30 september 2014 
in Nieuws
1 min. leestijd

Een bordje op de fiets

Ik ben wel benieuwd: Ken jij dit bordje?
Limited hearing bordje

Ik ben lid van de Facebookgroep van ons dorp. Op deze Facebookpagina komen zoals waarschijnlijk op alle Je bent ….. als pagina’s, leuke foto’s uit het verre en recente verleden van de groep voorbij. EK’88 foto’s waarbij het halve dorp feestend op de NZHbus zit; oude, inmiddels afgebrande boerderijen en vele andere zaken die ik zelf in het dorp niet heb meegemaakt, omdat ik daar gewoonweg te jong voor ben. Natuurlijk komen ook alle gevonden huisdieren, of juist de vermiste huisdieren langs. En de evenementen die er nu georganiseerd worden. Kortom een hele normale Je bent ….. als pagina.

Vorige week werd echter mijn aandacht door een ander soort berichtje getrokken. Een bericht over bovenstaand bordje dus.
Ik kende het bordje niet. Mijn interesse was gewekt, wat is dat voor bordje? Ik weet het nu, dankzij dit bericht op Facebook. Ik deel dit ook met jullie, want hoe meer bekendheid hoe beter. Iedereen moet dit Limited Hearing bordje leren kennen.

Op de site World Wide Visible las ik de volgende uitleg over het bordje:

Limited Hearing staat voor Beperkt Horen. Met dit bordje laat je andere weggebruikers weten dat je hen wellicht niet hoort toeteren of bellen als je op de fiets zit waardoor auto’s, fietsers, wielrenners en scootmobielen met een boogje om je heen gaan zodat je minder snel schrikt. Dit voorkomt onnodige irritaties en vervelende schrikreacties. Het Limited Hearing bordje helpt jou dus veilig en ontspannen bewegen in het verkeer!

Limited Hearing
Belangrijk dus dat niet alleen de mensen die het bordje gebruiken weten wat dit betekent, maar IEDEREEN moet dit weten. Alleen dan kunnen wij in het verkeer er ook naar handelen en daadwerkelijk rekening houden met mensen met een beperking van het gehoor in het verkeer.

Ps. Het meisje op de foto fietst dus bij mij in het dorp rond, de foto’s mocht ik van haar moeder gebruiken voor meer bekendheid voor dit bordje. Ik hoop oprecht dat dit helpt en dat zij veilig kan rond fietsen!

Gezocht en gevonden | MMopvrijdag
Door

Gezocht en gevonden | MMopvrijdag

op 29 Dec 2014

[…] Een bordje op de fiets […]

Reactie plaatsen