22 december 2015 
2 min. leestijd

Surpriseparty

Al maanden had ik het erover met een van zijn zusjes. Het zou toch wel leuk zijn als we zijn verjaardag dit jaar wel zullen vieren. Hij wil het niet, te weinig budget voor een knalfeest en de periode zo vlak voor kerst met nog veel meer verjaardagen. Dus we besloten een verrassingsfeestje te organiseren.

40 jaar

Ik snap dat als je in deze periode jarig bent, 2 kinderen hebt en nog familie die jarig is in dezelfde week, en dus alle kerstborrels, kerstdiners en andere verplichtingen, dat je geen zin hebt om je verjaardag te vieren.

Maar als je 40 wordt, dan is het toch wel leuk om iets te doen. Zo kwamen we dus op het idee van een surpriseparty.

Geheimpje

Het spannendste van een surpriseparty is het geheim houden van het hele feestje. Want ander is het verrassingseffect snel weg. In het geheim bedachten we een datum, de locatie en hoe we het gingen aanpakken. Ondertussen betrokken we ook A in het geheim. En spannend dat ze het vond. En zo moeilijk om het geheim te houden! Maar ze heeft geen woord gezegd tegen papa!

Datum ✔️

De datum werd zondag 20 december. Een makkelijke dag, iedereen vrij en afgestemd met alle andere jarigen in deze periode. Nu andere activiteiten als kerstborrels enzo ook nog buiten de deur weten te houden. Gelukkig is dat ook gelukt!

Locatie ✔️

Lokken we hem het huis uit en gaan we dan naar de plek toe, waar iedereen zich heeft verzameld? Of thuis, en hoe krijgen we de visite dan allemaal tegelijk voor de deur.

We kozen voor het laatste en regelden dat mijn zwager en schoonzus hulp nodig hadden om iets zwaars te tillen. En wij wonen dan het dichtstbij. Ondertussen kan iedereen hier verzamelen en bij thuiskomst: surprise!

Alles geregeld ✔️

Iedereen neemt wat mee, bier, wijn, fris en ook wat lekkers te eten. Zo hoeven we hier de boodschappen niet onder een struik te verstoppen zodat hij ze niet zou zien ofzo. En direct een budgetfeestje, met een groot verrassingseffect.

Paniek

En toen was er paniek. Hij deed mee aan een wedstrijd en won voor A kaartjes voor een concert in de Brabanthallen. Voor ons aan de andere kant van het land. Precies op de dag en tijd van het feestje. Whaaaaa! Paniek! Wat nu?

Een rondje bellen en thanks voor de flexibiliteit van allen, een dagje verschoven naar de maandag. Hoera voor de periode van het jaar, want nu zijn er veel vrij in verband met kerstvakantie.

Alleen hoe zorgen we dat hij precies op tijd thuiskomt. Gelukkig konden we hier ook weer een beroep doen op de betreffende schoonzus en zwager.

Surprise!

Samen met de kinderen het huis versierd, onze hapjes klaargemaakt.

Sorry schat, jij denkt vanavond lekker Boem Boem Bali te eten, maar dat doen we een andere keer.

En of hij verrast was?
Verrast genoeg, hij wist van niets, tot het moment dat hij binnenkwam. Toen vielen alle kleine signalen op hun plek. Van het bezig gehouden worden vanmiddag met sjoelen, tot de auto van mijn ouders in de straat.
Verder was het een enorm gezellig feestje en de hele tafel met eten is bijna helemaal leeg gegaan.

Heb jij wel eens een surpriseparty georganiseerd?

Marlieke van der Willik
Door

Marlieke van der Willik

op 22 Dec 2015

Wat leuk en tof dat ze allemaal zo goed mee hebben gewerkt om het echt een verrassing te houden! En natuurlijk nog gefeliciteerd!

Marijke
Door

Marijke

op 22 Dec 2015

Dank je wel! En ja was echt supertof!

Nicole
Door

Nicole

op 22 Dec 2015

Super leuk! Nee zelf niet, wel een beetje meegeholpen voor een vriend van ons. Had zelf gehoopt dat ik een surprise party kreeg met mn 30e verjaardag.. Maar was niet zo. Daarentegen won wel mijn cluppie het kampioenschap op mijn verjaardag dus was ook een mooi feest ;-)

Marijke
Door

Marijke

op 22 Dec 2015

Ja dat was hier toch even een kleine domper onder de rook van Amsterdam ?. Maar jammer dat er geen ander feest geregeld was. Hadden we hier ook niet met 30. Maar moet ik ff hinten voor 31?

Terugblik #52 | Mama's met thee
Door

Terugblik #52 | Mama's met thee

op 27 Dec 2015

[…] werd 40. Niet een dag waar hij echt naar uitkeek, maar wij wel hoor. We hadden een heel gezellige surpriseparty! T was zo moe van de drukte, maar ook van alle spanning om papa te verrassen dat hij op de bank in […]

Terugblik 2015 | Mama's met thee
Door

Terugblik 2015 | Mama's met thee

op 31 Dec 2015

[…] nieuwe baan Nee ik had geen nieuwe baan. Maar wel de best lopende van de serie Een frisse start. 7. Surpriseparty Een hele recente. De 40ste verjaardag van manlief werd gevierd met een verrassingsfeest. 8. Mama […]

Als ik 3 ben – Mama's met thee
Door

Als ik 3 ben – Mama's met thee

op 16 Feb 2016

[…] sinds de verjaardag van papa heeft hij het erover. Straks is hij ook jarig. Dan wordt hij 3. En het belangrijkste, dan hangen we […]

Reactie plaatsen