28 oktober 2016 
1 min. leestijd

Terugblik #1643

Hoi Zus,

wat hebben we genoten in de Efteling. Gelukkig hadden we nog even vakantie om bij te komen en nog meer leuke dingen te doen. En ook wat minder leuke dingen. De kinderen moeten hier elke vakantie namelijk de kamers opruimen en dat gaat gepaard met een hoop gezucht en gesteun en hulp van mama, natuurlijk. Maar beide kamers zijn weer stofvrij en ontdaan van onnodige zooi. Elke keer gaat er toch weer een hoop weg merk ik. Spullen waar ze een half jaar geleden nog veel waarde aan hechtten mocht nu gewoon weg. Zelfs knuffels werden geruimd, al heb ik die nog maar even achter het schot gezet, je weet maar nooit. Als ze er echt niet meer om komen kunnen ze altijd nog een nieuwe bestemming krijgen.

Natuurlijk was er ook tijd voor leuke dingen. Samen met oma en jouw A gingen mijn A en Q naar een tuincentrum in de buurt om pompoenen uit te snijden. In de avond aten we gezellig pizza, uit de pizzarette. Lekker zelf maken dus. Ook gingen we bij opa en oma een documentaire kijken over de T-Rex die nu in het Naturalis staat.

Ook hebben we een bezoek gebracht aan het FunForest in Amsterdam om te klimmen tussen de bomen. Dit hadden we in Frankrijk een keer gedaan en dat was onwijs leuk. Ook nu vonden we het weer geweldig. Wel hadden we wat kleine verwondingen, gaatjes in schenen en knieën, een klem zittende vinger en een paar kopstoten. Gelukkig droegen we een helm.

terugblik43

Helaas ontkwamen we niet aan schoolwerk. Omdat ze een dag verlof hebben gekregen voor het 40-jarig huwelijk van opa en oma moeten ze een toets inhalen, de maandag na de vakantie. Er moest dus wel even geleerd worden hiervoor. Ook is A druk aan het oefenen voor de CITO’s die na de vakantie worden afgenomen. En Q had op maandag leeskring. Best nog wat werk dus.

Het weekeinde deden we nog even rustig aan. Ik werkte twee avonden en manlief en de kids relaxte. Maandag was het hier weer tijd voor school. Jammer, de vakantie was net iets te kort.

Maar ze hadden wel een hoop te vertellen over de afgelopen week.

En tja nadat school begon was het ook weer sporten en eigenlijk dus heel gewoon. Maar gewoon vind ik stiekem wel fijn, ik functioneer erg goed op sleur!

En hoe gaat het bij jullie deze week?

Nicole Orriëns
Door

Nicole Orriëns

op 28 Oct 2016

Ik houd ook van sleur! Door sleur ontstaat er ruimte in je hoofd voor nieuwe ideeën : )De Efteling blijft een leuk uitje vind ik.

Reactie plaatsen