23 maart 2016 
1 min. leestijd

Oorbellen ellende

Eindelijk, na 4 jaar mocht ze dan uiteindelijk oorbellen. Het schieten ging goed, en ook het genezen ging voorspoedig. Ondertussen was ze al druk op zoek naar andere oorbellen. Tot zover het succesverhaal. Maar helaas zijn we nu meer dan een half jaar verder en is het nog elke dag ellende met de oorbellen. En behalve een huilend kind, die verplicht haar zweerknopjes in moet, ook een mama die inmiddels met haar handen in het haar zit. Help!

Na 6 weken

Na 6 lange weken wachten werden de mooie zweerknopjes direct ingeruild voor een oud paar andere oorbellen. Lange, want knopjes had ze nog niet. En wachten kon ook echt niet meer. Natuurlijk na een dag de zweerknopjes weer in, want die gaatjes zijn nog best kwetsbaar. Dus ze mocht niet slapen zonder oorbellen. En ook niet met lange oorbellen natuurlijk.

Nieuwe oorbellen

Van Sinterklaas en ook met kerst kreeg ze natuurlijk nieuwe oorbellen. Natuurlijk moesten deze oorbellen ook direct getest worden. Maar ze heeft ze nog niet allemaal ingehad. Want vanaf dat moment begon ook de ellende. Waarom het ineens mis ging? Ik heb werkelijk geen idee.

Ontstoken oren

Ineens waren de gaatjes ontstoken. Veel druppelen, regelmatig eruit halen, schoonmaken en de ontsteking verdween. En kwam weer terug, verdween en kwam weer terug.
Eerst gingen de oren jeuken, soms werden de oorlellen ook wat dikker, en soms ook rood. Soms merkte je helemaal niets, maar kwam er toch veel vuil uit de oren, of ze bleven bloeden.Oorbellen

Oren wassen

Af en toe heeft ze nog wel andere oorbellen in. Met name de lange oorbellen die ze heeft gekregen, moeten af en toe in. Op school wil ze graag laten zien dat ze ook andere oorbellen heeft dan haar zweerknopjes. En ze wast haar oren nu extra goed met shampoo en zeep. Dit helpt beter dan het flesje met alcohol om de viezigheid te bestrijden. En zo leek het na 2 maanden ellende eindelijk weer goed te gaan met de oren.

Een haar

Toch was het van de week weer raak. Weer een vies oor en bloeden. Wat was er gebeurt, er zat een haar tussen. En met het uitdoen van het knopje was die mee getrokken door het gaatje. En dus weer ontstoken. Het andere oor was gelukkig schoon. Maar ging toch ook nog wat bloeden.

Ik begrijp er niet veel van, maar mijn gaatjes bleven gewoon mooi en waren snel geheeld. Ik vind het zo sneu dat we een half jaar later nog zo tobben met die gaatjes.

Ik ben wel benieuwd, hebben jullie nog tips voor een goede, definitieve en liefst ook snelle genezing?

Mèlanie
Door

Mèlanie

op 23 Mar 2016

Oeh wat vervelend. Ik gebruikte altijd sterilon de hele dag door. Maar alcohol gebruik je al zeg je dus nee verder geen tips.

Marijke
Door

Marijke

op 23 Mar 2016

Ja hier ook veel sterilon gebruikt, maar dus niet voldoende resultaat

wilmaaablog
Door

wilmaaablog

op 23 Mar 2016

Ik heb precies hetzelfde bij mezelf gehad. Het deed echt pijn gewoon. Zolang ik de knopjes in had ging het goed, maar ik moest niet veranderen. Ze bleven ook gevoelig. Als ik andere oorbellen in deed ging het mis. Op een dag wilde ik andere in doen en dat lukt gewoon niet, het ging ook heel hard bloeden. Ik besloot het de dag erna te proberen en dat is nooit meer gelukt. Tot op dit moment geen oorbellen dus en de gaatjes zijn helemaal dicht. Heel jammer, maar ik zie er gewoon tegen op om het nog eens te proberen. Ik hoop dat jullie eruit komen, het staat zo leuk, maar het moet wel kunnen natuurlijk.

