16 maart 2017 
2 min. leestijd

Bedankt oma!

Nu T naar school gaat is het ook tijd voor een bedankje voor de oma’s. Afgelopen maand schreef Linda op Mamaliefde al een Ode aan oma’s. Ook ik leverde daar een bescheiden bijdrage. Linda vroeg of wij ook zo blij waren met onze mama’s en schoonmama’s. En daar kwam een unaniem ja op van alle dames in ons app groepje.
Ik vertelde daar dat mijn moeder nooit wilde oppassen, maar in geval van nood was ze altijd beschikbaar. Tot ik vorig jaar als oproepkracht ging werken. Toen stond ze toch voor me klaar. En niet alleen zij. Ook mijn schoonmoeder.

Bedankt oma

T kon altijd bij ze terecht als ik ergens kon werken op een school. Was het in ons eigen dorp, dan stond mijn schoonmoeder klaar en bij mijn moeder in het dorp, dan ging T naar haar. Het was een dag, 2 dagen in de week maximaal, maar van 0 dagen, maar toch 2 dagen in de week, is wel een opgave. Ik vond het erg fijn dat ze dit wilden doen.
Omdat ik van te voren niet wist, waar en wanneer ik kon werken, was een opvang als een kinderdagverblijf ook niet mogelijk. Die willen best meedenken, maar deze flexibiliteit kunnen zij niet leveren. En mijn moeder mocht ik dus wel om 7 uur uit bed bellen indien nodig.

Voor T was het ook erg fijn dat hij bij zijn oma’s terecht kon. Vertrouwd en gezellig. Hij is behoorlijk verwend door beide oma’s. Lekkere broodjes, aardbeien en nog veel meer. Regelmatig dacht T ook aan ons, en zorgde dat er een zak chips voor papa en een plant voor in de tuin voor mama mee naar huis kwamen. Ja echt, zo dacht onze man, zo lief.

Minder opvang

Nu hij naar school gaat, is er ook veel minder opvang nodig. Een goed moment om de oma’s te bedanken met een leuk cadeau. Nu zag ik dat een van de oma’s al een paar recente foto’s van de kinderen op Facebook aan het verzamelen was. Het idee om een mooie foto van de kinderen cadeau te doen als bedankje voor het oppassen van het afgelopen jaar, was dus snel geboren.

Foto op hout

En daar is de foto dan, het bedankje voor beide oma’s. Het was nog wat gedoe om hem in huis te krijgen, de foto. Er ging van alles mis. De review lees je hier. Maar inmiddels kunnen we hem laten zien, want de oma’s hebben hem gekregen.
Hij is ontzettend mooi geworden.
foto-op-hout
Hoe het bestellen is verlopen, dat vertel ik je in een andere post. Want ook al is het resultaat mooi, het heeft nog wel wat voeten in aarde gehad om de foto te krijgen.

Verrast

Natuurlijk waren de oma’s verrast en blij. En T werd toch nog wel wat verlegen omdat hij het cadeau aan de oma’s mocht geven. Gelukkig heeft hij altijd zijn grote zus nog om hem te helpen.
Bedankt oma

Hoe bedank jij de oma’s of anderen voor het oppassen?

Rob Alberts
Door

Rob Alberts

op 16 Mar 2017

Binnenkort plaats ik een film met een ode aan alle grootmoeders. Vriendelijke groet,

Marijke
Door

Marijke

op 16 Mar 2017

Leuk! En terecht een ode aan de grootmoeder!

Rob Alberts
Door

Rob Alberts

op 16 Mar 2017

Binnenkort plaats ik een film met een ode aan alle grootmoeders. Vriendelijke groet,

Een nieuw ritme – Mama's met thee
Door

Een nieuw ritme – Mama's met thee

op 11 Apr 2017

[…] was T bij oma. Of bij de andere oma. Nog niet zo lang geleden hebben we ze daar ook voor bedankt. Maar dat gebeurde niet dagelijks, en ook maximaal 2 dagen in de week. De rest van de tijd vulde ik […]

Reactie plaatsen