29 januari 2015 
2 min. leestijd

Winterse recepten: Zuurkooltaart

Het volgende deel in de winterse recepten is Zuurkooltaart. Ik wilde graag iets doen met zuurkool. De kinderen zijn hier niet dol op zuurkool. Zuurkool, het woord alleen zegt het al. Zuur, dus niet lekker? Ze eten het wel, maar ze kiezen liever iets anders.
Misschien dat ze op deze manier enthousiaster worden.

Ingrediënten:Zuurkooltaart_ingredienten

  • zuurkool
  • aardappels
  • jus
  • 2 blikjes cocktailworstjes. Ik koos cocktailworstjes omdat ik een grote springvorm heb, hierdoor past de taart beter
  • 2 appels

Bereiding:

  • Kook de aardappels en de zuurkool gaar. Ongeveer 20/25 minuten.
  • Verwarm de cocktailworstjes

Zuurkooltaart_koken

  • Ondertussen de appels in blokjes snijden

Zuurkooltaart_appels

  • Stamp de zuurkool en de aardappels tot een mooie stamppot

Zuurkooltaart_stampen

  • Doe een laagje zuurkoolstamppot in een springvorm en zet de warme cocktailworstjes er omheen.

Zuurkooltaart_vullen

  • Bak ondertussen de blokjes appel in een beetje boter.
  • Vergeet ook niet de jus te maken.
  • Als alle worstjes staan, de rest van de stamppot in de springvorm scheppen en mooi gladstrijken.

Zuurkooltaart_gladmaken

  • Leg de gebakken appelblokjes bovenop de zuurkoltaart. Ik had nog een paar worstjes over, dus die legde ik er ook bovenop.

Zuurkooltaart_versieren

Aan tafel de springvorm eraf halen en voila, een mooie zuurkooltaart.

Zuurkooltaart_Zuurkooltaart

Wat vonden wij ervan?

Aangezien cocktailworstjes bij de kinderen zeer in de smaak vallen, maar wij er minder dol op zijn, had ik ook nog speklappen erbij genomen. En volgende keer doe ik weer spekjes door de stamppot. Dat geeft het toch iets meer bite.
A vond de taart echt heel leuk, maar zuurkool blijft toch niet lekker. De worstjes wel. De appel heeft ze niet eens opgemerkt.
T was zeer verbaasd bij een hap appel. Zuurkool was voor hem de eerste keer. Hij heeft het geproefd, met moeite, maar hij is nog niet direct fan.
Manlief en ik vonden de appel een hele leuke toevoeging aan de zuurkool. Lekker fris en zoet naast het zure van de zuurkool.
En de presentatie was natuurlijk gewoon heel erg leuk.
Deze heb ik trouwens afgekeken van receptenvandaag.nl. Behalve de presentatie ook de appels overgenomen. Wie weet volgende keer het volledige recept. Hoewel, gewoon spekjes erdoor en het is ook zeker voor herhaling vatbaar.

Linda
Door

Linda

op 29 Jan 2015

Wat een gaaf idee! Weer eens wat anders dan de standaard zuurkool schotel waar ik echt fan van ben maar de kinderen minder. Jammer dat we niet zoveel knakworstjes in huis hebben anders zou ik het vanavond nog proberen!

Mama Marijke
Door

Mama Marijke

op 29 Jan 2015

Wat leuk dat je het toch al gemaakt hebt. Zag er goed uit!

Linda
Door

Linda

op 29 Jan 2015

Dank je. Had al een paar dagen trek in zuurkool en toch twee blikjes knakworst in de voorraadkast in plaats van een. Helaas vrij brede bakvorm dus toch te weinig. Maar was echt een groot succes. Voor ieder hapje zuurkool mochten ze nog een extra worstje ;-) Zelf ben ik daar namelijk niet zo'n heel groot fan van.

Mama Marijke
Door

Mama Marijke

op 29 Jan 2015

Ja je moet idd niet een hele brede vorm hebben. Echt leuk dat het een succes was!

Jenn
Door

Jenn

op 29 Jan 2015

Klinktgoed!

Taart als avondmaaltijd – Mama's met thee
Door

Taart als avondmaaltijd – Mama's met thee

op 13 Sep 2016

[…] mij nog niet het seizoen nu, maar het komt er weer aan. En taart van zuurkool is een goede om zuurkool door de kinderen te laten eten. Het klinkt een stuk lekkerder voor hen, […]

Reactie plaatsen