13 mei 2015 
2 min. leestijd

Regenbogen en brandweerslangen

Dinsdagmiddag, manlief is vroeg thuis. En het is best goed voorjaarsweer. Hij stelt dus ook voor om lekker nog even met zijn vieren naar buiten te gaan. Even langs de moestuin te lopen ofzo. Snel check ik nog even mijn mail en antwoord ondertussen dat de moestuin op dinsdag niet open is. O wacht eens, wat zie ik daar nu in mijn mail?? De Brandweer?! Snel schoenen aan en de deur uit.

De moestuin

Als je ook regelmatig mijn weekoverzichten leest, dan weet je ongetwijfeld dat wij regelmatig onze handen uit de mouwen steken in de tuin. En niet alleen onkruid wieden in onze eigen tuin, maar in de biologische buurtmoestuin (www.degroenstetuin.nl). Elke dag, nou ja, op dinsdag en donderdagen gesloten in de zomer, maar verder is er echt elke dag meer dan genoeg te doen. Onkruid wieden, gras maaien, zaaien, gewoon een kop koffie of thee drinken. Werkelijk verser dan hier kun je geen verser muntthee krijgen hoor. Je mag je eigen munt voor de thee zelfs knippen. Oké ik dwaal weer eens af, naast alles wat ik al genoemd hebt, is ook planten water geven een belangrijk onderdeel van het werk.

Planten water geven

Met een beetje geluk is er in het voorjaar veel regen, dan hoef je de planten niet extra water te geven. Met een beetje pech is het droog en moet je de planten water geven, maar werk je wel steeds heerlijk in de voorjaarszon. De planten water geven is niet net zo als thuis een kwestie van een gieter onder de kraan houden en leeg gieten. Het principe wel, alleen er is geen kraan. Geen stroom, geen kraan en geen andere luxe middelen. Water geven betekent de gieter vullen in de regenton of de sloot. En als het droog is geweest, dan is de regenton, leeg…… Blijft de sloot over. Heel dichtbij, dat wel, maar toch langs de steile waterkant, door het hoge gras. En dan niet 1, niet 2 en ook geen 3, maar echt tientallen gieters water halen om de hele tuin van water te voorzien. Dan droom je toch echt van een fikse regenbui.

Regenbogen

Als de regenbui dan niet direct voorspeld is, dan kun je ook eens iets anders proberen. De initiatiefneemster van de tuin, liet zien waarom de tuin zo’n succes is, ook hier nam ze het initiatief en belde gewoon de brandweer. Konden die niet helpen om de regentonnen in de tuin te vullen?
En dan kan het snel gaan, want een uur na haar telefoontje zouden ze al verschijnen. En natuurlijk stuurde ze dat snel naar alle vrijwilligers van de tuin. Precies op tijd arriveerden wij bij de tuin, want daar kwam de brandweerwagen al aangereden. 6 stoere mannen kwamen de planten van de tuin water geven. En wij waren erbij!Tussen de stoere brandweermannen

Wat een prachtig gezicht. Met grote kracht spoot het water waar normaal het vuur van moet doven nu in de grote regentonnen van de tuin. Wat een kracht. Maar dat was nog niets, ook de tuin zelf kreeg wat water van de heren. Volle druk erop en het slootwater spoot de tuin over. Waardoor er door het mooie zonlicht ook prachtige regenbogen te zien waren in de tuin. Volgens mij vonden ze het zelf stiekem ook wel leuk om te doen.

Een meisjesdroom

A was helemaal in de wolken. Overal stond ze met haar neus boven op. En ze hielp mee met het dragen van de slangen. Natuurlijk werd dat door de stoere brandweermannen beloond. Daar stond ze dan. De planten van de tuin water te geven met die grote rode brandweerslang. En natuurlijk nog even met alle mannen voor de brandweerauto op de foto!Met de stoere brandweermannen
Met zoveel stoere mannen om je heen, dat is toch een fantastische meisjesdroom?

Sofie
Door

Sofie

op 14 May 2015

Ik vind dit toch wel ontzettend leuk om te lezen. Ook zo schattig: een klein meisje tussen al die stoere mannen! Hihi.

Linda
Door

Linda

op 14 May 2015

Wow, dat is wel heel gaaf!

Marijke
Door

Marijke

op 14 May 2015

Ja he! Stiekem had ik ook wel even gewild, maar dat zeg ik natuurlijk niet hardop ?

Terugblik week #19 | MMopvrijdag
Door

Terugblik week #19 | MMopvrijdag

op 15 May 2015

[…] Regenbogen en brandweerslangen […]

Reactie plaatsen