23 oktober 2014 
1 min. leestijd

Mogen jouw kinderen tv kijken?

Terwijl ik dit blog zit te typen, op een half laptopscherm, staat op de andere helft Bumba op. T is dol op Bumba (en de teletubbies). Ik eigenlijk iets minder, maar er zijn momenten dat ik zeer dankbaar gebruik maak van de populariteit van Bumba.Bumba

Wanneer mogen ze hier televisie kijken?
Dat verschilt per persoon. A is al 7 en mag natuurlijk wel naar bepaalde programma’s kijken, maar op de iPad en de iPhone weet zij ook al heel goed de weg en stiekem gebruikt ze die ook als staarbeeldscherm. YouTube is erg populair en alles is er te vinden. Van beste vrienden quiz tot tekenfilmpjes, liedjes van kinderen voor kinderen en instructiefilmpjes voor Loombandjes. Haar beeldschermtijd moet af en toe wel beperkt worden.
Zij mag dus op woensdag bij de boterham, soms einde van de middag en in begin van de avond tv kijken, of op de IPad of IPhone.

T kan uit zichzelf natuurlijk deze zaken nog niet bedienen, maar hij vraagt sinds kort wel om Bumba. Vooral als hij moe is, maken wij dan wel eens gebruik van het beeldscherm, bijvoorbeeld tijdens het koken. Of als hij net uit bed is en mama het dan wel even handig vindt, om nog even iets af te maken. Zoals deze blog.
Zijn spanningsboog is natuurlijk nog maar kort, dus heel lang houdt hij het niet vol. Daarom weer snel tijd voor iets anders!

Wij houden het beeldscherm staren dan ook wel goed in de gaten. Wat mogen jouw kinderen zien?

Linda
Door

Linda

op 23 Oct 2014

Bumbax Nijntje en Kikker zijn favoriet op de laptop. Soms een prinsessenfilm. De tv gaat vaak op Disney Junior, die hebben semi educatieve programma's voor jonge kinderen. Maar alleen voor onze oudste, de jongste is heel makkelijk af te leiden. Wel grappig om je beeldscherm te splitsen, hoe doe je dat?

Mama Marijke
Door

Mama Marijke

op 23 Oct 2014

Disney Junior ga ik ook eens opzoeken. A keek vroeger wel naar Nick Junior, grote fan van Dora en Team Umi Zoomi. Je scherm splitsen is niet zo lastig. Ik pak het tabblad van YouTube op en sleep deze naar beneden, daardoor wordt hij automatisch verkleind. Scherm dat ik nodig heb ook verkleinen en ernaast zetten. Wel prettig dat ik een breedbeeldscherm heb, want anders wordt het wel priegelig.

Hanneke Koper-de Leur
Door

Hanneke Koper-de Leur

op 23 Oct 2014

Hier mogen ze idd beperkt omdat er ook computer, lees spelletjes, tijd bij zit. Dus de dingen die moeten voor school, ongeveer 30 min per dag waarvan 20 schoolwerk en 10 jeugdjournaal en daarnaast nog 30 tot 60 minuten per dag. Sommige dagen zoals het weekeinde meer maar dat word op andere dagen weer gecompenseerd.

Mama Marijke
Door

Mama Marijke

op 23 Oct 2014

Hoe groter ze worden, hoe meer beeldschermtijd ;)

Lovely Modesty
Door

Lovely Modesty

op 23 Oct 2014

Mijn zoontje is ook zo n fan van Bumba en dan laat ik hem ook wel elke dag een kwartiertje kijken, vooral als ik wat dringends moet doen in huis of gewoon moet koken. Dus ik vind het geen probleem. ?

Prioriteiten stellen | MMopvrijdag
Door

Prioriteiten stellen | MMopvrijdag

op 04 Feb 2015

[…] Gegeten, in bad geweest, lekker in pyjama nog even op de bank. Dus hoppa tv aan… Of als papa en mama dat niet goed vinden pakt ze de iPhone (ja verwend he), DS of iets anders met een beeldscherm. Ik schreef hier al eens over in Mogen jouw kinderen tv kijken?. […]

Reactie plaatsen