31 oktober 2014 
1 min. leestijd

Fruitcrumble

Er lagen nog een aantal peren op de fruitschaal, en eigenlijk lagen ze er net iets te lang. Dus opzoek naar een mooi receptje, waarin de peren nog lekker zouden zijn.

Wederom vond ik op smulweb iets lekkers.
Warm fruit met een heerlijk kruimeldeeglaagje uit de oven. Makkelijk om te maken!

Bereidingstijd: 10-20 minuten

Ingrediënten:fruitcrumbe lingredienten

  •  Voor de crumble: 225 gr bloem, 115 gr roomboter, 110 gr suiker
  • Voor het fruit, neem je willekeurig vers fruit naar keuze
  • Je neemt ongeveer 500 gram
  • Daarnaast boter voor invetten van de ovenschaal
  • paar eetlepels donkerbruine basterdsuiker
  • likeur naar keuze (bijv. Cointreau)

Bereiding:
Was en snijd het fruit in stukjes en doe dit in een ingevette ovenschaal.
Strooi hierover een paar lepels donkerbruine basterdsuiker en eventueel een flinke scheut likeur, alcohol vervliegt in de oven.
Doe de ingredienten voor het crumbledeeg in een kom en snijd de boter met twee messen in stukjes. Vervolgens meng je de ingrediënten tot het mengsel op fijn broodkruim lijkt (kan overigens ook met de hand, dan wrijf je het tussen de handen en vingers).
Verdeel het crumblemengsel over het fruit, schud de schaal een beetje en zet deze ca. 30-45 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden. De crumble wordt gelijkmatig goudbruin van kleur.

fruitcrumble voor de ovenfruitcrumble uit de oven

En wat vonden wij ervan?
 Naast de peren hen ik nog een appel en een banaan gebruikt. En de likeur heb ik weggelaten.
Ik had echt mijn twijfels toen ik alles gemixt had of het wel goed zou komen. Het deeg leek in mijn ogen niet op deeg.

fruitcrumble klaar
Ook toen hij uit de oven kwam dacht ik, nou wat is het toch geworden. Maar pas bij het opscheppen werd ik enthousiast. Net een omgekeerde taart.
Wel veel suiker gaat erin, en daardoor vond ik hem wel erg zoet. Ook overheerste de smaak van banaan. Lekker maar daardoor iets minder herfstig. Misschien had alleen appel en peer met een beetje kaneel beter bij de herfst gepast.

Vlijtig Liesje
Door

Vlijtig Liesje

op 31 Oct 2014

Fijne omschrijving! Ook omdat je aangeeft wat er nog anders had gekund!

Reactie plaatsen