19 februari 2017 
in Tags
4 min. leestijd

Alle ballen in de lucht

We werden door mamaliefde gevraagd om de vragen van deze tag te beantwoorden. En dat doen wij natuurlijk maar al te graag. Ook wij houden natuurlijk alle ballen in de lucht als mama, vrouw en echtegenote, oh en werknemer natuurlijk. Nou dat doen wij dus zo…

Wat is bij jullie thuis de verdeling van taken als het gaat om kinderen en huishouden etc?
M: Ik doe het meeste. Ik werk op dit moment ook het minste, dus dat is een eerlijke verdeling. Nu T ook naar school gaat moeten we wel weer zoeken naar een nieuw ritme en een nieuwe verdeling.
H: Het merendeel van het werk komt op mijn schouders terecht. Mijn man is de helft van de tijd niet thuis dus dan is alkes sowieso voor mij. Maar ook al mijn man er wel is doe ik het meeste. Hij kookt wel liever dan ik dus dat besteed ik graag uit.

Hoe zorg je dat werk en privé gescheiden blijven?
M: Ik werk als invaljuf soms ook op de school van mijn kinderen. Dus dat betekent dat werk en privé dan echt wel door elkaar lopen. Als ik op andere scholen sta, heb ik daar geen last van. Als ik kijk naar het bedrijf van R, dan zie ik dat een eigen bedrijf zich niet snel laat scheiden door werk/privé.
H: Ik werk als verpleegkundige, ik kan mijn werk daardoor niet letterlijk mee naar huis nemen. Dat scheelt heel veel om het gescheiden te houden. Als ik aan het werk ben dan is manlief thuis met de kinderen. Ik kan er dus van op aan dat ze prima verzorgt zijn daardoor hoef ik oo mijn werk niet bezig te zijn met thuis. Het is een luxe situatie.

Welke klusjes in het huishouden heb je opgegeven of laat je als eerste vallen?
M: Ik strijk niet! Als iemand iets gestreken wil hebben, dan wijs ik de strijkplank alleen aan. Mijn kinderen zijn niet anders gewend, ze strijken ook niet. Ehh ik bedoel ze hebben geen idee wat het is. En dweilen stel ik zo lang mogelijk uit, vind ik ook zo’n vreselijke klus, dus als ik geen tijd heb, sla ik dat met liefde over.
H: Ik strijk niet. Ik hang de was uit de machine op het rek, de rest van de kreukels gaan er met opvouwen wel uit, en zo niet jammer dan. Ook heb ik een wasdroger die stoomt. Dat scheelt heel veel strijkwerk. Ik gebruik het vooral voor de spijkerbroeken.

Wanneer was de laatste keer me-time en wat heb je toen gedaan?
M: Ehh geblogd? Of gewerkt? Zoiets? Of de tijd die ik overhoud nadat iedereen hier in huis in diepe rust is. zo rond 22:30. Die tijd gebruik ik dan meestal voor Netflix. Maar ik ben best slecht in claimen van metime.
H: De kinderen zijn al wat ouder dus de avonden worden hier steeds korter. Vroeger was de avond bij uitstek me-time. Dat loopt nu dus hard terug. Me-time is voor mij lekker even lezen. Ik pak meestal een half uurtje voor het slapen gaan. Heerlijk ontspannen, helpt meteen ook met in slaap vallen,

Heb je wel eens een date night en wat doen jullie dan?
M: Te weinig. We zijn het wel van plan, binnenkort om de nieuwe oppas gelijk ook in te zetten, maar de datum is nog niet geprikt.
H: Eigenlijk niet. De laatste keer dat we uit gingen is heel lang geleden. Meestal gaan we als gezin weg.

Hoe vaak zie je je vriend(inn)en en wat doen jullie dan?
M: Te weinig. We nemen het ons wel altijd voor, maar haar drukke leven en dat van mij, dan vergeten we dat. Maar als we dan afspreken, dan kan dat altijd op heel korte termijn, zo druk hebben we het dus nooit. Meestal drinken we dan gezellig thee, bij een van ons thuis. Net waar het het makkelijkste uitkomt, wie heeft waar de kinderen of een schare mee naar huis.
H: Ik zie mijn vriendinnen ongeveer een keer per maand. Dan drinken we gezellig koffie en kletsen bij. Soms is het met kinderen soms ook zonder. Het kan ook zijn dat we elkaar een tijdje niet zien omdat een het erg druk heeft. Maar het is altijd gezellig als we elkaar dan weer zien.

Heb je veel contact met je familie?
M: Mijn zus spreek ik eigenlijk dagelijks, via de chat. En als het een dag niet is, dan vind ik dat ook echt gek. Mijn ouders bel ik gemiddeld 2x in de week, even bijpraten. Mijn broer wat minder, maar toch ook geregeld.
H: Ik spreek mijn ouders ongever 2x per week. Dan ga ik zonder de kinderen bij ze op de koffie, gewoon gezellig. In het weekeinde probeer ik vaak ook even langs te gaan maar dan met de kinderen. Dat lukt niet altijd. Mijn zus spreek ik bijna dagelijks, via de chat, en broer iets minder vaak maar toch ook wel zeer geregeld. 

Waaraan kan je als eerste zien dat er eigenlijk veel meer uren in een dag moeten zitten? Oftewel hoe zien jouw prioriteiten er uit?
M: Nou er ligt een stapel blogs die uitgewerkt moeten worden, maar dat kan ik niet laten zien. Het bedrijf en de kinderen gaan natuurlijk voor. Dus aan die stapel, zie je dat ik uren te kort kom.
H: Eigenlijk heb ik liever wat meer uren in de nacht, zeker in de winter. Oh oeps, betekent dit dat mijn prioriteit bij slapen ligt?
alle-ballen-in-de-lucht-tag
Doe jij je soms wel eens beter voor dan in werkelijkheid?
M: Altijd, nee grapje. Eigenlijk nooit. Maar dat wil niet zeggen dat ik het achterste van mijn tong laat zien, dat is een groot verschil.
H: Ik ruim wel wat op als er visite komt en als ik een geplande foto maak dan zorg ik dat de rommel uit zicht is. Maar verder ddan dat ga ik niet, zo ver ik weet. Als het op gezondheid aankomt dan doe ik het dagelijks.

Welke tips heb je voor andere moeders?
M: Liefde geven zit hem in kleine dingen. Het hoeft niet allemaal met spullen. Leer ze goed zijn voor de wereld en voor hun medemens, dat vind ik zelf belangrijk om mee te geven. En dan komt de rest vanzelf.
H: Relax, niet alles hoeft perfect te zijn. Geef je kinderen aandacht, help ze met school en zorg dat ze zelfstandig worden in hun denken en beslissingen. Als je dat kan bereiken dan ben je goed bezig. Je huishouden neemt een tweede plaats in, mits het niet onhygienisch word natuurlijk.

Wat vraag jij je wel eens af hoe anderen moeders dat aanpakken?
M: Hoe creeer je metime? Waarom zijn sommige moeders daar goed in en ik niet.
H: Ik help mijn kinderen veel met schoolwerk. Ik hoor ande moeders wel eens mopperen op het schoolplein en ik vraag mij dan af wat zij doen om de kinderen te helpen.

Hoe houden jullie alle ballen in de lucht?

Christa
Door

Christa

op 19 Feb 2017

Leuke tag!

Reactie plaatsen