglijstje. Dinsdag gaan zwemmen met T. Hierover schreef ik eerder deze week al de blog Babyzwemmen en in de middag naar het schooltheater van A kijken. Hierover schreef ik ook al een blog:Dansende […]

Reactie plaatsen