16 december 2022 
2 min. leestijd

Luiers voor baby's met een gevoelige huid

Wij zijn zelf al weer even uit de luiers, maar weten het nog goed. Een baby die elke keer als je een luier uittrekt weer een roder huidje lijkt te hebben is de schrik van iedere ouder. Al met talloze zalfjes heb je geprobeerd om de luieruitslag te verhelpen, maar het mocht niet baten. Wat kun je dan doen? Juist: andere luiers nemen, die speciaal gemaakt zijn voor baby’s met een gevoelige huid.

Niet iedere luier is even vriendelijk voor het babyhuidje. Je kindje kan bijvoorbeeld uitslag krijgen door de parfum of chemicaliën die zijn gebruikt in de luier. Ook hoe ademend een luier is en van welk materiaal hij is gemaakt, kan het verschil maken. Let hier dus op bij het uitzoeken van geschikte luiers.

Bij sommige merken kun je beter wegblijven als je baby een erg gevoelig huidje heeft, maar gelukkig hebben verschillende merken een aantal lijnen die specifiek voor snel geïrriteerde huid zijn ontwikkeld. Voor ieder kind kan dit natuurlijk ook weer anders zijn, maar het geeft wel een houvast in je zoektocht.

Luiers_kruidvat_pampersAfbeelding van annca via Pixabay

Zo zijn er luiers van Pampers die je kunt kopen als je baby behoefte heeft aan extra zachte en natuurlijke luiers. Het bekende luiermerk ontwikkelde zelfs verschillende lijnen die geschikt zijn voor de gevoelige huid van je kindje: Harmonie, Premium Protection en Baby Dry. We nemen ze allemaal even door.

Harmonie

De Pampers Harmonie luiers zijn om meerdere redenen een goede keuze voor je baby. Niet alleen zijn de luiers dermatologisch getest, maar ze voelen ook nog eens heerlijk zacht aan. Daarnaast zijn deze luiers gecertificeerd door OEKO-TEX, wat betekent dat ze zijn getest op schadelijke stoffen.

In een review van een ouder valt te lezen:

“De Harmonie luier is erg zacht en geeft geen irritatie aan het huidje van onze baby. Ons dochtertje is nu 4 maanden en we gebruiken de Harmonie luier sinds haar geboorte. In al die tijd nog geen één keer doorgelekt. Hele fijne luiers!”


Premium protection

De Premium Protection lijn is een van de bekendste van Pampers. Net als de Harmonie luiers zijn ook deze goed getest en bieden ze zeer goede bescherming. Daarnaast heeft deze luier een Derma Comfort toplaag, waarmee plasjes en ontlasting direct goed worden opgevangen en wegblijven van de huid. Het is een comfortabele luier met een zeer fijne pasvorm.

Baby Dry

Het voordeel van de Baby Dry luiers is dat deze snel vocht absorberen dankzij de unieke extra laag en superabsorberende kern in de luier. Deze lijn biedt bovendien een ‘droge nacht of geld terug garantie’, waarbij Pampers geld teruggeeft als je last krijgt van lekjes of minder dan 12 uur bescherming hebt. Vooral voor baby’s die ‘s nachts veel plassen zijn deze luiers een aanrader.

Let op aanbiedingen

Hoewel de luiers van Pampers erg goede beoordelingen krijgen van kraamafdelingen en ouders, zijn het niet de goedkoopste luiers. Toch zijn ze voor jouw baby een betere keuze dan budget luiers. Om niet teveel te hoeven betalen, kun je luiers het beste in de aanbieding kopen. Zo ben je er wat minder geld aan kwijt, maar heb je wel het beste voor je kindje!

NB. Deze post is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking en is op social media herkenbaar aan #mmtad

Reactie plaatsen