Uit de moestuin nam ik laatst weer een pompoen mee. Zo’n oranje en ook een flespompoen. Aangezien ik er toen ik thuiskwam al 1 liet vallen, oeps, een barst, dus moesten we hem snel opeten.
Ook wilde ik wel weer wat anders proberen dan Pompoen met stoofvlees. Dus ik pakte smulweb er weer eens bij voor een ander recept. En het werd:
Kip met pompoen
- 5 a 6 0ns kipfilet
- 2 uien gesnipperd
- 2 el kerriepoeder
- 1 blikje tomatenblokjes
- 8 ons pompoenblokjes
- 2 teentjes knoflook geperst
- 2 appels in blokjes
- 1 kippenbouillonblokje
- 1 el olie
- 1 el zoete ketjap
- 0,5 liter water
- peper en zout
Bereiding:
Olie verhitten en kipblokjes aanbakken. Ui en knoflook meebakken gedurende 1 minuut.
Hierna tomatenblokjes en appelblokjes toevoegen en 1 min meebakken.
De pompoenblokjes toevoegen en alles goed omscheppen.
Water en het kippenbouillonblokje toevoegen. Alles circa 15 minuten door laten koken. Op smaak brengen met peper en zout.
Hier stopte het recept. De overige ingrediënten moet je zelf maar bedenken wanneer je ze toevoegt denk ik. Ik heb ze tijdens het 15 minuten koken toegevoegd.
Wat vonden wij ervan?
Wij aten dit met rijst. Maar je kan ook met pasta combineren.
Wij vonden het totaalplaatje er vooral heel leuk uitzien. Een mooi kleurig gerecht. Maar de smaak vonden we niet bijzonder. Zelfs wel wat flauw.
Dit kun je waarschijnlijk wel oplossen met wat sambal, of door een rode peper toe te voegen.
Als je dit gaat maken zou ik dat dus bij de hand houden.
De flespompoen vonden we in dit gerecht wel lekkerder dan de oranje pompoen. De flespompoen vinden wij fruitiger van smaak. En ook beter bij dit gerecht passen.
De oranje pompoen is beter geschikt om met stoofvlees te eten.
Staat dit vaker op het menu?
Wij maken dit niet snel nog een keer. Of zit ik ernaast?
Kun jij me nog overtuigen dat we dit nog een keer moeten maken?
Thomas Pannenkoek
op 06 Dec 2014