15 juli 2015 
3 min. leestijd

Dagje Groenendaal

Een van de uitdagingen van de #mamachallenge2015 is “Maak een uitstapje met je kinderen”. Afgelopen zondag maakten wij een leuk uitstapje met de kinderen. Een uitstapje dat wij zelf ook nog leuk vinden en dus niet alleen in het teken van de kinderen staat. Daarnaast is het ook nog een zeer betaalbaar uitje voor mensen met een wat minder goed gevulde portemonnee ook goed te doen. En wat ik ook heel fijn vind. Het is niet zo ver weg. T wordt snel ziek in de auto en ondanks allerlei hulpmiddelen kan het zomers zo gebeuren dat hij moet spugen. We zijn dus wel wat voorzichtig met langere afstanden op dit moment. En zondag was zo’n dag in de vakantie dat je iets wil doen. Maar het was niet zo’n fantastisch weer, dan is dit ook een heerlijke activiteit.

Dichtbij en goedkoop

Het is voor ons ongeveer 15 à 20 minuten rijden. En dan kun je je auto ook nog eens gratis op diverse parkeerplaatsen parkeren. Bij het Landgoed Groenendaal, maar ook aan de kant van de kinderboerderij zijn mooie parkeerplaatsen vanwaar je zo het bos in loopt. En het mooie is, je mag hier nog steeds gratis parkeren. Waar kom je dat tegenwoordig nog tegen? Voor het bos en de kinderboerderij hoef je ook geen entree te betalen. Wel voor de speeltuin. Maar het is betaalbaar. Je betaalt voor iedereen, zowel de volwassene als de kinderen €2,50. Maar dan krijg je er ook nog een consumptiebon voor wat drinken of een ijsje bij. Dus eigenlijk betaal je nog veel minder entree.
Benzinekosten niet meegerekend kostte dit uitje ons dus nog geen €20,-, want we namen een extra drankje of ijsje.

Het bos

We begonnen met een korte wandeling in het bos. Soms pakken we een van de wandelroutes. De rode van 4,2 km of de gele van 1,5. Maar vaak lopen we ook gewoon vaak een flink stuk door het prachtige bos. In de herfst zoeken we natuurlijk beukennoten, kastanjes en eikels. Van alle soorten bomen staan er velen in dit bos. Ook dennenappels zijn er genoeg te vinden. Maar in de zomer kan het ook gewoon lekker koel zijn op een hete dag. Deze keer kozen we voor een hele korte wandeling. Want we hadden geen wandelwagen meegenomen voor T. En aangezien er later ook nog de kinderboerderij en speeltuin op het programma staan leek het ons verstandig maar een klein stukje te lopen. Rennen en ontdekken is misschien een beter woord. Samen met A keken we naar de bladeren van de bomen en bedachten welke vruchten we in de herfst onder die boom kunnen vinden. En T keek zijn ogen uit en vond vele peuterschatten. Dennenappels, takjes en blaadjes. Natuurlijk moet er ook geklommen worden op de bomen die zich hier uitstekend voor lenen.
Groenendaalse bos

Kinderboerderij

Wij kozen de uitgang van het bos die het dichtst bij de ingang van de kinderboerderij ligt. Zo maakten we de oversteek naar de kinderboerderij. Schapen, geiten, kippen, varkens alles is aanwezig op deze mooie kinderboerderij. Helemaal speciaal vind ik de bijen. Aan achterkant van de kinderboerderij staan een aantal bijenkasten. En ze hebben er ook een open bijenkast. Nou open? Hij is wel dicht hoor, maar van plexiglas, zodat je erin kan kijken wat de bijen allemaal aan het doen zijn. Nu heb ik geen verstand van bijen, maar het is een druk volkje. Ze vliegen af en aan en ook in de bak werd druk gewerkt. Natuurlijk werden ook alle leuke wipkippen die er waren uitgeprobeerd. Mooi vormgegeven houten wipkippen in de vorm van andere dieren overigens dan kippen.
Kinderboerderij t Molentje

Speeltuin

Na het bezoek aan de kinderboerderij was het tijd voor de speeltuin. Speeltuin Groenendaal bestaat al vanaf 1916 en is geschikt voor kinderen tot ongeveer 8 jaar. Dat klopt wel, want A was op een gegeven moment wel klaar met spelen. Maar toch heeft zij zich er nog een aantal uren goed vermaakt.

De speeltuin is lekker overzichtelijk en papa en mama kunnen op het terras genieten van een drankje. Natuurlijk is er tussen het spelen door ook tijd voor een ijsje.

En na nog een keer de familieschommel, de mooie ouderwetse glijbaan en het hobbelpaard was het tijd om weer naar huis te gaan.

