17 juni 2015 
3 min. leestijd

Wij worden beroemd!

Wij worden beroemd, wij worden beroemd! A en haar vriendinnetje M riepen dit de hele weg naar huis. We kwamen net uit de Biologische buurtmoestuin. Maar hoe kan je nu beroemd worden in de buurtmoestuin? En ach wat is beroemd? Beroemd als de koning? Beroemd als, ja als wie eigenlijk?. Wie is er in de ogen van een bijna 8-jarige beroemd? En hoe worden zij dan nu beroemd?

Wanneer ben je beroemd?

Wanneer ben je beroemd in de ogen van een bijna 8 jarige? Dat is makkelijk, als je op tv bent, dan ben je beroemd. En de dames kwamen dus op tv. Op tv? Ja echt op tv. En als je op tv komt, dan ben je beroemd. Het leven is soms nog zo gemakkelijk als je bijna 8 bent. En waar komen de dames dan op tv? Op de regionale zender! Heel Noord-Holland en iedereen die via internet wil kijken kan ze dus zien. Nou dan ben je toch best wel beroemd of niet?

NH Leeft

Het programma NH leeft van de regionale zender RTV Noord-Holland kwam op bezoek om te filmen in de moestuin.

In het programma NH leeft gaan ze elke dag op zoek in de provincie Noord- Holland naar plekken waar de kijkers graag wil kijken.
Noord-Holland is ondernemend, het bruist en inspireert. Hoe, waar en op welke manier zie je iedere werkdag in NH Leeft. Van evenementen, feesten tot ondernemende personen en bedrijven.

Voor ons was dat een verrassing. We wisten dat er een journalist kwam van een blad over tuinieren (Cashew Stadstuinieren). Beroemd_vrijwilligster aan het woordMaar dat er een complete cameraploeg voor onze neus zou staan, was een verrassing. Na de thee en een korte introductie van de journaliste en de cameraploeg gingen de aanwezige vrijwilligers aan het werk. Want daar kom je toch zeker voor.

Interview

Ik had de eer om geïnterviewd te worden voor het blad. Niet alleen ik hoor, maar ik mocht starten. Ik maakte de foto later nog van mijn collega vrijwilliger met de journaliste. Mooi dacht ik, want dan slaat de camera mij vast over. Ja haha, dat had ik gedacht. Surprise, opeens stond ze daar met de microfoon en de camera en werd ik aan het woord gelaten.Interview
Dat is zo’n moment waarvan je direct daarna denkt: “WHAAA wat heb ik gezegd, klinkt dit wel, OMG dit komt op tv, en dat ga ik dus nevernooit kijken”. Gelukkig verschoof de focus snel weer naar iemand anders. In dit geval mijn dochter en vriendinnetje. Die wilden natuurlijk dolgraag in beeld.

Natuurlijk kwamen ook andere vrijwilligers en met name ook de initiatiefneemster van de tuin aan het woord. Maar omdat ik in het interview zat en daarna mijn eigen ding weer was gaan doen, heb je dat allemaal niet in de gaten. En zag ik pas op tv terug wie er nog meer waren en wat ze allemaal verteld hebben.

Beroemdheden

De jongedames natuurlijk wel, die wisten de camera voortdurend te verleiden om contact te maken, en goed geholpen door de volwassenen om ze een aanleiding te geven om in beeld te komen. De dames hadden dus een prachtige middag. En dat is te zien in het eindresultaat.
Een week na de opnames kwam het dan eindelijk op tv. En het resultaat is leuk geworden. Ik kan naar mezelf kijken, want het viel echt reuze mee, wat voor onzin ik heb uitgekraamd. En op de kleine beroemdheden ben ik heel trots. Wat doen ze het leuk voor de camera.Beroemd_filmploeg

En wat een geweldige publiciteit voor die superleuke moestuin. Dus woon je in de buurt, kom een keertje kijken, want de aardbeien alleen al, zijn meer dan de moeite waard. En wie weet kom je dan een van die lokale beroemdheden die we zijn geworden tegen.

Benieuwd naar de uitzending:

http://www.rtvnh.nl/gemist/tv/425/217635/-

Barbara
Door

Barbara

op 17 Jun 2015

Heerlijk hoe kinderen "beroemd" kunnen zijn :-) Leuke blog en leuke foto's, graag kom ik vaker neuzen.. ik ben hier via Marjon binnengekomen en erg leuk om te zien! Helaas woon ik niet in Noord-Holland dus even voor een aardbeitje langskomen zit er niet in :-)

Marijke
Door

Marijke

op 17 Jun 2015

Leuk dat je vaker komt kijken! Jammer dat je de heerlijke aardbeien niet kan proeven. Maar misschien groeien er ook lekkere aardbeien bij jullie in de buurt

marjon1911
Door

marjon1911

op 17 Jun 2015

Wat leuk beroemd zijn ;) En leuk om te lezen dat Barbara hier via mijn blog is gekomen.

Northflix
Door

Northflix

op 17 Jun 2015

Wat leuk! Het is ook wel een ontzettend leuk initiatief!

Marijke
Door

Marijke

op 17 Jun 2015

Ja geweldig. Mocht je eens in de buurt komen, dan ben je welkom

Terugblik week #24 | MMopvrijdag
Door

Terugblik week #24 | MMopvrijdag

op 19 Jun 2015

[…] Wij worden beroemd! […]

Reactie plaatsen