Kinderen
Marijke Mulder- de Leur
Kinderen
04/29/2015
2 min
3

3x waarom ons speeltuintje, het leukste van het land is

04/29/2015
2 min
3

In het voorjaar ben ik altijd weer extra blij met de plek waar we zijn gaan wonen. De straat waar we terecht zijn gekomen is een leuk pleintje. Weinig auto’s, alleen bewoners en bezoek. Met in het midden een mooie ruimte voor de kinderen om te spelen. Ooit, toen we het huis kochten, keken we eigenlijk niet naar dit plein. Kinderen waren voor de verre toekomst.

De keuze voor ons huis

Toen we hier ooit kwamen wonen, vonden we het belangrijk dat we in een groene wijk terecht kwamen. Niets is vreselijker in mijn ogen dan alleen maar tussen de gebouwen te wonen. En in ons appartement keken we uit op de plaatselijke kinderboerderij, dus ik was wel wat groen gewend. We keken dan ook naar huizen in bepaalde wijken en waren over de populaire nieuwbouwwijk toch iets minder enthousiast. Gelukkig vonden we het huis van onze dromen.
Aan de rand van de woonwijk en de rand van het dorp. Met in het bestemmingsplan, het idee dat het boerenland, ooit een mooi park zou gaan worden. Dus geen huizen! En ook het huis was natuurlijk fijn. Voelde direct goed. Dus hup gekocht.

Buitenspelen

En dan is er wel ineens een kind. Dat betekent dat je ook wat anders kijkt naar je directe woonomgeving. Tenminste ik wel, zeker vanaf de leeftijd dat buitenspelen leuk wordt. En dat was bij A zo rond haar eerste verjaardag. Ze liep al vroeg en dan is buitenspelen nog leuker op het plein dan in de tuin. Op dat moment stond er een glijbaan, waar ze als dreumes en ook als peuter niet goed op kon klimmen. Mama en papa moesten dus helpen, om haar steeds in het klimrek te zetten, zodat zij kon glijden. Daarnaast nog wat andere wippende speelattributen.

Een paar jaar geleden werd het plein vernieuwd, we mochten als bewoners, stemmen over het ontwerp van het nieuwe speeltuintje. Nu is de speeltuin helemaal perfect. Voor de grotere kinderen, en voor de hele kleintjes. Iedereen kan er spelen.

3 x waarom ons speeltuintje zo leuk is

3x waarom ons speeltuintje, het leukste van het land is
1. Het is veilig op het plein:
Ik vind dat de kinderen bij ons op het plein veilig kunnen spelen. Er rijden in onze straat bijna geen auto’s. Alleen een beetje bestemmingsverkeer. En laten dat nu voornamelijk de papa’s en mama’s van de spelende kinderen zijn. Die rijden rustiger dan rustig.
Daarnaast staat er om het speeltuintje een hek. Natuurlijk wel met openingen, maar de kinderen rennen niet overal direct de weg op.
We hebben ook een betrokken buurt. Er zijn altijd wel ouders, die samen met de kinderen buiten zijn. En iedereen houdt een oogje in het zeil.
2. Er is voor diverse leeftijden iets te doen:
Zo is er een klimtoestel met een glijbaan, voornamelijk geliefd bij de allerkleinsten. Schommels voor de grotere kinderen, maar ook duikelstokken op diverse hoogtes. En je kunt bokspringen. Nu worden die laatste over het algemeen alleen maar gebruikt om op te zitten. Ook een hinkelbaan en voor de grootste jeugd een tafeltennistafel ontbreken niet. Als papa of mama kun je lekker zitten aan de picknicktafel of op het bankje.
3. Er ligt kunstgras:
Nu ben ik niet per definitie fan van kunstgras. Persoonlijk vind ik echt gras ook mooier, maar doordat er in het speeltuintje voor een deel kunstgras ligt, kun je er als snel spelen, als het heeft geregend. Het is sneller droog dan echt gras.
We zijn ook niet afhankelijk van wanneer de gemeente het gras komt maaien. Daarnaast slijt het niet zo hard als gewoon gras onder de schommels, waardoor er geen modderpoelen ontstaan onder de schommels. En ook heel belangrijk, het is hygiënisch. Voorheen lagen er houtsnippers. Maar op een plein dat niet alleen kindvriendelijk maar ook katvriendelijk is, was dat soms toch wel vies. Ook onze kat vond dat denk ik een fijne kattenbak.

Kortom, wij zijn heel blij dat wij toentertijd voor dit huis kozen. Want de kinderen spelen hier met veel plezier buiten.
Hebben jullie ook zo’n fijn plek voor de kinderen om te spelen?

Reacties
Categorieën