24 januari 2016 
in Tags
2 min. leestijd

Prikkel je zintuigen

De Prikkel je zintuigen tag is van Sytse. Hij heeft deze enige tijd geleden al bedacht. Toevallig zagen wij hem van de week en vonden wij het een leuk onderwerp om eens over na te denken. Een onderwerp vol herkenning, maar wat is nu precies de lekkerste geur, het fijnste geluid, het mooiste beeld, de prettigste smaak en het plezierigste gevoel. Ja daar moet je iets langer bij stilstaan om nu echt het mooiste, fijnste en prettigste te onderscheiden van de rest. Best lastig nog…

1. Wat is de lekkerste geur die je ooit hebt geroken?

M: Zwitsal in combinatie met zure melk. Een gekke combinatie misschien, maar dan ruik ik dus een pasgeboren baby, net na zijn bad en voeding. Heerlijk. Doet me ook echt denken aan toen die van mij baby waren.Frisse start_geboorte
H: Ik ben echt dol op de geur van kaneel. In de thee, de koffie, appeltaart of een geurkaarsje. Kaneel kan altijd en overal. Echt een superlekkere warme geur.

2. Wat is het fijnste geluid dat je ooit hebt mogen horen?

M: Het zingen van een merel in het voorjaar. Dat geluid doet me terugdenken aan warme voorjaarsavonden in mijn bed. Mijn vader die buiten het gras maait en een leven zonder al te veel zorgen. Als ik nu een merel hoor zingen en ik doe mijn ogen dicht, ga ik even terug naar dat veilige en geborgen gevoel van toen.Merel
H: De eerste huil van mijn dochter, eerst geborene. Ik was half stoned van de pijnstilling en het leek allemaal zo onwerkelijk. Tot ze begon te huilen. Als ik er aan denk schieten spontaan de tranen weer in de ogen.

3. Wat is het mooiste beeld dat je ooit op je netvlies had en wanneer was dat?

M: Eigenlijk zijn het er 2. Maar de eerste keer is wat vertroebeld door de pijnbestrijding. Maar de eerste aanblik van mijn kinderen. Het eerste moment van kennismaken en zien wie er 9 maanden in je buik heeft doorgebracht. Dat staat echt op mijn netvlies gebrand.
H: Wanneer weet ik niet precies. Maar ik ben dol op het bos in Luxemburg. En dat is dan ook een van de mooiste beelden die ik ook gezien heb. Het is een bos zoals in sprookjes, met smalle paadje en mos op de stenen. Kleine trappetjes en rotsblokken maken het een bijzonder geheel.

4. Wat is de prettigste smaak die je ooit in je mond hebt gehad?

M: Het verse broodje met filet americain dat A en manlief voor mij meenamen naar het ziekenhuis toen ik was bevallen van T. Dat smaakte na 9 maanden en het ziekenhuis ontbijt echt zo vreselijk lekker! Sowieso scoort vers brood hoog op de lijst van fijnste smaken.
H: Er is geen smaak waar ik echt stijl van achter over sla. Ik ben wel erg dol op dropjes, van die kleine dubbelzouten! 

5. Wat is het plezierigste gevoel dat je ooit hebt mogen voelen?

M: Oh ik heb nu serieus drie dagen nagedacht over het antwoord op deze vraag. En ik heb het juiste antwoord, voor zover dat kan nog steeds niet. De herinnering aan de kat die lekker op schoot wil knuffelen en daarbij bijna in mijn nek kroop scoort hoog. Maar ook een knuffel van de kinderen of manlief scoort heel hoog. Ik heb gewoon geen goede keuze kunnen maken…
H: Een welgemeende natte kusknuffel van een kind. Mijn kinderen scoren wel het hoogst maar die van mijn neven en nicht zijn ook zeer aangenaam.

Reactie plaatsen