01 september 2016 
2 min. leestijd

Pannenkoekenhuizen

Ja sinds half april hebben we in ons dorp een echt pannenkoekenrestaurant! Helemaal top natuurlijk voor een uitje met de kinderen. Want naast pannenkoeken thuis bakken, willen ze het liefst buiten de deur pannenkoeken eten. Natuurlijk wilden wij ook even gaan kijken, ehh eten natuurlijk.

Maar niet alleen daar, er zijn in de buurt nog meer leuke pannenkoekenhuizen. En ik heb ze pas recent ontdekt. Dus vandaag even een rondje langs de pannenkoekenhuizen.

Venneper Lodge

Om de hoek, alleen even door het park fietsen ligt sinds kort de Venneper Lodge, met een leuke pannenkoeken kaart. FF googlen mensen, voor het menu, teveel om op te noemen. Helaas hebben wij de heerlijk klinkende pannenkoeken met namen als “Hij is boven zijn kaneelwater” en “Achter het net vissen” nog niet mogen proeven. Vlak na de opening hebben we een poging gewaagd, maar vol.
Wel hebben we er op het terras wat gedronken na een fijne wandeling. We zaten heerlijk onder de grote parasols op het sfeervol ingerichte terras. Overigens ziet het er binnen ook leuk uit hoor.
En aan de kinderen is ook zeker gedacht. Zowel bij mooi als bij slecht weer, kunnen ze lekker spelen tijdens, voor en na het eten. Dan is uit eten met kinderen echt leuk!

Pannenkoekenpaviljoen

Voorheen gingen we dan altijd naar het Pannenkoekenpaviljoen. Niet heel ver weg, maar ook niet zo om de hoek. Wel ook heerlijk om te zijn met kinderen. Pannenkoeken met verrassing, hebben ze gelijk iets te spelen bij het eten.
Het grote nadeel is, dat het gevestigd is in een soort van loods. 1 grote ruimte met een golfplaten dak, zo klinkt het in elk geval wel. Na een kwartier ben je al horendol van de herrie. Tenzij je in de serre zit. Zeker met mooi weer een aanrader, want dan zit je echt bijna buiten.Venneper Lodge

Vrouw Holle

En dan stiekem op dit moment favoriet. Onlangs ook ontdekt. Wij gingen van het voorjaar fietsen naar de bollenvelden en fietsten door het centrum van Lisse. Het was warm, mooi weer en het terras was bezet. Het huisje lag iets naar achteren, maar zag er prachtig uit. Op de terugweg bleek dat manlief en ik het beiden hadden gezien, en we besloten dus eens te kijken. Prachtig terras, met voor de kinderen een heerlijke pannenkoek. Sneeuwwitje voor de liefhebber van poedersuiker, of versierd met allemaal snoepjes.
Achter hebben ze ook nog een heerlijk plekje om buiten te zitten. Maar mocht het slecht weer zijn, een plekje naast de wensput is ook helemaal geweldig. En natuurlijk met geblokte gordijntjes. Echt prachtig, nostalgisch.Vrouw Holle

Wat is jouw favoriete pannenkoekenhuis, modern, of juist lekker ouderwets?

Cindy - levenalsmama.nl
Door

Cindy - levenalsmama.nl

op 01 Sep 2016

Ouderwets vind ik zelf altijd wel leuk. Wij gingen met onze dochter ook naar het pannenkoekenhuis, we dachten haar een plezier ermee te doen. Niets dus, ze wilde er niets van eten haha. Vooralsnog geen pannenkoeken liefhebber dus.

Rob Alberts
Door

Rob Alberts

op 04 Sep 2016

Smakelijke groet,

Reactie plaatsen