Hebben jullie dat ook, dat de badkamer in de loop der jaren is volgelopen met allerlei plastic flessen en andere plastic attributen? Wist je dat je een heleboel plastic uit te badkamer makkelijk kan vervangen door een milieuvriendelijker alternatief. Ik zet er een aantal op een rij voor je. Zodat je volgende keer als je iets nieuws nodig hebt, hier misschien aan kan denken. Want eigenlijk is het toch te gek dat we zo gemakkelijk zijn geworden in het gebruik van plastic.
Shampoo
Laten we maar eens beginnen met de shampoo. Er staan bij ons meestal wel 4 verschillende flessen shampoo. T wil nog een kindershampoo die niet prikt. A wil er een die vooral lekker ruikt. R maakt het niet zoveel uit. En ik ben steeds zoekende naar een shampoo die mag blijven. Ik heb er al verschillende geprobeerd en sommige helpen goed, en anderen, waren snel afgekeurd. Die flessen moeten dan nog wel opgemaakt worden door iemand anders. Meestal lukt dat wel.
Maar ik wil dus van al die plastic flessen af. Toen ik bij Paperandboo.com iets mocht uitzoeken, heb ik me dan ook even verdiept in de shampoo bars. Eens kijken welke voor mijn hoofd en haar goed zou zijn. Ik kwam uit op de Lavendel Shampoo bar. Wat die doet, zal ik zeker nog in een review beschrijven. Want inmiddels heb ik hem ook uitgebreid kunnen testen.
Bewaarblik
Van vroeger weet ik nog dat zeep in een doosje bewaard moet worden. Anders glibberen ze zo als je ze gebruikt hebt en wordt je hele plankje waar je ze opbergt ook zepig. Vies dus. Voor mijn shampoo bar kreeg ik er dan ook een bewaarblikje bij, waar je de shampoo bar weer makkelijk in kan opbergen. Als je zorgt dat hij eerst droog is als je dat doet, krijg je hem er ook makkelijk weer uit. En hij is snel droog genoeg is mijn ervaring.
Een shampoo bar in blik neemt al veel minder ruimte in dan een plastic fles met shampoo. En als de shampoo bar op is, kun je het blikje gewoon hergebruiken voor je volgende shampoo bar.
Wattenschijfjes
Een ander product dat zeer regelmatig gebruikt wordt zijn wattenschijfjes. Make-up verwijderen gebeurt hier tegenwoordig steeds vaker met een puber in huis. En die wattenschijfjes vliegen er dus doorheen.
Reden genoeg om ook hier te kiezen voor wasbare wattenschijfjes. Ze zijn gemaakt van katoen en bamboe. En ze zijn superzacht en fijn in gebruik. Het enige nadeel dat wij vonden is dat je iets meer reinigingswater moet gebruiken, omdat ze zich meer volzogen dan de traditionele wattenschijfjes. Met het bijgeleverde waszakje gaan ze makkelijk mee met de was mee. Alleen even opletten dat je ze wel op tijd wast, anders grijp je mis. Of misschien toch een extra setje bestellen?
Andere producten
Wij poetsen elektrisch zover mogelijk. Maar anders kun je ook heel goed je plastic tandenborstel vervangen door een bamboe exemplaar. Ook voor kinderen hebben ze deze. Maar wat dacht je van wattenstaafjes? Wij gebruiken die niet zoveel. Is ook eigenlijk helemaal niet goed voor je oren, en daar heb ik al snel last van. Maar als ze op zijn (over een jaar of 5, want er staat al een tijdje een vol doosje), wil ik deze ook wel vervangen door plasticvrije wattenstaafjes.
Hier in huis worden ook vaak bruisballen gebruikt. Maar ook daar zit vaak plastic in verwerkt. Al is het alleen maar als verpakking. Bij Paper & Boo weet je zeker dat je ze 100% plastic vrij ontvangt.
Of in plaats van al die verschillende flessen douche- en badschuim een mooie heerlijk ruikende Body Bar. Zodra deze op zijn, ook maar eens overstappen op een plastic vrij alternatief. Het is niet meer zo als vroeger dat een stuk zeep je huid uitdroogt. En ze zien er ook nog eens prachtig uit.
Heb jij al een plasticvrije badkamer?
NB: Dit artikel is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking. Je herkent deze op social media met de hashtag #mmtad
Laura
op 23 Apr 2020Marijke
op 23 Apr 2020