22 november 2016 
in Review
2 min. leestijd

Play Doh ijswagen

Regelmatig komt hier de klei uit kast. Maar eerlijk gezegd, echt veel spelen met klei wordt het nooit. Het komt uit de bakjes, er wordt wat in gehakt met vormpjes en spateltjes en dat is het. Echte creaties komen er niet tot stand. En de klei blijft keurig geel, blauw en groen. Want ze spelen met 1 potje klei tegelijk.

Nu is het ook wel een beetje de schuld van mama. Mama houdt niet zo van kleien. Ik laat ze het dan ook graag zelf ontdekken in plaats van mee te doen.

Een beetje hulp kan dan ook geen kwaad. En daarvoor ben je bij Playdoh aan het juiste adres. Playdoh heeft vele mogelijkheden om te helpen met kleien. Om verder te komen met klei dan alleen een beetje vormpjes er in drukken enzo.

Voor T kreeg ik de ijswagen opgestuurd van Play Doh. En die past uitstekend bij hem. Hij vindt klei leuk. En hij is dol op ijsjes. Afgelopen zomer kon je hem niet blijer maken dan een bezoekje aan de plaatselijke ijssalon. Een ijsje op een hoorntje. En dat werd dus ook veelvuldig nagespeeld. Met onzichtbare ijsjes. Maar daar komt nu verandering in. Hij kan nu “echte nep” ijsjes maken. Met klei.

Ijswagen van Play Doh

De ijswagen van Play Doh is een kleinere set van Play Doh. Dus eentje die mama ook wel fijn vindt. Iets met beperkte opruimmogelijkheden ;)
Maar er is genoeg mee te beleven.
De ijswagen is voorzien van 2 hoorntjes die je kunt vullen met de ijswagen. Klei in de houder, dop er op en duwen maar. Het ijsvormpje is zo gevuld. Natuurlijk kun je ook twee ijsjes op een stokje maken. En er is gedacht aan de mogelijkheid tot versieren.
En wat is een ijswagen de ijsverkoper. Dus natuurlijk zit die er ook bij. Hij heeft alleen nog geen leuk kapsel, dus ook hier kun je helemaal los met klei.
Om te zorgen dat je meteen aan de slag kan, is er natuurlijk aan klei gedacht. Er zitten 3 potjes klei bij in mooie kleuren. Echte ijskleuren!
En stel dat deze dan uiteindelijk alleen nog maar chocolade ijs maken, dan kun je natuurlijk makkelijk nieuwe potjes klei bijkopen.ijswagen_play-dohUren speelplezier

Oké mama is om. Ik vond het altijd een beetje onzin die speeldingen van Play Doh. Je kan toch prima kleien zonder. Ja dat vind ik nog steeds. Maar ik en mijn kinderen hebben toch wel wat hulp nodig om leuke kleicreaties te maken. De ijswagen is een mooie start, omdat deze dus meer dan uitstekend aansluit bij de belevingswereld van mijn peuter. Maar is jouw peuter nu dol de tandarts, of op pony’s. Ook dan kun je bij Play Doh een passende set kiezen.

Wat vond T?

T is ook enthousiast. Zijn enthousiasme voor klei was al groot de laatste 2 maanden. Maar zoals eerder gezegd, hij kwam niet echt nog tot creaties. Natuurlijk is hij 3, en hoeven we nog geen fantastische bouwwerken van klei te verwachten. En hij was zeker nog wel tevreden met een beetje hakken en vormpjes duwen. Nu verandert het spel wel. Hij kan rijden met de wagen en ijsjes verkopen! En wellicht krijgen wij hier in huis dan toch ooit nog chocoladeklei.

Spelen jullie graag met klei?

NB. Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.

DreamerKirsten
Door

DreamerKirsten

op 22 Nov 2016

Ooh, ik zou het zelf heerlijk vinden om nog met klei te spelen, dus ik hoop dat Lenne dat binnenkort ook fijn vindt. Wel tof om zo ijsjes te maken!

Marijke
Door

Marijke

op 02 Dec 2016

Vast wel! De meeste kinderen zijn dol op klei. En dit is inderdaad wel leuk om te doen, die ijsjes

Reactie plaatsen