17 april 2017 
3 min. leestijd

De groene hand

 

Wij wonen ook in zo’n dorp. Er gebeurt nooit iets. Oké die paar keer dat we een plofkraak hadden en dat er een keer een gijzeling was en er daarbij geschoten werd. Of die achtervolging laten we even buiten beschouwing. Dat zijn dingen die ik lees. Maar die ik toendertijd de kinderen zeker niet heb verteld.

Zo gevaarlijk ook dat dorp, immers je weet nooit wie er met de trein uit de grote stad komen. Nou ja, dat was in de jaren 80 toen het station geopend werd. Tegenwoordig is dat normaal en krijgen we meer van de wereld mee dan ooit met internet.

Maar ik hoop van harte dat de kinderen hier nog steeds denken, hier gebeurt nooit wat.
Zo zou Flora uit het Boek de Groene Hand dus ook prima hier hebben kunnen wonen. Immers in haar dorp gebeurt ook nooit iets spannends.
Tot die ene dag….

Waar gaat het boek over?

Flora en Anniek zijn beste vriendinnen. En wat zou het leuk zijn als ze nu samen eens een avontuur konden beleven. Op een dag vindt Flora een geheime brief in haar laatje op school. Een groene brief. Hij is van de club van de groene Hand en ze mag er met niemand over praten. Dan zou ze misschien wel lid van deze geheime club kunnen worden. Maar dan moet ze wel eerst 5 opdrachten doen. En deze moeilijke opdrachten tot een goed einde brengen natuurlijk. Ze moet wel bewijzen dat ze dapper genoeg is, slim, handig, daadkrachtig en aardig. En dat ze te vertrouwen is.De groene hand 1 de vijf opdrachten
Maar Flora kan het niet laten. Ze polst voorzichtig bij Anniek of die ook toevallig een groene brief heeft ontvangen. Anniek weet van niets, en doordat ze met Anniek gepraat heeft, krijgt ze ook nog een waarschuwing. Ze moet oppassen, straks mag ze niet bij De Groene Hand.

Flora maakt een paspoort, zoekt de alleroudste grafsteen, zoekt bij boer Roon een mammoetkies, ontcijfert een geheime boodschap en ze moet een wens bedenken.
Zal Flora slagen? Zal ze lid worden van De Groene Hand? En wie zit er nu al in De Groene Hand?

De groene Hand #2 Het beeld van Raban

Naast deel 1 lazen we ook deel 2 van De Groene Hand. In dit boek komen we erachter wie er na Flora nog meer lid zijn geworden van De Groene Hand. En het wordt tijd voor hun eerste echte missie. Op het kerkhof is een beeld gestolen. En de 5 kinderen van De Groene Hand gaan uitzoeken waar het beeld gebleven is en wie het heeft gestolen. Wat heeft de oorbel die ze vonden er mee te maken? De antiekhandelaar vindt de oorbel wel zo interessant dat hij wel veel waard moet zijn. Van wie is die oorbel? En wat heeft dat met het beeld te maken. En waarom gedraagt de antiekhandelaar zich zo vreemd.De groene hand 2 Het beeld van Raban
Vond je het eerste deel al spannend? Het tweede deel is nog veel spannender. Flora en haar vrienden die gepakt worden en uit de auto van de antiekhandelaar weten te ontsnappen in hun zoektocht.
En ze doen ook nog eens een hele bijzondere vondst.

Wat vonden wij van het boek

Deel 1 is echt de start van een serie. En die is veel belovend. De opdrachten zijn super spannend. Maar met een goede afloop is de spanning zo weer vergeten. En deel 2 is nog veel spannender. Ik ben nu al benieuwd wat de club van De Groene Hand in deel 3 gaan beleven. Medio 2017 komt dit nieuwe deel uit.De groene hand
Het boek is geschreven voor kinderen vanaf 8 jaar. A wordt van de zomer 10, maar vindt spannende boeken nooit zo leuk. Te eng, of te jongensachtig…. Met dit boek, dat voor haar wel redelijk simpel is, maar dat is ook wel eens lekker, komt dat allemaal goed. Hier spelen de meisjes de hoofdrol! En dat maakt het boek direct aantrekkelijker voor haar.
Maar in deel 2, als we weten dat er ook jongens lid zijn van de club van De Groene Hand, vinden jongens dit ongetwijfeld ook erg leuk. Dus zodra A ze heeft gelezen, zullen we ze zo doorschuiven naar T.

Aantal sterren: ✩✩✩✩✩ [5/5]
Titel: De groene hand #1 De vijf opdrachten
Auteur: Susan van ’t Hullenaar
Uitgeverij: Aerial
Prijs: €12,95
Aantal pagina’s:114
ISBN: 978 940 260 18 00

Titel: De groene hand #2 Het beeld van Raban
Auteur: Susan van ’t Hullenaar
Uitgeverij: Aerial
Prijs: €12,95
Aantal pagina’s:133
ISBN: 978 940 260 18 17

NB. Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Recensies | Susan van 't Hullenaar | Kinderboeken
Door

Recensies | Susan van 't Hullenaar | Kinderboeken

op 08 Jun 2017

[…] Recensie #1 en 2 door Mama’s met thee […]

Favoriete kinderboeken tag – Mama's met thee
Door

Favoriete kinderboeken tag – Mama's met thee

op 03 Sep 2017

[…] Ik heb recent veel kinderboeken mogen lezen, Free Run en de Boeken van de Groene Hand vind ik wel echte aanraders. En die zijn volgens mij nog niet echt bekend. H: Ik vond de boeken van […]

Reactie plaatsen