Marijke
Door

Marijke

op 23 Mar 2016

Pfff dat is geen leuk vooruitzicht. Hopelijk komt zij er wel overheen. Ze vindt het zelf ook zo leuk!

Karen
Door

Karen

op 23 Mar 2016

Ik ben zelf allergisch voor het metaal in zweerknopjes. Misschien is het een idee dat je haar echt goud of zilver geeft? Misschien heeft ze een metaalallergie?

Marijke
Door

Marijke

op 23 Mar 2016

Dat is ook wel een goede inderdaad. Moeten we ook eens proberen.

laura prins paalman
Door

laura prins paalman

op 23 Mar 2016

dat wilde ik ook voorstellen. mijn zus kan alleen tegen echt goud of zilver. nu is goud wat kostbaar voor zo'n jong grietje maar zilver moet te doen zijn. en ik zou zeggen de oorbellen ontsmetten voor je ze in doet.

Marijke
Door

Marijke

op 23 Mar 2016

Doen we ook inderdaad. We zoeken de komende tijd uit wat nu het beste is

Sylvia van Zaanen
Door

Sylvia van Zaanen

op 23 Mar 2016

Zilveren geven in dit geval meestal ook problemen. Patricia heeft hetzelfde probleem gehad en die heeft alleen met gouden of stalen knopjes geen probleem. Maar ik zou als ik jou was voorlopig nog door blijven gaan met de zweerknopjes. heel jammer natuurlijk maar dat hebben we bij Patricia ook gedaan.

Marijke
Door

Marijke

op 23 Mar 2016

Thanks, ze vindt dat zeker jammer

Marian Zw.
Door

Marian Zw.

op 23 Mar 2016

Dat probleem heef tonze dochter ook. En inmiddels al 4 jaar oorbellen. De enige oorbellen die wel kunnen zijn echte ( dure) zilveren oorbellen van de juwelier. Al die andere verzilverde gaat een dag goed en dan zijn de oren weer ontstoken. Wij doen dus af en toe een dag de oorbellen in, en dan twee, drie dagen weer niet. Van Een setje oorbellen van de juwelier is ze er helaas een kwijt geraakt. En hangertjes gaan beter omdat er dan achter de oren geen metaal zit, dat is maar een dun stukje metaal door het oor.

Marijke
Door

Marijke

op 23 Mar 2016

Alleen zijn die hangertjes ook vaak dunner. En nu de gaatjes nog niet goed genezen zijn, vind ik dat ook best nog eng

Marguerita
Door

Marguerita

op 23 Mar 2016

Oh wat naar joh! Het kan idd een nikkelallergie zijn, dan kun je beter leuke knopjes via de juwelier aanschaffen en na een paar jaar nog wat anders proberen. Mijn oudste wil ook graag oorbellen, maar ze is net 5. Ik wil even wachten tot ze 6 is. Bij goedkope oorbelletjes heb ik zelf ook dat mijn oren zwart worden, maar echte problemen eigenlijk nooit gehad gelukkig

Marijke
Door

Marijke

op 23 Mar 2016

Ja dat van die zwarte oren ken ik ook inderdaad. Wij hebben gelukkig ook langer gewacht. Ben ik zeker met die problemen van nu wel blij mee

Sharon
Door

Sharon

op 23 Mar 2016

Wassen met Unicura? Dat heeft geholpen toen mijn navelpiercing ging ontsteken... Verder inderdaad de duurdere oorbellen van de juwelier, echt goud of zilver. Wat rot zeg, is ze zo groots met haar oorbellen, gaat het niet zo lekker...

Marijke
Door

Marijke

op 23 Mar 2016

Nou inderdaad. Ze baalt er ook zo erg van.