Ook voor mama’s of papa’s die wel houden van wat nostalgie. Er hangt bij de verschoontafel een prachtige oude plaat van Zwitsal. Helaas ben ik vergeten deze op de foto te zetten. Ook andere tekeningen in de speeltuin en het uiterlijk van een aantal speeltoestellen zijn duidelijk uit vervlogen tijden. Samen met de nieuwere klimmogelijkheden zorgt dat voor een prachtige speeltuin.
Natuurlijk kun je ook je geld nog wel kwijt in de speeltuin. Auto’s, een treintje en wat speelattributen werken op geld. Net als de treintjes en auto’s bij sommige supermarkten. Mijn kids hadden daar nu geen behoefte aan, maar dit is ook prima te betalen als extraatje.Speeltuin Groenendaal

Andere uitjes uit de mamachallenge

Meer lezen? Joyce ging naar Julianatoren, Josan naar Rozet en Nicole naar de Efteling

marjon1911
Door

marjon1911

op 15 Jul 2015

Leuk uitje, bos, spelen en kinderboerderij. Al heerlijk van de vakantie aan het genieten dus!

Marijke
Door

Marijke

op 20 Jul 2015

Ja heerlijk die vakantie! Jij inmiddels ook!

lin
Door

lin

op 15 Jul 2015

Leuk dat je meedoet aan de mamachallenge ! Klinkt als een geslaagd dagje! En wat een leuke foto`s vooral die van ze samen op het rotsje!

Lovely Charlotte (@CharlotteMeijer)
Door

Lovely Charlotte (@CharlotteMeijer)

op 15 Jul 2015

Hé wat leuk! Ik woon ook vlakbij Groenendaal maar ben eigenlijk nog nooit in de speeltuin geweest, deze was iedere keer dicht als wij er waren. Ga het zeker een keertje een kijkje nemen! Vind het een heerlijke omgeving om met je kind(eren) te zijn. En inderdaad gratis parkeren, wat heerlijk dat je aan het einde dan ook niet nog eens € 10,00 extra kwijt ben :-)

Marijke
Door

Marijke

op 20 Jul 2015

Ja leuk! Moet je zeker doen

Mama Challenge 2015: bezoekje aan Rozet - GoodGirlsCompany
Door

Mama Challenge 2015: bezoekje aan Rozet - GoodGirlsCompany

op 17 Jul 2015

[…] Marijke ging naar Groenendaal […]

Fleur
Door

Fleur

op 20 Jul 2015

Ik ben alle uitjes van de mama challenge aan het bekijken en ze lijken me allemaal leuk! De speeltuin ziet er echt geweldig uit, ik hou van oude dingen :D Ziet er uit als een heerlijk dagje!

Marijke
Door

Marijke

op 20 Jul 2015

Was het zeker! Leuk dat je even kwam kijken. Als je in de buurt bent, is het zeker de moeite waard!

Maak een uitstapje met je kind – Mama Challenge #2 | Sweet Dreams
Door

Maak een uitstapje met je kind – Mama Challenge #2 | Sweet Dreams

op 20 Jul 2015

[…] naar de Julianatoren, had Linda met haar kinderen waterpret op een sprookjescamping, ging Marijke een dagje naar Groenendaal, ging Josan met de meiden naar Burgers Zoo, bezocht Fleur het spoorwegmuseum, ging Kelly met de […]

Het is me-time time | MMopvrijdag
Door

Het is me-time time | MMopvrijdag

op 27 Jul 2015

[…] Voor de #mamachallenge2015 schreef ik eerder al de blogs aardbeienijs en een dagje Groenendaal […]

Wat wij thuisblijvers doen in de zomervakantie | MMopvrijdag
Door

Wat wij thuisblijvers doen in de zomervakantie | MMopvrijdag

op 05 Aug 2015

[…] Naast activiteiten op het rond het water is het ook in het bos of de speeltuin heerlijk, of het nu heel heet is of juist wat koeler. Ik schreef voor de #mamachallenge2015 al een blog over ons uitje naar Groenendaal […]

Terugblik zomervakantie | MMopvrijdag
Door

Terugblik zomervakantie | MMopvrijdag

op 28 Aug 2015

[…] Dagje Groenendaal […]

Herfstwandeling | Mama's met thee
Door

Herfstwandeling | Mama's met thee

op 14 Oct 2015

[…] Heerlijk vinden wij het in het bos. En zeker in de herfst. Over het algemeen kiezen we dan voor Groenendaal. Immers het is niet te ver, je kan er heerlijk wandelen, er is een kinderboerderij, een speeltuin […]

#Mamachallenge2016 – Mama's met thee
Door

#Mamachallenge2016 – Mama's met thee

op 13 Jul 2016

[…] ook hier komt de zomervakantie eraan. En weet je het nog? De zelfgemaakte ijsjes, me-time en dagje Groenendaal. Zomaar drie onderwerpen uit de Mamachallenge van vorig jaar. Natuurlijk zijn dit ook weer hele […]

Reactie plaatsen