17 februari 2016 
2 min. leestijd

10 dagen later, hoe is het nu met......

Weten jullie het nog? 10 dagen geleden hadden onze beider dochters een röntgenfoto nodig. De een vanwege een probleem bij der kies en de ander vanwege een val. Vandaag een update hoe het met beide dames gaat.

De gipsen arm

A, van 11, moest na de foto 10 dagen in het gips. Inmiddels zijn die 10 dagen verstreken en zijn we op bezoek geweest bij de gipsverbandmeester en de dokter. Nadat het mooie rode gips was verwijdert werd er door de dokter geduwd en getrokken. Helaas het deed nog steeds zeer op dezelde plek en dus konden we door naar de röntgen. Wederom werd het polsje van alle kanten op de foto gezet.

Het duurde even voor we de uitslag kregen. Er was nog steeds geen breuk te zien op de foto dus nu kon er veilig geconcludeerd worden dat het echt niet gebroken was. Het gips hoefde er dus niet opnieuw om. Omdat het toch wel erg pijnlijk was, met bewegen, kreeg A een steunkousje om. Dit om de arm wat te ontzien maar ook een beetje om haar eraan te herinnneren dat het nog niet over is.

Helaas voor A betekent het nog twee weken niet buiten spelen, gymmen en sporten. Op geleide van de pijn mag ze rustig weer gaan bewegen. Hoe snel dat gaat, dat zal de tijd ons leren.

toppie

Dat het nog niet helemaal goed is bewees A met de lunch. Met je linkerhand je theekopje pakje ging dus niet. Geen kracht in de hand en pijn resulteerde in een klein zwembadje op tafel.

De getrokken kies

Nou ze gelooft niemand meer als ze zeggen dat het gat in je mond net zo aanvoelt als dat je tand of kies is gewisselt. 2 dagen is er nog wat paracetamol geslikt, omdat dit gat wel pijnlijker was. Na de eerste dag waarop er niet gespoeld mocht worden, is er elke avond na het tandenpoetsen als aanvulling gespoeld met een mondspoelmiddel. Achter de getrokken melkkies staat namelijk netjes een grote mensen kies, om het zo maar even te noemen. Deze kies mag natuurlijk niet de dupe worden van een getrokken kiesje. Want deze zal nooit meer wisselen. En het poetsen, met name in het gat bleef wat pijnlijk. Het mondspoelmiddel is geen vervanging van het tandenpoetsen, maar wel een mooie ondersteuning.

De getrokken kies is al 2x mee naar school geweest als trofee. De meester had de eer om hem als eerste te mogen zien, maar toen de juf op maandag weer voor de klas stond, mocht de kies nog een keertje mee. Net als alle andere melktanden wordt de kies nu goed bewaard.

Inmiddels is de mond weer een stuk rustiger. Ze klaagt niet meer zoveel over pijn. Hoewel er genoeg werking is in de mond, want de nieuwe kies heeft nu alle ruimte en zal waarschijnlijk sneller gaan groeien zei de tandarts. Wij houden het in elk geval goed in de gaten.

Bedankt ook namens beide dames voor alle meelevende berichtjes en steun die ze mochten ontvangen.

joysiebers
Door

joysiebers

op 18 Feb 2016

Gelukkig beide positief nieuws, dat is mooi!

Terugblik #1607 – Mama's met thee
Door

Terugblik #1607 – Mama's met thee

op 19 Feb 2016

[…] begon in het ziekenhuis met A. Zoals jullie konden lezen in “hoe is het nu met” mocht het gips eraf. Het is nog even wennen zo zonder steun. Dansen zat er nog even niet in […]

Reactie plaatsen