20 januari 2017 
2 min. leestijd

Terugblik #1703

Nou dat was weer een aparte week hier in huis. We begonnen met griep, nou eigenlijk was het alweer het einde van de griep maar toch. De kinderen zijn na de vakantie al 1 dag naar school geweest en daarna vielen we als een baksteen voor de rondgaande griep. En hij bleek behoorlijk hardnekkig.

Dus in plaats van het bezoeken van jarige vrienden en sporten deden wij aan paracetamol en zakdoeken. Tussen de koortspieken waren ze gelukkig goed genoeg om wat schoolwerk te doen dus de spreekbeurten en de werkstukken zijn opgestart. We kunnen tenslotte niet de hele dag tv kijken en gamen, het is geen vakantie ;).

Huisarts

Om het weekeinde een beetje meer spanning te geven besloot ik een bezoekje te brengen aan de huisartsenpost. Ik moest natuurlijk wel iets raars hebben dus maakte ik eerst mijn oor schoon en liet het wattenstukje van het wattenstokje verdwijnen. Oeps! Bij de huisarts kreeg ik meteen een preek over het niet gebruiken van wattenstokjes! Ja dat weet ik allemaal wel maar het is toch echt fijn hoor, schone oren. Gelukkig haalde ze mijn watje er weer makkelijk uit en ik stond zeer snel weer thuis.

Weer naar school

Gelukkig bleek maandag dat de koorts, na een week, eindelijk was geweken bij de kinderen. Dus ze mochten weer lekker naar school toe gewapend met zakdoekjes. Q had er niet zo een maar A wel, die vind het wel erg gezellig op school. Gelukkig bleek het niet zo erg als Q dacht en was het toch wel leuk. Alleen dat eeuwige hoesten en neussnuiten in de klas, en dan het gevoel hebben dat iedereen kijkt! Ik kan het mij nog wel herinneren, niet zo leuk.

Nu moeten we wel even achter een en ander aan want de wereld op school stond natuurlijk niet stil. Huiswerk, sponserschaatsbriefjes en nog wat andere spullen die in de afgelopen week uitgedeeld zijn. Ach het houdt ons lekker bezig.

Gericht shoppen

Dinsdag moest ik hoog nodig op zoek naar taartspullen. Zelf een taart maken is natuurlijk heel persoonlijk en leuk maar je moet wel even voorbereiden. Zeker als je wat bijzonders neer wil zetten. Als dit weekoverzicht online komt dan is de taart nog niet af. Tipje van de sluier? A vroeg om iets met Harry Potter.

terugblik3

Woensdag hadden de kinderen een koude dag, niet alleen was het buiten bijzonder koud maar ze vertoefde de ochtend op de schaatsbaan in Haarlem. Ze hadden sponsorschaatsen. Ze kregen 30 minuten de tijd om zoveel mogelijk rondjes te schaatsen en wij sponsoren ze voor een vast bedrag of per rondje, dat is onze keuze. Nu ze net ziek geweest waren was het toch wel lastig en vooral een benauwde bezigheid, vooral voor Q.

Bakken

Terwijl zij lekker aan het schaatsen waren werkte ik in de keuken aan de traktaties. Morgen is A jarig en ze wordt alweer 12. Nu ze in groep 8 zit is het de laatste keer dat ze op school trakteert. Dus maakt mama er weer wat moois van voor haar. In de middag had ik Q en zijn vriend T over de vloer. Ze mochten natuurlijk de traktatie even voor proeven, jammer he voor ze. A was niet thuis. Ze at bij haar beste vriendin en samen gingen ze in de middag naar proeflesjes op de middelbare school van haar keuze. Ze heeft het erg leuk gevonden op de school.

Jarig

En vandaag, donderdag, is A dan echt jarig. We zijn heel voorzichtig naar school gelopen want de traktatie is een beetje kwetsbaar. Het eindresultaat van de traktatie komt binnenkort natuurlijk online. Terwijl A haar verjaardag viert ga ik op visite bij een vriendin. En in de middag gauw verder met de taart voor zaterdag.

Vandaag zou ook manlief thuis komen, dat werd weer spannend vanwege de mist en vorst. In de avond had ik een voorlichtingsavond voor de middelbare school van A. Haha dat klinkt gek, terwijl ze er nog niet eens zit begint het dus nu al.
En hoe was jullie week?

Reactie plaatsen