Susan
Door

Susan

op 23 Mar 2016

Mijn dochter heeft dit ook. Ook zilver gaat niet goed. Alleen goud gaat zonder problemen! Sterkte

Marijke
Door

Marijke

op 23 Mar 2016

Dank je wel. Ik hoop stiekem dat het meevalt. Ze wil toch leuke kleurige oorbellen in ?

marjons
Door

marjons

op 23 Mar 2016

Helaas geen tips. Ik weet waarvan de andere oorbellen waren, maar anders in ieder geval zorgen voor echt zilver. Wel sneu ook voor de dame zelf! Sterkte ermee.

Marijke
Door

Marijke

op 23 Mar 2016

Dank je wel Marjon!

Nathalie
Door

Nathalie

op 23 Mar 2016

Onze oudste had ook altijd ontstoken gaatjes... heeft dik een jaar geduurd en toen heb ik gouden oorbelletjes ingedaan... ringetjes, geen gedoe meer en geen ontstekingen meer. Helaas kan ze hierdoor niet echt wisselen, heel af en toe eens een dagje andere oorbellen maar verder niet. De jongste kan alleen tegen chirurgisch staal, daar waar de sfeerknopjes van zijn gemaakt. Veel sterkte en succes!

Marijke
Door

Marijke

op 23 Mar 2016

Dank je wel. Ik hoop snel uit te vinden waar het aan ligt

Astrid
Door

Astrid

op 23 Mar 2016

Geen echte tips voor jouw geval. Maar dit is nou precies de reden dat onze dochter (en de volgende ook) met drie maanden al gaatjes kreeg. Nooit geen problemen gehad ook niet met huilen ofzo of ontstekingen. Ben blij er toen voor gekozen te hebben Hoop dat t snel beter gaat ?

Marijke
Door

Marijke

op 23 Mar 2016

Oei ja dat vinden wij wel erg vroeg. Maar het kan dus ook een voordeel zijn

Jen
Door

Jen

op 24 Mar 2016

Herkenbaar. Hier ook twee dochters met dit probleem. Oudste kreeg zelfs toen ze voor het eerst andere oorbelletjes in mocht dikke bulten in haar hals (onderhuids). Wij hadden de link toen niet gelegd met de oorbellen. Maar de huisarts wees ons er op. Vroeg of ze pas oorbellen had. De oudste draagt nu zweerringetjes en de jongste heeft een paar verschillende kleurtjes zweerknopjes waar ze mee af kan wisselen. Wel jammer, er zijn zoveel leuke oorbelletjes te koop.

Marijke
Door

Marijke

op 24 Mar 2016

Zo dat is ook wel een heftige reactie. Gelukkig wel een oplossing gevonden

Josan
Door

Josan

op 24 Mar 2016

Ze moeten ook niet schieten maar piercen. Dat scheelt een hoop ellende. En verder sterilon gebruiken. Mijn dochters kunnen slecht tegen oorbellen die niet van goud of echt zilver zijn. Ook daar houd ik rekening mee.

Marijke
Door

Marijke

op 24 Mar 2016

Sterilon is er hier ook in liters door heen gegaan. Nou ja, beetje overdreven natuurlijk ?

Marleen Snelder
Door

Marleen Snelder

op 24 Mar 2016

Ik heb precies hetzelfde gehad, maar dan bij de 3e gaatjes. Altijd ontstoken, pijnlijk en bloeden. Ook met zweerknopjes. Probeer anders eens een zoutoplossing, en vooral geen zeep! Ik heb uiteindelijk ringetjes van chirurgisch staal gekocht en dat was dé oplossing. Ik deed ze er in en een paar dagen later was de ontsteking weg. Dit is bijna 3 jaar geleden en sindsdien geen last meer van gehad!

6 tips voor succes met oorbellen – Mama's met thee
Door

6 tips voor succes met oorbellen – Mama's met thee

op 29 Mar 2016

[…] ik vroeg om tips voor de oorbellen ellende van A. En die kwamen er. Alleen is het toch best lastig om te bepalen, wat nu voor de oren van A de […]

Reactie plaatsen