Recepten
Marijke Mulder- de Leur
Recepten
10/28/2014
1 min
6

Stoofpeertjes

10/28/2014
1 min
6

Mijn moeder kreeg vroeger als waarschuwing bij het consultatieburo te horen, dat stoofpeertjes geen groente zijn.  Prima dat kan zo zijn, peren noemen ze inderdaad fruit. Maar dat neemt niet weg dat je ze prima kunt eten in plaats van groente.
Dat doen wij regelmatig in de herfst. Op internet vind je verschillende recepten voor stoofperen,met wijn, zonder wijn, met speciaal perenrood, zonder speciaal perenrood. Ik gebruik hier het recept van mijn moeder, ik denk de meest simpele versie van stoofperen.

Bereidingstijd: Ongeveer 2 uur

Ingrediënten:

  • 1,5 kilo stoofperen (ik gebruik altijd Gieser Wilderman, deze worden van zichzelf al mooi rood)
  • Kaneel
  • Suiker
  • Aardappels
  • Vlees, of vleesvervanger

Stoofperen

Bereiding:

Schil de peren, snij ze in vieren en haal de klokhuizen eruit.
Samen met een beetje suiker, al naar gelang je eigen smaak, en een ruime hoeveelheid kaneel breng je de peren aan de kook.
Dan op een zacht vuurtje laten stoven. Na ongeveer 1 á 2 uur zijn ze klaar, beetje afhankelijk hoe laag je het vuur hebt gezet.

Stoofperen

Aardappels en vlees klaar maken zoals je bent gewend en een makkelijke maaltijd staat op tafel.
Wij kiezen vandaag voor speklapjes. Gezien de zoete smaak van de peren, wil ik er altijd wel een beetje “stevig” vlees bij. Ik kies hier ook regelmatig een karbonade als vlees.

Wat vonden we van dit recept?
Altijd een topper. Hier zijn ze gek op stoofperen. Dit recept komt in de herfst denk ik wel 1x in de 2 weken voorbij. Ook vanavond zijn de peren helemaal op en kom ik bijna te kort aan 1,5 kilo.

Stoofperen

Reacties
Categorieën