16 maart 2023 
in Thee
1 min. leestijd

Knalgele theepot

Een los kopje thee met losse thee of een thermoskan vol met een simpel zakje. Het maakt mij natuurlijk niet veel uit waar en hoe mijn thee gezet is. De losse thee is natuurlijk het lekkerst, maar soms drink ik gewoon graag een liter of 10 achter elkaar zonder moeite te doen en dan voldoet de thermoskan het beste natuurlijk. 

Maar de thermoskan die ik heb, ik heb hem ooit met Moederdag gekregen, is misschien niet de mooiste. Het is en blijft een simpele thermoskan. Maar wel de meeste praktische.

Toch blijf ik kijken naar mooie theepotten. Die zo mooi staan op de tafel, en waarmee theedrinken misschien nog wel meer een feestje wordt. Behalve dat de mooie theepot de thee nooit zo lang warm houdt als een thermoskan, en een ouderwetse theemuts dus weer niet zou moeten passen op de mooie theepot.

Knalgele theepot

Al vaker zit ik te kijken naar de theepotten van Bredemeijer. Die zijn echt heel mooi. Recent kwam er een wel hele leuke voorbij. In een persbericht genaamd: Happy Yellow Easter. Geel is natuurlijk een kleur die goed bij Pasen past. Kuikentjes bijvoorbeeld. Maar dus ook deze fantastische gele theepot.

Duet® Design Meteor theepot

De Duet® Design Meteor theepot in het okergeel. Wat werd ik direct vrolijk van deze theepot. De gele kleur, maar ook de vormgeving. Veilig zwart is ook een optie voor deze theepot als de gele kleur een beetje teveel is. Maar ik viel in dit geval echt voor de vrolijke gele kleur.

Theepot Duet® Design Meteor 1,2L, okergeelBron

De theepot heeft een dubbele isolerend wand die thee lang op temperatuur en smaak houdt. Handgreep en knop worden maximaal handwarm en de tuit schenkt zonder te druppelen. Nu ben ik natuurlijk benieuwd hoe lang de thee dan op temperatuur blijft, want als ik aan het werk ben, dan vind ik het fijn als de pot met thee binnen handbereik lang warm blijft als ik geconcentreerd aan het werk ben en dus wel eens vergeet nieuwe in te schenken.

Via de website kun je al eenvoudig alle specificaties zien, maar ook doorklikken naar de handleiding. Handig, want nu weet ik hoe ik hem wel en niet moet schoonmaken. Maar lees ik ook het belangrijkste. Als de theepot voor 90% gevuld is blijft hij door de dubbele wanden ongeveer 3 kwartier op een goede drinkbare temperatuur. Dat is voor een theepot best een goede tijd.  Maar haalt het natuurlijk niet bij een goede thermoskan. 

Wat vind jij een mooie theepot?

Reactie plaatsen