Kinderboeken
Marijke Mulder- de Leur
Kinderboeken
01/10/2015
2 min
5

Boeken bij de post

01/10/2015
2 min
5

A is dol op post. Ze krijgt alleen niet zo heel vaak post.
Des te blijer is ze als er wel post is. En niet zomaar post. Echt een pakje. Dolenthousiast werd het pakket opengemaakt. Leuk boeken!

Joy4Kidz

Van Joy4Kidz kreeg zij een boekenpakket opgestuurd.
Voor ik ja zei tegen een review voor Joy4Kidz heb ik eerst nog een aantal vragen gesteld. Op Google kwam ik namelijk best veel negatieve reacties over hen tegen. Maar ik weet ook, de klagers klagen hard en tevreden mensen zijn altijd stil. Daarom gaf ik ze toch de kans voor een review.
Wat natuurlijk ook telt is dat ik nu eenmaal dol ben op lezen en boeken en dit graag bij mijn kinderen stimuleer.

Wat zit er in het pakket

Trouwe lezers weten dat A 7 is en ze zit momenteel in groep 4. Op school heeft ze het erg makkelijk met alle vakken. De mazzelaar (en wij ook natuurlijk). Eigenlijk valt zij in de leeftijdscategorie C, maar ik vroeg met uitleg een pakket D (8-12 jaar) omdat ik zeker weet dat pakket C (6-7 jaar) te makkelijk voor haar is.

De blijdschap van de post verdween iets na bestudering van de boeken.
Joy4kidz_pakket D

One Direction vind ze leuk om op te dansen maar een boek over hen spreekt haar op haar leeftijd niet voldoende aan om te gaan lezen. Hoewel ze wel enthousiast reageerde dat het One Direction was, pakt ze het boek niet.
Het boek van Hotel 13 laat ze ook liggen.
Te jong voor…. Ze kan het wel lezen, maar spreekt haar nog niet aan en is te spannend. Ja ze blijft een meisjes meisje en vindt zelfs Dolfje Weerwolfje nog spannend.
Dan zat er nog een stripboek bij. Ook die werd niet echt enthousiast ontvangen. Ze is meer van de gewone boeken.

Het laatste boek vindt ze wel echt leuk. Stinkbommen, vuurwerk, diamanten en andere chemische experimenten vind ik ook erg leuk. Scheikunde voor op de basisschool. Samen gaan we vast een paar experimenten uit proberen.

Tevreden? Nee niet helemaal. Je kan dan wel afwijken van leeftijdscategorie, maar dit sluit voor mijn dochter niet voldoende aan bij de belevingswereld. Ik kan me voorstellen dat kinderen die 10,11 of 12 zijn het pakket wel leuk vinden. Eerlijk het ligt niet aan de boeken zelf namelijk. En ze groeit er vanzelf wel in! Tegen die tijd neem ik weer eens een kijkje bij Joy4Kidz.

Wil jij dit wel? Kan ik me goed voorstellen. Voor alleen de verzendkosten kun je een proefpakket aan vragen. Dit kun je makkelijk doen via Joy4Kidz. Daarna loopt het abonnement wel direct. Dus als je wilt stoppen, moet je niet vergeten weer op te zeggen.

Ook voor T kreeg ik een boekenpakket opgestuurd. Binnenkort vertel ik je er meer over, en dan zal ik ook wat meer vertellen, wat Joy4Kidz mij vertelde over hen. Ik verklap je wel vast dat we over het andere pakket veel enthousiaster zijn.

NB. Dit is een gesponsorde post. Maar mijn mening is echt en verandert niet door een paar opgestuurde boeken.

Reacties
Categorieën